Peugeot 208 - der er foreløbig solgt 5583 af denne bilmodel i Danmark i 2017. Foto: AurelienDP

Kigger man på salget af biler i Europa i 2017, er der mange bilmodeller, som bejler til bilkøbernes gunst. I Danmark er Peugeot 208 igen topsællert – som det eneste sted i Europa. Se her, hvornår danskernes favoritbil er den perfekte lejebil.

Hellere fransk end tysk

Det er analysefirmaet JATO Dynamics, som har fundet de bedst sælgende bilmodeller hidtil i 2017 for hvert land i EU. Topsællerterne udgør en broget skare, men der er dog visse gennemgående træk. Først og fremmest vil branchekendere bemærke, at Volkswagen Golf ikke længere sidder på så mange topplaceringer. Tidligere på året kunne JATO Dynamics da også rapportere, at Volkswagen Golf ikke længere var den samlet set bedst sælgende bil i Europa for første gang i syv år. Den plads var overtaget af Ford Fiesta.

Ifølge den nye undersøgelse er Volkswagen Golf dog stadig den bedst sælgende bil i Østrig, Belgien, Tyskland og Norge. Desuden ligger den tyske mellemklassebil i flere lande stadig højt placeret i salgsstatistikken. I Danmark er Volkswagen Golf dog ikke med i Top 3. Her efterfølges Peugeot 208 på førstepladsen af Nissan Qashqai med Volkswagen Polo på en tredjeplads.

Peugeot – lille og nem lejebil

At danske bilkøbere har en forkærlig for de små, billige biltyper, hænger uden tvivl sammen med afgiftssystemet i Danmark. Der er dog også egenskaber ved biler fra miniklassen som en Peugeot 208, der gør dem attraktive for mange billister. Det er de samme egenskaber, som gør at mange billeje-kunder foretrækker en lille lejebil i ferien.

Udover at prisen i sagens natur er lavest, når du vælger en lille lejebil, kan der være andre gode grunde til at leje en Peugeot 208 eller lignende.

Peugeot 208 modellen blev introduceret i 2012, men kan spore sin oprindelse helt tilbage til starten af 1980’erne, hvor model 205 var med til at gøre Peugeot til et attraktivt bilmærke igen. Ligesom sine forgængere er 208’eren kendetegnet ved sin beskedne størrelse, der gør den til et godt valg som lejebil, hvis du vil kunne komme nemt omkring i smalle gader, eller finde plads på små parkeringspladser. Takket være sin lave vægt er den desuden brændstoføkonomisk, hvilket er værd at medregne, hvis du forventer at tilbagelægge mange kilometer i løbet af din ferie. Til gengæld er det måske ikke en bilfra miniklassen, du skal leje, hvis du skal afsted med en større familie. Mens denne størrelse bil er perfekt til et par, eller hvis du rejser alene. Vil en familie med flere børn og godt med feriebagage nok føle pladsen lidt trang.

Find en lille billig lejebil

Hvad enten du blot skal bruge en lille lejebil eller har brug for en stor rummelig model med god plads til passagerer og bagage, kan du finde det bedste tilbud med søgefunktionen her på Billeje.info.

Angiv blot hvor og hvornår, du har brug for en bil øverst her på siden. Så finder søgemaskinen fra CarTrawler hurtigt de billigste priser på billeje fra flere hundrede biludlejningsfirmaer i hele verden, hvilket inkluderer kendte firmaer som Avis, Europcar, Hertz, Sixt og Budget samt en lang række mindre udlejere. Når du er på jagt efter en bestemt bilstørrelse, kan du dernæst med fordel benytte muligheden for at indsnævre søgeresultatet til bestemte biltyper.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *