Elbilen Tesla Model S. Foto: David van der Mark, Creative Commons.

Salget af elbiler i Danmark er steget markant den seneste tid. Tallene fra de danske bilimportører viser således, at mens der i 2013 blev solgt 600 elbiler, er der allerede i løbet af de første ni måneder af 2014 solgt næsten 1.000 elbiler. Dette svarer til en vækst i salget på ca. 65 procent. Men fremtiden for elbilen i Danmark er usikker.

Markant lavere priser og bedre teknologi sælger elbiler

Det er ikke længere kun idealistiske, miljøbevidste velhavere, som køber elbiler i Danmark. Priserne på elbiler er nu faldet tilstrækkeligt til, at kundegruppen for hvem elbiler er inden for økonomisk rækkevidde, er vokset betragteligt.

Udover lavere priser er der også sket en udvikling i elbilsteknologien, som gør den miljøvenlige bil til et reelt alternativ til en almindelig bil. Ifølge DR Nyheder kan man i dag således for mindre end 170.000 kr. få en fornuftig elbil i Danmark, der kan køre 130 kilometer på en opladning. Det er nok til at opfylde manges behov for transport i hverdagen.

Elbilernes stigende popularitet betyder også, at en række af de store etablerede bilfabrikanter er begyndt at producere elbil-modeller, heriblandt Nissan, Volkswagen, Renault og BMW. Det er dog stadig kun en brøkdel af bilerne på de danske veje, som er rene elbiler. Skal væksten i salget forsætte de kommende år er der da også en række forhindringer, som skal ryddes af vejen.

Intet salg i elbiler uden tilskud

Ejere af elbiler må stadig leve med praktiske problemer såsom mangel på ladestandere, rækkevidde og ladetid. Men mest afgørende for salget af elbiler i Danmark de kommende år, vil sandsynligvis være de politiske initiativer eller mangel på samme.

I øjeblikket er der ingen registreringsafgift på elbiler, men denne ordning udløber ved udgangen af 2015. Fornyes aftalen ikke, vil det derefter blive dyrere at købe en elbil, og ifølge Energistyrelsens nyeste fremskrivninger for transportområdet vil dette helt aflive elbilssalget i Danmark.

Ifølge beregninger fra Finansministeriet vil det årligt koste staten 25 millioner kroner at fritage elbilerne for afgifter frem til udgangen af 2018.

Prøv en elbil med billeje

Det er ikke kun private bilkøbere, som har kastet sig over elbilerne de seneste år. Flere biludlejningsselskaber har indlemmet elbiler i deres udvalg af lejebiler i Danmark og udlandet. Vil du teste en elbil grundigt, før du eventuelt selv anskaffer en, er billeje således være en oplagt mulighed.

I søgemaskinen her på siden kan du nemt sammenligne priser på billeje i Danmark og resten af verden. Du skal blot indtaste hvor og hvornår, du har brug for en lejebil, så giver søgemaskinen dig hurtigt en oversigt over den billigste billeje fra de forskellige biludlejningsselskaber.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *