Deutsche Alpenstrasse

Lej en bil i det sydlige Tyskland og kør en tur ad en af verdens smukkeste bilruter: Den 450 km lange panoramatur gennem Sydbayerns storslåede landskaber fra Lindau ved Bodensøen mod øst til Berchtesgaden ved Königssee.

Berchtesgaden
Berchtesgaden. Foto: Steffen Zahn, CC.

Den Tyske Alpevej – den ældste af sin slags

Der findes 150 temaruter, du kan følge på en en ferie med billeje i Tyskland. Den ældste er Alpevejen, Deutsche Alpenstrasse, som officielt blev indviet som temarute omkring 1960. Der findes dog omtaler af rutens skønhed helt fra før bilen blev hvermandseje.

Herunder ses et kort over rutens omtrentlige forløb.

Rejser du i det sydlige Tyskland med bil, og vil du ikke blot nøjes med udsigten fra autobahn’en, byder Den Tyske Alpevej på en sand perlerække af spektakulære kør-selv oplevelser i form af både natur og kultur med spidse bjergtinder, krystalklare bjergsøer, charmerende middelalderlige borge og pompøse slotte, samt ikke mindst en chance for at opleve ægte bayersk gæstfrihed i de idylliske alpine landsbyer.

I de lave, frugtbare dale er betingelserne gode for frugter og grøntsager og især æbler er fantastiske. I de højereliggende områder, hvor frugternes sukkerindhold er lavere bruges de traditionelt til at lave snaps. Disse kan du købe i mange små butikker langs ruten, hvis sortiment også byder på andre spændende, hjemmelavede delikatesser.

På eventyr gennem Alperne

På turen fra Lindau til Königssee passerer du Scheidegg, Lindenberg, Bad Hindelang, Oberjoch, Wertach, Nesselwang, Weißbach, Füssen, Garmisch-Partenkirchen, Gmund, Oberaudorf, Aschau, Bernau am Chiemsee, Weißbach og Berchtesgaden. Der er således nok steder at holde pause. Gå heller ikke glip af de mange berømte seværdigheder og attraktioner som bjerget Hochgrat ikke langt fra Oberstaufen, hvor du kan tage svævebanen op til en fantastisk udsigt. Ligeledes kan en tur op til toppen af Zugspitze, Tysklands højeste bjerg, varmt anbefales i klart vejr. Herfra kan du se hundredvis af bjergtinder i 4 forskellige lande. Nær Füssen bør du besøge de to spektakulære slotte Neuschwanstein og Hohenschwangau.

Dertil kommer selvfølgelig, at denne del af Tyskland er lidt af et paradis for aktiviteter i det fri. Her er masser af steder du kan stille bilen og blot vandre en tur for at opleve det unikke plante- og dyreliv. Ikke mindst ved turens slutning venter der dig en unik naturoplevelse ved Königssee i Berchtesgaden Nationalpark.

Obersee, Tyskland
Obersee. Husk kameraet, du får brug for det! Foto: Marco Nürnberger, CC.

Du kan finde mere information om seværdigheder undervejs og rutevejledning på den officielle hjemmeside

Bestil billeje til kør-selv-ferien i Tyskland

Der er gode muligheder for at flyvefra Danmark til det sydlige Tyskland for eksempel til München Lufthavn. Her er der gode muligheder for at leje en bil til en lav pris, og derefter er der blot 1 time og 45 minutters kørsel til starten af Deutsche Alpenstrasse i Lindau.

Generelt er der mange penge at spare på at leje en bil i Tyskland sammenlignet med herhjemme. Det gælder også hvis du overvejer at køre sydpå i egen bil. Adskillige beregninger har således vist, at det i sidste ende ofte er betydeligt billigere at tage turen i en lejebil.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!