Cap de Formentor er et af de smukkeste kystlandskaber, du kan opleve på Mallorca.

Vil du have mest muligt ud af din ferie på Mallorca, bør du leje en bil. Med billeje er alle øens seværdigheder inden for din rækkevidde. Er det storslåede landskaber og idylliske strande, du søger, bør du for eksempel køre en tur til det nordligste punkt på Mallorca – Cap de Formentor.

Mallorcas smukkeste udsigt

Der er mange skønne landskaber på Mallorca, men halvøen Formentor er alligevel i en klasse for sig. Cap de Formentor, der udgør den nordlige ende af bjergkæden Serra de Tramuntana, ligger omkring halvanden times kørsel fra Palma de Mallorca. Halvøen er da også et yderst populært udflugtsmål. Længst ude på odden ligger et fyrtårn, hvor en lille café tilbyder forfriskninger.

Det er dog udsigten, der tiltrækker folk. Ikke blot helt ude ved fyrtårnet, men også fra rækken af spektakulære udsigtspunkter på vejen derud, som slynger sig ud langs bjergryggen. Du bør således afsætte god tid til at køre de omkring 20 kilometer fra Port de Pollenca til den yderste spids på Cap de Formentor. Først og fremmest indbyder bjergvejen ikke til høj hastighed, men desuden er det oplagt at holde ind flere steder undervejs for at nyde de fantastiske omgivelser.

Allerede omkring seks kilometer fra Port de Pollenca, når du til udsigtspunktet Mirador des Colomer (vist ovenfor). Nyd den svimlende udsigt ned i den lille bugt fra udsigtsplatformen og længere ud ad odden. Modsat trapperne til udsigtspunktet fører en sti desuden op til et gammelt tårn, hvorfra du ligeledes kan se hele halvøen og de smukke as Pollenca og Alcudia-bugter mod syd.

Det er svært at løsrive sig fra udsigten, men kør videre ud ad vejen, som snor sig langs bjergsiderne. Det er nemt at blive distraheret, når åbningerne mellem fyrretræerne afslører nye imponerende vuer ud over havet. Sidder du bag rattet, må du dog holde øjnene skarpt på den smalle vej, men dine passagerer kan nyde omgivelserne. Der venter desuden et par udsigtspunkter længere ude, hvor du også kan holde ind.

Fremme ved fyret kan du bruge lang tid på at suge de mange indtrykt til dig fra den spektakulære 360 graders udsigt. Hvis vejret tillader det, vil du kunne se helt til naboøen Menorca.

Husk badetøjet!

På vejen tilbage kan du eventuelt tage en pause ved Playa de Formentor for at nyde en afslappende dukkert i det krystalklare vand. Oprindeligt var stranden forbeholdt gæsterne på det gamle, eksklusive Hotel Formentor, men nu er der adgang for alle. Der er desuden flere andre gode badestrande på halvøen, som du med en lejebil kan nå frem til. Så efter en tur op til den berømte udsigt, kan du nemt få resten af dagen til at gå med afslapning ved vandet.

Cala de Formentor

Cala de Formentor. Foto: Cayetano, CC BY-SA 2.0.

Tag tidligt afsted

Særligt i højsæsonen kan det være rift om parkeringspladserne ved udsigtspunkterne og trængsel på den smalle vej ud langs odden. Det kan derfor anbefales at tage afsted fra morgenstunden, hvor der normalt er bedre plads.

Vejen ud til Cap de Formentor er velholdt, men er i sagens natur til tider ganske smal og med flere hårnålesving. Er du ikke tryg ved bjergkørsel, vil det derfor til tider føles udfordrende. Men så længe du er opmærksom og tager det med ro, går det som regel alligevel problemfrit.

Bestil billeje på Mallorca

Vil du sikre dig en billig lejebil til ferien på Mallorca? Så brug søgemaskinen her på siden. Søgemaskinen fra CarTrawler gør det nemt at finde de aktuelt bedste tilbud fra en bred vifte af biludlejningsfirmaer som Avis, Europcar og Hertz, men også nogle af de lokale udlejere på øen, som ofte også tilbyder billige lejebiler.

I de fleste tilfælde er det nemmeste at bestille din bil med afhentning allerede i lufthavnen. Så slipper du helt for at bekymre dig om offentlig transport og kan allerede fra dag ét tage på oplevelsesrige udflugter.

Du kan naturligvis også bruge søgemaskinen, hvis du blot vil leje en bil nogle få dage af ferie – for eksempel for at gøre en tur ud på Cap de Formentor.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *