Indgang til grotte-hus. Foto: Victor R. Ruiz, Creative Commons.

Hvis du efter et par afslappende dage ved poolen eller på stranden trænger til, at der skal ske lidt mere, er der med billeje på Gran Canaria mange muligheder for at tage på spændende hel- eller halvdagsudflugter. Her får du et par af vores bud på vulkanøens mest interessante seværdigheder.

Barranco de Guayadeque

Et oplagt mål for en udflugt, hvor du også kan nå tilbage til solen ved poolen sidst på dagen, er grottebyen Barranco de Guayadeque.

Denne specielle by, som du finder ind mod midten af øen fra østkysten, er et vidnesbyrd om Gran Canaria’s til tider dramatiske historie. Da spanierne i det 15. århundrede indvaderede øen, blev den indfødte befolkning, guancherne, tvunget til at konvertere til katolicismen, tage spanske navne og det der var værre. Nogle valgte i stedet at flygte op i bjergene og boede efterfølgende her i grotter.

Grotterne findes stadig og beboes endnu af efterkommere til guancherne, er omdannet til restauranter eller udlejes. I dag er de dog ofte indrettet efter alle kunstens regler med moderne bekvemmeligheder.

Udover de unikke grotteboliger kan du på vejen derop og fra stedet nyde flotte udsigter og dalen samt havet i det fjerne.

Roque Nublo – hjertet af Gran Canaria

I fugleflugt er der ikke mange kilometer ind til midten af øen, men du bør alligevel være indstillet på at afsætte det meste dagen på grund af de snoede bjergveje, hvis smalle kurver nogle steder kræver fuld koncentration.

Gør du det, kan du for eksempel køre op til et af Gran Canaria’s mest karakteristiske landemærker, Roque Nublo, som ligger i en nationalpark af samme navn. Der er en fantastisk panoramaudsigt deroppe- i klart vejr kan du se helt til Tenerife. Turen op til Roque Nublo midt på øen byder dog undervejs også på mange flotte områder.

Der er en parkeringsplads omkring 20 minutters gang fra toppen. Husk fornuftigt fodtøj, da stien til tider er ret ujævn og stejl. Det er også populært at tage på lidt længere vandreture i området.

Roque Nublo

Roque Nublo. Foto: Adriano Gasparri, Creative Commons.

Du kan finde mere inspiration til udflugtsmål på øens officielle turistbureaus hjemmeside her

Find den billigste billeje på Gran Canaria

Ønsker du at kombinere badeferien med oplevelsesrige udflugter ind på øen, bør du bestille din lejebil hjemmefra. Så har du den største chance for at få den bedste pris og den ønskede bilstørrelse.

Måske foretrækker du at afhente din lejebil ved ankomsten i lufthavnen – hvilket ofte er den mest praktiske løsning – men du kan naturligvis også vælge blot at leje en bil i nogle få dage senere for at tage på udflugt. I de fleste større byer på den populære ferieø findes der således et eller flere biludlejningsfirmaer.

Brug søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder her på siden, til at sammenligne priser på billeje på Gran Canaria. Søgemaskinen indhenter de bedste tilbud fra en bred vifte af biludlejningsfirmaer såsom Avis, Hertz og Europcar, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste bil, som passer bedst til dine behov.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *