Roadtrip i Europa

Et roadtrip i Europa er mere end blot en kør-selv-ferie, hvor det gælder om at komme hurtigst muligt frem til den endelige destination. På et ægte roadtrip tager du dig i stedet tiden til at udforske de enestående kultur- og naturoplevelser, der findes til overflod i Europa, hvis blot du forlader de store motorveje. Læs med herunder, hvor du får tips til de bedste roadtrips i alle dele af Europa og gode råd om den praktiske planlægning med booking af billig billeje til din tur.

Verdon Gorge i Frankrig. Foto: Tobi 87, CC BY-SA 3.0

Oplev det bedste af Europa på et roadtrip

Nu til dags, hvor man kan flyve direkte til fjerne eksotiske destinationer, kan det til tider føles som om verden er blevet mindre. Det er derfor nemt at glemme, hvor stor og mangfoldig vores egen “baghave”, Europa, egentlig er. I nord kan du fra Nordkap kigge ud over det barske Barentshav, mens du fra den spanske solkyst i syd kan se over til Afrika. Imellem disse yderpunkter gemmer Europa på utallige spændende byer og storslåede landskaber, som alle bedst opleves på et roadtrip.

Et roadtrip i Europa kan i princippet være alt fra en kort dagstur rundt om den spektakulære Gorges du Verdon i Frankrig til en ugelang (eller mere) tur ad ringvejen rundt om Island. Når du benytter dig af billeje fremfor at følge en guidet tur, bestemmer du selv tempoet. Det giver dig mere frihed til at udforske seværdigheder og attraktioner undervejs, eller for dens sags skyld blot at holde ind lige så længe du vil for at nyde udsigterne.

Lej en bil til dit roadtrip

Selvom du selvfølgelig blot kan starte dit roadtrip i Euorpa hjemme fra garagen, udnytter du ofte tiden mest effektivt ved at kombinere fly og billeje. Der er desuden flere fordele ved at leje en bil til turen fremfor at køre i sin egen – selv hvis dit roadtrip starter nær hjemmet.

Undgå værditab på bilferien med billeje fra Flensborg

Uanset hvor du starter dit roadtrip i Europa, kan du finde og reservere den helt rigtige lejebil til turen i søgemaskinen her på Billeje.info. Søgemaskinen, der stilles til rådighed af CarTrawler, finder således hurtigt de billigste priser på alle former for lejebiler fra både store og små biludlejningsselskaber i Europa. De kendte, store udlejere som Avis, Europcar, Hertz og Sixt har typisk det største udvalg af biler, men ofte er der også gode tilbud at finde hos mindre, lokale firmaer – du finder dem alle i CarTrawler-søgemaskinen øverst her på siden.

Må jeg krydse landegrænser i min lejebil?

Europæiske roadtrips krydser i sagens natur ofte en eller flere landegrænser, hvilket takket være Schengensamarbejdet normalt knap nok er noget, du vil lægge mærke til. Før du krydser en grænse i din lejebil, skal du dog tjekke om dine lejebetingelserne indeholder regler for kørsel i andre lande. Kan du ikke finde tydelig information i disse, anbefaler vi, at du på forhånd kontakter biludlejningsfirmaet, så der ikke er nogen tvivl om deres politik. Nogle biludlejningsfirmaer tillader således ikke indrejse i andre lande, nogle accepterer det mod et ekstra gebyr, mens andre accepterer det uden gebyrer.

I EU kan du som udgangspunkt nøjes med at medbringe dit almindelige kørekort, men bevæger du dig uden for EU, kan det også være nødvendigt med et internationalt kørekort. Det vil fremgå af lejebetingelserne om et internationalt kørekort er nødvendigt for at få udleveret bilen. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du medbringer et. Du får det hos kommunens borgerservice mod et beskedent gebyr.

Du kan finde flere gode råd om at leje en bil i udlandet i vores Guide til billeje

Europas bedste roadtrips

Det er ikke uden grund, at det europæiske kontinent er verdens mest populære rejsemål, og at 7 ud af verdens 10 mest besøgte lande ligger i Europa. En rig kulturarv, der strækker sig mere end tre årtusinder tilbage og utroligt varierede landskaber med alt fra høje bjerge til dybe dale gør sammen med en god infrastruktur Europa til et slaraffenland for dig, der har eventyr i blodet og en lejebil til rådighed.

  • Ringvej 1, Island
  • Verdon Gorge, Frankrig
  • Romantische Strasse, Tyskland
  • Alpenstrasse, Tyskland
  • Ring of Kerry, Irland
  • North Coast 500, Skotland
>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!