Bilferie på Algarvekysten

Ferie på Algarve – en destination lige så køn som billederne på et postkort og du oplever det bedst med en lejebil. Læs om Algarve regionen i Portugal og få gode tips og inspiration til din bilferie og til hvordan du finder den billigste billeje. Algarve, Portugals mest populære turistområde, er en billedskøn destination som tiltrækker familier, par og golfspillere til sine fantastiske strande, kunstfærdige byer, gode hoteller og første klasses sportsfaciliteter.  Placeret på den yderste spids af landet, ud mod Atlanterhavet, kan Algarve prale af et vidunderligt klima med over 300 solskinsdage om året og tilbyde varme somre samt varme og behagelig vintre. Der er over  100 sandstrande spredt langs kysten, med et varieret tilbud af feriesteder som passer enhver, der besøger området.

Bilferie på Algrave – oplev Algarve i Portugal med en billig billeje! Foto kilde: Kulturrejser Europa

Stort udvalg af feriesteder for enhver

De ferierendes største attraktion på Algarve er Algarves fantastiske kystlinje med de karakteristiske kalkstens klipper og hvide sandstrande oversået med unikke klippeformationer. Kystlinjen strækker sig fra Cape St. Vincent mod øst mod Vila Real de Santo Antonio og spænder over et område på 155 km. Meget af kysten har udviklet sig, især mod vest, og kan nu tilbyde et stort udvalg af feriesteder. De fleste af disse feriesteder var oprindelig små fiskerbyer og er nu fyldt med strandhoteller, lejligheder og masser af restauranter og barer; nogle bevarer dog stadig den charmerende traditionelle stil med de smalle brostensbelagte gader og hvidvaskede huse. Dem der søger en livlig ferie med masser af natteliv skal opsøge det store feriested Albufeira, med dets sitrende områder af barer, klubber og engelsk prægede restauranter. Eller hvis du ser efter de bedste strande på Algarve, så prøv Praira da Oura, Acoteias eller Praia de Falesia. De roligere feriesteder Altura og Alvor tilbyder et mere søvnigt tempo; byerne og landsbyerne inde i landet så som Estoi og Tavira kan vise en anden side af området frem for de besøgende med en del kultur og historie. Algarve henvender sig til enhver, med feriesteder så som Vilamoura og Quinto de Lago som kan tilbyde super gode sportsfaciliteter med fokus på de fremragende golfbaner.

Sport

Portugal er et varmt og venligt land. En ferie på Algarve byder først og fremmest på masser af afslapning på de dejlige gyldne strande, et spændende valg af vandsport og afslappende måltider med masser af lækre lokalt fangede fisk og skaldyr. Golf er den foretrukne idrætsgren her, og området kan prale af næsten tyve baner, blandt hvilke nogle er de bedste i Europa. Tennis, cykling, dykning og et væld af vandsport er muligt at dyrke her. Det anbefales at tage på dagsture og besøge de traditionelle byer på Algarve, ligesom det anbefales at tage på naturskønne køreture og vandreture gennem det frodige grønne landskab fyldt med olivenlunde, appelsintræer, figentræer og mandel blomster.

Golf

Algarve er en af Europas bedste golf destinationer og kan prale af ideelle forhold året rundt. Algarve tiltrækker masser af entusiaster til dens mange topkvalificerede baner. I besiddelse af over 20 baner, inklusive nogle af de bedste i verden, kan Algarve byde velkommen til både professionelle og amatørspillere. Det milde solrige klima og spektakulære landskab tiltrækker golfspillere på ethvert niveau året rundt.

Tennis

Der er en stor mængde af tennisfaciliteter for gæsterne på Algarve, og områdets vidunderlige klima gør det muligt at spille hele året rundt. Talrige baner og klubber tilbyder perfekte anlæg samtidig med det strålende solskin.

Ridning

En ridetur er en afslappende og fornøjelig måde at se Algarve på, og der findes mange ridehaller og masser af ridestier. Begyndere kan tage på en lille ridetur, medens mere erfarne ryttere kan nyde en dags udforskninger langs kysten eller gennem det smukke landskab. De fleste ridehaller findes inde i landet, men af og til tilbydes der transport for turister til og fra strandene.

Vandsport

Perfekte forhold til vandsport findes hele vejen langs med kysten på Algarve, og med det gode klima er det et paradis for alle slags af vandbaserede aktiviteter. Især alle feriestederne langs stranden tilbyder udstyr og undervisning. F.eks. centrene Portimao og Loule, som tilbyder windsurfing, vandski og jet-skiing som forbliver populær.
Aktiviteter på din ferie på Algarve

Dykning

Med dens klippefyldte kyst, regnes Algarve for det bedste sted at scuba-dykke i Europa, og dykkerne belønnes med fund af talrige vrag, rev og huler og et væld af forskellige fiskearter. Der er adgang til dykning fra de fleste strande på Algarve, med dykkerskoler som tilbyder instruktion og guided ture på alle niveauer.

Sejlads

Sejlads er muligt over hele Algarve, og dette er en af de bedste måder at opleve den fantastiske kystlinje med de interessante klippeformationer og huler. Besøg en af de talrige sejl- og yachtklubber for at få informationer om cruises og bådleje.

Dybhavsfiskeri

Algarve har masser at tilbyde enhver entusiast, og regionen er kendt som et af de bedste steder i Europa til dybhavsfiskeri. Mange firmaer tilbyder spændende udflugter, hvor man søger efter arter som haj, marlin, rødfisk, bas, blå fisk og tun, og turene tilrettelægges på forskellige niveauer efter deltagernes erfaringer, så der er muligheder for enhver, med afgang fra forskellige steder langs Algarvekysten.

Familieudflugter

Fra ZooMarine i Guia til Krazy World i Silves tilbyder Algarve masser af forlystelsesparker for hele familien. Ligeledes er der mulighed for nedkøling i en af de mange vand-parker, hvor du kan køre gokart ved Almancil eller tage på en bådtur og iagttage delfiner.

Vejret på Algarve

Vejret på Algarve – lange tørre somre med høje temperaturer
Vejret i Algarve tiltrækker et stort antal af turister hvert år i denne populære region i det sydlige Portugal med lange tørre somre og med høje temperaturer og milde vintre med begrænset regnvejr. Algarve ligger ca. 280 kilometer syd for Lissabon, hovedstaden i Portugal og regionen grænser op til Andalusien i Spanien.Selv om Algarve ligger ved Atlanterhavet, og ikke Middelhavet, kan man prale med over 3000 timers sol hvert år, hvilket gør det til det mest solrige sted i Europa og gør det til et ideelt sted klimamæssigt for soldyrkere og badeglade turister.
Regionen her i det sydlige Portugal har et af de mest stabile klimaer i verden, med moderat og mildt vejr, påvirket af faktorer fra de to have Atlanterhavet og Middelhavet, og det ligger tæt ved Nord Afrika, hvilket gør det til et perfekt turist-rejsemål hele året rundt. Temperaturerne om sommeren kan nå som det højeste 30 grader med en gennemsnitstemperatur i juli og august på omkring 27-28 grader, og området nyder godt af 12 timers solskin hver dag. Vinden har tendens til at holde temperaturerne en lille smule nede, og en kølig brise fra havet kan af og til være ret kraftig. Om foråret og i efterårsmånederne kan temperaturerne i Algarve nå op på en behagelig 17-19 grader, og disse milde dage ledsaget af masser af solskin, viser sig at være det bedste tidspunkt for div. ture og sportsaktiviteter.
Algarve er populær om vinteren med temperaturer i december og januar der ligger gennemsnitlig omkring 15 grader med friske lyse dage, som stadig når op på omkring 6 timers solskin i løbet af dagen. Algarve har som regel regnvejr mellem november og marts måned, omkring 50 dage om året i alt, et regnvejr som hjælper til med at bevare områdets rige tropiske landskab.

Miniguide til din ferie på Algarve

Ferier på Algarve – kan du se det for dig! Solrige strande gemt bag hvert næs, rent sand op til forbløffende klippeformationer. Professionelt designede golfbaner med udfordringer i massevis med fantastiske udsigter. Sovende byer og landsbyer, hvor feriegæsterne smelter sammen med lokalbefolkningen. Badebyer fyldt med gode restauranter og godt humør. Og fantastiske indkøbsmuligheder og lokale markeder samt moderne indkøbscentre. Det er ikke underligt at Algarve forbliver førstevalg for mange folks sommerferier.
Uanset om du bestiller din ferie i sidste øjeblik til Algarve, eller vælger en ferieform hvor alt er forudbestilt, skal du tjekke de forskellige steder. Tag for eksempel Albufeira. Med syv strande og masser af liv, er dette en perfekt valg for dem, der efterlyser at dyrke solen om dagen og nattelivet om aftenen. Familier som gerne vil have en god nats søvn kunne foretrække det stille Carvoeiro, eller de fristende sandstrande ved Praia Da Rocha. Men hvis luksus er et fast punkt på din dagsorden, kan du vælge det stilrige og polerede Vilamoura.
Lige meget hvor du vælger at bo, vil du finde et godt solidt sted at holde ferie ,alt afhængig af dit budget, men en ting er sikkert, grundet det behagelige klima, når du holder ferie på Algarve, vil du være sikker på solskin!
”Fra store områder med sand til afsides små bugte, er Algarve kysten en af de bedste i Europa. Men regionens charme ender ikke her….”
Algarve er en regelmæssig vinder ved the World Travel Awards – Rejsebranchens svar på en Oscar. Faktisk har Algarve gennem årene vundet præmier for alt lige fra dens fabelagtige dykkerbetingelser til de store golfbaner.
Hvis der er en kategori som denne del af Portugal virkelig fortjener en guldmedalje for er det sine strande. Skjulte bugter, halvmåneformede bugter og klippefyldte vige udgør kystlinjen. Og hvis du kan lide blege strande og turkis havvand vil du ikke blive skuffet.
Når man skal vælge destination, har Albufeira hele pakken. Denne sydlige plet er delt i to. Den nye bydel er fyldt med hamrende natklubber og barer i det fri, medens den gamle bydel er fyldt med brostensbelagte torve, farverige markeder og afslappede restauranter.
I gaden Olhos DÁgua, en sovende fiskerlandsby, hvor ferskvand springer boblende gennem sandet. Klippe poolerne her kan være en spændende udforskning, så det vil være en god idé, at have små børn tæt til sig. Sao Rafael er berømt for dens dramatiske klippeformationer.
Væk fra kysten, søvnige byer og landsbyer markerer frodige bjergskråninger og tilbyder et fascinerende indblik i portugisernes liv og kultur, medens den udviklede strandpromenade er fyldt med barer, cafeer, restauranter, natklubber og forretninger. Algarve soler sig i fantastiske sommertemperaturer, ofte ledsaget af forfriskende briser fra Atlanterhavet. Tag til de høje klipper mod vest og se brændinger styrte ind på det stenede forland. Læg også mærke til de majestætiske forter på klippetoppen, som engang forsvarede kysten, og isolerede fyrtårne som stadig er retningsgivende for skibe så de kommer sikkert frem.

Strande på Algarve

Gyldne strande er hvad Algarve er bedst til. Og der er virkelig masser af dem. Eller hvis du har et ønske om at leje en windsurfer eller trække en solstol hen til en strandbar og spise frokost? Så skal du nok vælge et sted som Praia dÓura tæt på Albufeira. Vi taler om 5 km med sand, hvor der er masser af action. Hvis du foretrækker et mere stille, mere afslappet sted, så følg kysten mod øst et par kilometre for at opdage store men mindre fyldte sandstrande ved Praia da Falesia, hvor der er så meget fred og ro, som du kan opsuge på en dag. Øst for Algarve, er strandene store klitter, klatter af sand, der ofte flyder ud fra kysten som små øer, og som kan besøges med båd fra f. eks. feriestederne Tavira og Olhao. Dette er den slags steder, hvor man efterlader hele verden bag sig for en dag. Når du rejser mod vest, stejler kystlinjen op i de dramatiske klipper, enorme klippeplader som du vil have set i mange rejsekataloger. Her er der fyldt med sandstens tunneler, buer og fantasifigurer– opstået af vinden og havet og skåret ud som flotte halvmåne bugter. Er Algarve’s længste strand som er blevet skånet for alt for meget forandring, der er du sikker på at finde et fredfyldt sted for dig selv. Lige meget hvilken strand du slår dig ned på, er det usandsynlig,t at du bliver skuffet – der er chokerende steder hele vejen langs med Algarve’s 200 kilometers kystlinje. Nogle strande danser bare i højsæsonen – dag og nat er der en blanding af livlig underholdning.
<br<

At spise ude på Algarve

Én ting er sikker, der er masser af spisesteder på Algarve og der er masser af steder at vælge imellem. De lokale opskrifter er sunde, og det er store portioner, som er tilberedt af friske varer, som smager som om ingredienserne har vokset på de nærliggende markeder. Men man behøver ikke spise lokalt hver gang – der er ikke mangel på billige og muntre feriespisesteder. Hvis børnene godt vil have pizza, så er det også muligt. Eller hvis du absolut ønsker at finde de lokale steder, er der masser at vælge imellem med deres lokale specialiteter. En god begyndelse er de alle stedsværende grillede sardiner. For du kan ikke undgå de sprøde salte sardiner stegt over trækul på dagligdags restauranterne. Spis dem med buttede tomater og sprød salat og sug saften op med hvidt brød. Himmelsk! Med en kyststrækning som den på Algarve, er det ikke nogen overraskelse, at der er fisk på menuen overalt, og det er nyfangede fisk. Man kan ofte vælge lige fra akvariet, og så vente på at det syder over ilden, men husk at man betaler efter vægt!! Fiskeretterne består af ”Cataplana”, en lækker gryderet i en tung metalgryde. Desuden ”arroz de marisco” – den portugisiske version af paella – og ”caldeirada” som er en fristende fiskesuppe. Man kan også støde på rovdyr og krydret piri-piri kylling samt store kød gryderetter. Besøg landdistrikternes restauranter og få serveret retter som kanin i rødvin – hemmeligheden findes ofte blandt de lokale urter, som gror rundt omkring i landsbyerne. Husk at reservere plads til desserterne. Maurerne har spillet deres rolle i udformningen af sukkerholdige kager og smuldrende vanillecreme-tærter. Prøv ”arroz doce” – en citron og kanelagtig rissengrød. Når du skal vælge vin, er det muligt her at vælge husets vin og nyde både vinen og prisen. For portugisernes vin er virkelig god. Hvis du foretrækker noget lettere, er der altid ”vinho verde”, som har en lille smule brus og mindre alkohol end de fleste vine.
Vila Joia, Praia da Gale. Dette er den eneste Michelin to-stjernede restaurant på Algarve, så vær i god tid med bestillingen, især da havudsigten er vidunderlig. Fortaleza da Luz, Praia da Luz. Sid på terrassen i denne 16. århundrede gamle fæstning og spis udendørs frisk fisk og portugisiske specialiteter.
Tres Palmeiras, Praia dÓura. En restaurant med et vidtrækkende menukort vellidt blandt portugiserne. Prøv havtaske kebab og ankom tidligt, hvis du vil undgå at stå i kø. Beira Rio, Tavia. En flod-restaurant tæt på den gamle bro. Spis ved skyggefulde træformede borde alt lige fra pizza og basta til vegetar tilbud og hvidløg-aromatiseret vagtler.

Nattelivet

Aftenerne i vores ferie er ofte nogle af de ting, vi for det meste glæder os til. Men selvfølgelig har vi alle vores egen idé om, hvad der gør aftenen god. Dansende natteravne vil finde klubber på alle de større feriesteder, men de findes især langs området tæt på Albufeira, som er fyldt med barer, diskoteker og pubs. Praia da Rocha banker af liv efter solnedgang, og du vil kunne finde steder overalt, hvor du kan slå dig løs. Opsøg f.eks. en lokal ”fado” aften – specielt portugisisk, hvor du kan lytte til nostalgiske kærlighedssange akkompagneret af traditionelt guitarspil. Men hvis du imidlertid mest ser frem til at få chancen for at nyde et balsamisk måltid under stjernerne og god konversation, så kan enhver strand restauranter tilbyde dig dette.
Kiss, Albufeira Young. Dette er en af Algarves mest kendte klubber – vær opmærksom på tema aftnerne og berømte DJs. Capicua, Praia da Rocha. Hvis du er på udkig efter noget et hak op på raffinement skalaen, så er det stedet. Musikhus og hip-hop, med gæste DJs.
Joe´s Garage, Lagos. Dansegulvet er her fyldt med lokale samt feriegæster. Der serveres mexicansk mad og baren er vært for grillaftener og strandselskaber. Bizzaros, Albufeira. Super sted for stille jazz og brasiliansk funk musik ledsaget af cocktails og solnedgang.Hotel Delphin, Alvor. Et af de steder hvor der er et ugentlig fado show.

Shopping

Der er masser at snuppe med hjem fra Algarve. F.eks. den lokale keramik. Rustik og farverig. Noget du vil kunne bruge til hverdag derhjemme. Feriestedernes butikker har alle forskelligt keramik, men det er langt mere interessant at besøge de originale keramikværksteder, som er spredt ud over de fleste ferieområder. Der er altid plads til et nyt bælte eller et par nye sko i klædeskabet, og du vil opdage, at lædervarer her er af god kvalitet og udskiller sig fra tingene i de store indkøbsgader. Kig også efter billige lokale strikvarer – Monchique er det bedste ”jagtområde” men man kan også finde mange ting på de lokale markeder. Hvis du er én som holder af at enhver souvenir. Som fortæller en historie, så tag en tur til Loule. Dette er nemlig centrum for kunsthåndværkindustrien, og man kan iagttage personer, som arbejder i gaderne rundt omkring markedet – Rua da Barbaca har de fleste værksteder. Tag kobbertøj, smedejern, træsko og lys med historier om hvor, og hvordan de er lavet, med hjem. Hvis du har nok af rod derhjemme og er besluttet på at købe brugsvenlige souvenirs, så slå en handel af på en flaske lokal vin – vingårdene rundt om Lagoa og Lagos betragtes som de bedste på Algarve.

Bilferie i Spanien og Portugal

Det er oplagt at kombinere en bilferie i Spanien og portugal, og specielt hvis du flyver til Faro lufthavn på Algarve.
Faro lufthavn ligger kun ca. 1 times kørsel fra den spanske grænse og du kan uden problemer bestille billeje i Faro lufthavn og kører i både Portugal og Spanien.
En anden mulighed er at flyve til Malaga lufthavn i Spanien eller måske til Lissabon lufthavn der har 2 daglige fly fra Kastrup lufthavn. I skrivende stund kan du flyve direkte til Faro lufthavn fra både Billund og København. Fra Billund lufthavn flyver Rayanair og fra Københavns lufthavn kan du flyve direkte med Norwegian.
<br<

Billeje på Algarve

Find en billig billeje på Algarve til din bilferie. Hos Billeje.info kan du sammenligne priser på lejebiler fra alle biludlejningsselskaber i Portugal. Husk at en billeje som du bestiller igennemCarTrawler her på BillejeInfo altid er inkl. et ubegrænset antal kilometer og lovpligtige forsikringer.
Ønsker du flere informationer om Algarve så besøg turistkontores hjemmeside her eller læs mere om området på Wikipida

Søg efter billig billeje på Algarve

Kort

På Google Map kan du se et kort over Algarve kysten i det sydlige Portugal.

a>

Find den billigste lejebil til Bilferie på Algarvekysten Find Billeje her --> Sammenlign priser her