På en bilferie kan I nemt besøge hyggelige byer undervejs. Foto: Jacquesverlaeken, Creative Commons.

I denne tid pakker mange danske familier bilen og begiver sig sydpå for at holde ferie i Sydeuropa, men mange glemmer at regne alle omkostningerne med ved at køre i egen bil. Ifølge en ny analyse fra Spar Nord og Bilbasen er de reelle omkostninger langt højere end mange tror, når slid på bilen og ikke mindst værditab medregnes.

Tre kroner pr. kilometer

Går turen til den franske riviera, kan omkostningerne ved en kør-selv-ferie løbe op i nærheden af 12.000 kroner ifølge analysen fra Spar Nord og Bilbasen, hvor alle omkostninger til bilen medregnes.

“Det kommer nok som en overraskelse for mange, for når vi tager turen, oplever vi jo som udgangspunkt kun udgiften til brændstof, vejafgifter og eventuelt færgeoverfart,” siger chefanalytiker i Spar Nord Martin Lundholm.

Mange glemmer således at medregne det slid og værditab deres egen bil lider på en lang bilferie. Udregnet på de 20 mest omsatte nye og brugte biler i Danmark når Spar Nord og Bilbasen frem til, at de forbrugsafhængige omkostninger på en bilferie i egen bil i snit løber op på 2,8 kroner pr. kilometer for benzinbiler og 2,5 kroner pr. kilometer for dieselbiler. Dertil kommer eventuelle vejafgifter og omkostninger til færgeoverfart, så prisen nok nærmere kommer op over tre kroner pr. kilometer.

Når prisen for en bilferie i egen bil skal sammenlignes med prisen for at flyve, skal man derfor blandt andet se på hvor mange personer, man er i bilen og om det eventuelt bedre kan betale sig at kombinere fly med billeje på rejsemålet.

Billig bilferie med billeje fra Flensborg

At mange familier foretrækker bilferien som rejseform, når turen går sydpå, er naturligvis ikke kun et spørgsmål om kroner og øre. Mange oplever også tiden sammen i bilen som kvalitetstid med mulighed for at lave hyggelige stop undervejs. Når man kører selv, er der også stor frihed til at lave afstikkere undervejs og opleve de spændende byer og seværdigheder, man passerer på vejen sydpå.

Vil I helst køre på ferie, er billeje en mulighed for at gøre det billigere. Som vi tidligere har beskrevet i blog-indlægget Bilferien slider på din bil – benyt billig billeje i stedet, er der flere fordele ved at køre på ferie i en lejebil fremfor egen bil.

Lige på den anden side af grænsen i Flensborg kan du i juli og store dele af august, hvor tyskerne selv holder ferie, finde billeje til ekstra lave priser. Dette benytter mange danske ferierejsende, som her blot parkere deres egen bil hos et af de mange udlejningsselskaber i Flensborg og kører videre i en billig udlejningsbil. Det er langt billigere end de fleste tror, fordi priserne blandt andet inkluderer ubegrænset kilometerforbrug, og ikke mindst fordi du sparer din egen bil for slid og værditab. Læs mere om billeje i Flensborg.

På samme måde er det muligt at leje en autocamper i Flensborg, som pga. den lavere afgift, er væsentligt billigere end hvis man lejer i Danmark.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *