Billeje i PyrenæerneSmuk udsigt til de franske Pyrenære - med billeje kan du udforkse de smukke Pyrenærer på egen hånd. Foto: Toprural

Fra Pyrenæernes svimlende højder til gastronomiske udfordringer og rumfartens stjernecenter. Oplev det hele på en bilferie med en billig billeje i Frankrig.

Kontrasternes land Midi-Pyrénées

Kontrasternes land med det højtliggende Massif Central i nord og de megahøje Pyrenæer i syd, der udfordrer til et aktivt ferieliv med skisport og vandreture. Flade sletter er der ikke mange af, men adskillige hårnålesving og smukke bakker, der brydes af floder og et utal af provinsbyer og landsbyer med en charme, der tiltrækker mange danske feriegæster – også med egne feriehuse. Takket være den danske prinsgemal Henrik er hans fødeegn Cahors et kendt sted på frankrigskortet, men også miraklernes by Lourdes og de gastronomisk korrekte knives hjemby Laguiole finder indpas i danskernes bevidsthed.
Midi-Pyrénées er vinland med kraftige vine, der lever i bedste samklang med trøfler, gæs og ænder. Vi er i foie gras’ens højborg, men også med plads til den solide bondske festret cassoulet på hvide bønner og confiteret and og/eller gås. Den ægte blåskimmel AOC Roquefort, men også Armagnac’en hører med i gastro-billedet her.

Toulose

Hovedbyen Toulouse, den lyserøde by med de mange rødstenshuse, ligger i det flade lavland og gennemskæres af Canal du Midi, der forbinder Middelhavet og Atlanterhavet, og Garonnefloden med udspring i Pyrenæerne og udløb i Girondefloden ved Bordeaux. Toulouse er også et af kulturens arnesteder med Europas ældst fungerende universitet fra 1228. De mange studerende er storforbrugere af en fyldt kulturkalender med mange aktiviteter, store festivaler og en energisk livsstil.
Flyindustrien har sat sit aftryk med produktion af både Airbus og Concorden. Byen er center for højteknologi, og en unik rumfartsby, Cité de l’Espace, tilbyder besøgende en rejse med astronauter mellem universets stjerner og satellitter.
Toulouse-Lautrec, postmodernistisk kunstner fra slutningen af det 19. århundrede, blev ikke født i Toulouse, men i Albi 50 km fra Toulouse, hvor man kan se den største samling af Toulouse-Lautrec malerier og plakater.
Toulouse-Blagnac er med en kapacitet til 8,5 million passagerer Frankrigs 5. største lufthavn med en perfekt central beliggenhed i forhold til hele Sydfrankrig. Endnu er der ingen direkte flyforbindelser til Danmark.

Billeje i Frankrig

Hos Billeje.info kan du bestille billig billeje i alle byer og lufthavne i Frankrig. Vi samarbejder med CarTrawler der sammenligner priser på biludlejning fra alle billeje-selskaber i databasen. Vi ønsker dig god fornøjelse med at finde din lejebil og god ferie i Frankrig!

Søg billig billeje i Frankrig

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *