Bilferie på Madeira

Madeira – et eksklusivt turistmål i Portugal. Den portugisiske ø Madeira er en populær destination, med et vidunderligt subtropisk klima og et betagende landskab. Madeira, kendt som ”Atlanterhavets flydende have” ligger 1000 km fra Europa og 600 km fra den afrikanske kyst, og består af et fantastisk landskab som omfatter majestætiske bjergkæder, forrevne vulkanske huler og et væld af frodig tropisk vegetation. Ferier på Madeira er en favorit blandt naturelskere, især botanikere og vandrere. Madeira ferier tiltrækker kræsne rejsende, opsat på at udforske den naturlige skønhed og den rige historie og kultur.

Bilferie på Madeira i Portugal – opleve Madeira i en lejebil! Foto: Madeira lufthavn

Funchal – den elegante hovedstad

Det største turistområde på Madeira er hovedstaden Funchal, som ligger langs den sydøstlige kyst, og som har noget af det bedste klima på øen. En travl farverig by. Funchal strækker sig fra den dybe naturhavn, med dens travle havneby, op til boligområderne ud over bakkerne, og omfatter en bymidte og et turistområde. Fyldt af stejle brostensbelagte gader fyldt med elegante koloniale palæer og masser af frodige planter og palmer. Funchal byder også på en unik smag og en charmerende atmosfære. Selv om hovedstaden, Funchal, er hjemsted for en ”blåt flag” sort grusstrand, så har øen Madeira en robust klippe kystlinje og er dog velsignet med sandstrande. Strandløverne kan tage en tur på et par timer til den fantastiske ø Porto Santo med dens 9 km lange strækning med bløde hvide sandstrande, kendt for at have terapeutiske egenskaber.

Ferie på Madeira – Den perfekte destination for naturelskere og vandrere!
De fleste af Madeira’s hoteller er af særlig høj standard, lige fra charmerende ”quintas” (restaurerede herregårde) og pensionater, til 4 og 5 stjernede luksushoteller. Øen Madeira med dens fantastiske landskab, tiltrækker masser af vandrere, som kommer for at nyde de naturskønne stier ”levadas” – kunstvandingskanaler skåret ud til, at kildevand kan flyde ned fra bjergene. Mens ferierende på Madeira nyder aktiviteter som dykning, golf, tennis, ridning og cykling, og for de mere eventyrlystne, ballon- og helikopterture samt udflugter med båd på udkig efter delfiner og hvaler, drager botanikere til Madeira for at studere de talrige eksotiske planter samt besøge Botaniske Haver, og dem der søger kultur og historie tiltrækkes af de ældgamle kirker, herregårde og koloniale bygninger. Medens du ferierer på Madeira så prøv de berømte Madeira vine, og tag souvenirer som broderede varer og malede fliser med eksotiske blomster og planter med hjem. Der findes to lufthavne: Madeira internationale lufthavn – på Madeira, og Porto Santo lufthavn, på øen Porto Santo.

Dykning

Det varme, krystalklare vand rundt om Madeira er perfekt til at se de mange forskellige fiskearter, som tiltrækkes til området, inkl. delfiner. Adskillige dykkerskoler og firmaer med fritidsaktiviteter ligger hovedsagligt i Funchal og Canico de Baixo, som tilbyder kurser på alle niveauer.

Opdagelse af hvaler og delfiner

Madeiras baggrund med havet omkring sig gør øen til et naturligt stop-off sted for hvaler og delfiner, som flytter sig. Det dybe vand, som omkranser Madeira, betyder, at de kan komme tæt på øen, og det bliver let at se de forskellige arter. Bådsafarier er muligt, så man kan komme tættere på disse fantastiske arter.

Tag på en ballontur

For at få en overvældende udsigt over øen, har Funchal en udsigtselevator, som tager gæsterne 150 meter over byen, hvor man får et skønt perspektiv af det omkringliggende område samt en dejlig tur. Museet ved ankomsthallen fortæller også en fascinerende historie om Madeira og er et besøg værd.

Svævebaner på Madeira

Et antal af svævebaner og udsigtselevatorer er blevet opført på Madeira gennem årene og giver adgang til det barske terræn og giver mulighed for en utrolig udsigt over landskabet. De tilbyder ikke kun på en spændende tur med gode muligheder for at fotografere, men de åbner også op for de fjerne svært tilgængelige områder af øen.

Fiskeri

Der findes verdensklasse fiskepladser kun få minutter fra Madeira´s kyst. Vandrende fiskearter, Marlin og Tun passerer tæt ved øen og gør Medeira et perfekt område for begyndere samt eksperter. Vel udstyret både og erfarne besætninger er med til at gøre det til en uforglemmelig udflugt.

Sejl på en 15. århundrede galeon

”Santa Maria” er en brillant kopi af Christopher Columbus´s skib og kan opleves sejlende rundt om Madeiras skønne sydkyst hver dag. Sejlturen bringer de besøgende tæt på en oplevelse af livet på havet ligesom den giver mulighed foren vidunderlig og enestående udsigt over Madeira.

Vejret på Madeira – et udpræget subtropisk klima

Madeira, som er omringet af Atlanterhavet, ligger tættere på Afrika end på Europa, og forsyner øen med et udpræget subtropisk klima. Et relativt højt niveau af regn er skyld i Madeira´s indbydende grønne nuancer og frodige løv. Med varme temperaturer gennem hele året, er Madeira det perfekte sted at holde ferie lige meget på hvilket tidspunkt af året. Med en gennemsnitstemperatur på 24 grader i sommermånederne og en behagelig temperatur på 20 grader om vinteren er Madeira et godt sted at holde ferie, hvad enten du ønsker en afslappende badeferie med sol eller et lidt køligere område om vinteren til at vandre i.
Nyd solskinnet året rundt og få mest muligt ud af de smukke strande. Om sommeren kan temperaturen nå op på 30 grader når den ”Leste” østlige vind blæser ind fra Sahara, men dette sker kun i nogle få enkelte dage om året, og med det kølige vand fra Atlanterhavet bliver varmen sjældent et problem. Faktisk betyder den høje gennemsnitstemperatur på Madeira, at det gør en badeferie behagelig hele året rundt. Mængden af regn er temmelig høj på grund af det subtropiske klima, så for at undgå dette våde vejr, er juni og frem til august den bedste periode at besøge øen på. Heldigvis forbliver havets temperatur mild året rundt med en gennemsnitstemperatur på 22 grader om sommeren og 18 grader om vinteren.

Mikroklima

Vejret på øen kan svinge alt afhængig af hvilken region man befinder sig på, hvilket skyldes påvirkningerne af en række mikroklima. For eksempel er bugten ved Funchal noget af en ”solfælde” fyldt med høje bjergfremspring. Længere nede langs vestkysten er byerne omringet af mindre bakker og får derved flere timers solskin, men derimod er man ikke så beskyttet for blæsten fra havet. Det er faktisk muligt at opleve en tør varm dag på den ene side af øen og blive fanget i en kort regnbyge et andet sted. Vejr-mønsteret på Madeira er lige så fascinerende som selve øen.

Miniguide til Madeira

Ferie på Madeira er for dem som kan lide pragtfuld natur, samt subtropisk flora og fauna, for ikke at nævne et minimum af gammel kolonial charme. Ja, som feriedestination, er Madeira virkelig en klasse for sig selv. Kendt af romerne som de lilla øer, har det været imponerende, hvad der har været af besøgende gennem århundreder. Mange gengangere som kommer igen og igen. Og i modsætning til det man normalt tror, er det ikke kun for damer af en bestemt alder, som elsker blomster. Der er muligheder for enhver, inklusive vandsport som dykning, sejlads og windsurfing. Når det drejer sig om indkvartering, har Madeira mange forskellige nuancer af destinationer. Den har nogle af de bedste hoteller i verden, inkl. det berømte Reid´s Palace, som har været et af øens klassiske vartegn i over et århundrede. Vandring har længe været et eftertragtet tidsfordriv for dem som holder ferie på Madeira. Lavadaerne (vandingskanaler) som går på kryds og tværs af øen danner et netværk af stier, som tager dig gennem spektakulære vulkanske landskaber. Som souvenir er det et ”must” at tage en flaske Madeira vin og en Madeira kage med hjem. Og du bør købe noget pileflet, så længe du er sikker på, at du kan få plads til det i flyveren hjem. Svøbt i en dyne af eksotiske blomster, er Madeira et af de skønneste destinatione,r man kan besøge. Øgenavnet ”den flydende have” gør Madeira til Portugals svar på Paradisets Have. Fuchsia bougainvillea, julestjerner og lilla Jacaran træer danner et tæppe i landskabet, og giver hele landsbyer ”Technicolor”. De skønne områder begrænser sig ikke kun til øens indre. Tag en tur ned til Madeira´s kanter, og du vil komme over klippefyldte bugte og småsten. Det er begrænset, hvad der er af sand her, men øens høje bjerge og forrevne kystlinje mere end opvejer dette. Der er et par undtagelser. Du vil finde et sort vulkansk område af sand ved Ribeira Brava, og en menneskabt strækning ved Calheta Beach – sandet her er blevet sejlet over fra Marokko.
Ellers har Funchal, Madeira’s hovedstad, noget af en splittet personality. Med sine hvidvaskede kolonibygninger, sorte basalt kirker og slumrende pladser, er det lykkedes byen at bevare sin gamle verdenscharme. De smalle gyder i byen er fyldt med familiedrevne taverner, som serverer øens egnsretter. Men tag en tur over til marinaen, hvor du vil finde udbuddet enormt kosmopolitisk. Fortovscaféer serverer frådende mochachinos, og markedsførte skaldyrsrestauranter er specialister inden for frisk-grillet hummer.
Gemt væk mellem havet og bjergene, ligger Madeiras livlige hovedstad, Funchal, som er fyldt med elegante kolononi-prægede hvidvaskede bygninger, spækket med kirker opført i kulsorte basalt sten. Den moderne side af byen udstråler kosmopolistisk charme og virker let og raffineret. Så hvad enten du ønsker at købe disigner tøj i smarte boutiques eller bare slappe af på en fortovs café, så er det op til dig.

Strandene

Lige som den Neapolitanske Riviera, er Madeira fyldt med stejle klipper, som kaster sig skarpt ned i havet. Det siges, at der er masser af steder tæt på havet, hvor man kan nyde solen. De fleste strande er enten fyldt med småsten eller kunstigt anlagt. Det tætteste man kommer på en Middelhavsagtig strand er sandsynligvis Ribeira Brava, og der er også en kunstig anlagt strækning af gylden sand ved Calheta. Den strand der ligger tættest på Funchal er Praia Formosa, tre små stykker sand og foruden et væld af småsten. Et af de mest spektakulære områder af strande er Prainha ved Ponta de Sao Lourenco på øens nordøstlige spids, en beskyttet bugt med sort, vulkansk sand med parasoller og solvogne. Der er også adskillige badekomplekser og lidos rundt omkring på øen, inklusive den populære lido i Funchal og Sao Vincente i den nordlige del af øen, som har brændinger ,og som tiltrækker et vist antal af surf-fyrer! Men for en ultimativ dovnedag, må du tage til Porto Santo. En kort sejltur vil tage dig over til en 9 km lang strand med blødt gyldent sand.
Med den portugisiske indflydelse har Madeiras kogekunst mere end et strejf af rustik bondestand over sig. Som på de fleste øer er der rigt med fisk, og man kan spise ude forholdsvis billigt på grill ”espada”erne – skalfisk – tun eller sværdfisk, ledsaget af et køligt glas eller to ”vinho verde”. Befolkningen på Madeira er ikke de store tilhængere af forretter, men tomat- og løgsuppe er utrolig populær, det samme er hjertemuslinger og østers. Som alternativ kan du starte dit måltid med et stykke eller to af det varme ”bolo do caco”, et skønt sejt stykke brød, som regel smurt med et tykt lag hvidløgssmør. Når det kommer til hovedretterne, vil vegetarerne skulle kæmpe for at finde noget som tiltrækker dem, bortset fra den skønne friske frugt. Men hvis du er kødspiser, vil du føle dig som i himlen. De mest populære retter er ”espetada” – bøf kebabs – ”carne de vinho e alhos” – svinekød marineret i vin vinaigre og hvidløg – og ”picado” – pandestegt bøf og rød pebre. Da Madeira er berømt for sine kager verden over, kommer det ikke som nogen overraskelse, at øboerne elsker deres kager og bagværk. I så at sige enhver café og restaurant vil du finde et lækkert udvalg af godbidder, inklusive så uimodståelig en kaloriebombe som ”queijadas” – ostekager – og ”bolo de mel” – honning og sirupskager. Du behøver ikke at spise lokalt hele tiden, hvis du ikke ønsker det. I Funchal finders der et stort udbud af kosmopolitiske spisesteder, lige fra burgerbarer og kinesiske restauranter. Madeira har også sit eget bud på en fast food spise, kaldt ”prego”, et tyndt stykke grillet steak serveret i en bolle. Som drikkelse er en sherry-lignende Madeiravin klassisk. Der er imidlertid andre lokale vine som kan friste dig, inklusive nogle gode tørre hvidvine og atlantisk rosevin. Og som en forfriskende ikke alkohol drink, er der ”brisa maracuja”, som er en himmelsk frugtnektar drink. A Seta, Funchal. Dette rustikke værtshus beliggende på en bjergside lige udenfor Funchal. Det er temmelig meget en ”kødzone” med specialiteten kebabs lavet over trækul. Spisesalen på Reid’s Palace, Funchal. Husk at klæde dig om og forestil dig en mere raffineret tid ved Madeiras ikoniske monument med den koloniale elegance. Husk at beundre lysekronerne! Pizzaria Xaramba, Funchal. Ligger i den gamle by, det gode spisested kunne ikke være mere forskellig fra spisestuen i Reid’s Palace. Man får den bedste pizza og pasta i Funchal og den besøges af et livligt ungt klientel. Doca do Cavacas, Ponte da Cruz. Ligger lige ud til havnefronten, langs kysten ved Funchal centrum. Denne fantastiske fiskerestaurant er rimelig i pris og tilbyder en perfekt udsigt. Abrigo do Pastor, Camacha. Ligger over 100 m over havets overflade i det landlige nordlige område af Funchal. Denne tidligere jagthytte serverer typiske Madeira kød- og vildtretter, plus pattegris og hare.

Natteliv

Med et omdømme om at være konservativ, er Madeira på ingen måde blottet for natteliv, og der er masser af steder at finde efter mørkets frembrud, hvor man kan more sig og hvor der er underholdning. Gennem ugens løb har de lokale tendens til at gå tidligt i seng, men i weekenderne slår de sig løs og nattelivet syder en del mere lørdag nat. De fleste gæster søger til Pestana Park Resort Hotel, hvor der er underholdning og som har øens eneste casino. Der findes også en natklub med floor show. Du kan søge lykken ved de mere end 200 spilleautomater eller prøve at spille ved bordene. Der er ikke mindre end 7 rouletter, som alle vil have del i dine hårdt tjente kontanter! For dem der vil more sig til den lyse morgen findes der adskillige barer med musik og diskoteker i Funchal, nogle af dem ligger inden for i de større hoteller, men der findes også separate spillesteder i byens centrum. Og det er ikke altid med DKs og dansemusik. Ved Copacabana for eksempel er der ofte modeshow eller et band der spiller før diskomusikken starter omkring kl. o1.00 om natten. Som et alternativ, hvis det skal være en mere rolig aften, kan man søge hen på en af panorama barerne ved havnefronten. Eller tag ind til den gamle bydel med gader og stræder, hvor du vil finde masser af herberger med en autentisk traditionel atmosfære. Mange af de større hoteller tilbyder regelmæssigt underholdning, inkl. musik, kabaret og folklore shows, og der er som regel også åbent for gæster, som ikke bor på hotellet. Pestana Park Entertainment Kompleket, Funchal. Det er tegnet af den verdensberømte brasilianske arkitekt Oscar Niemeyer. Dette store, prangende kompleks har Madeiras eneste kasino.
Copacabana, Funchal. Faktisk den af Pestana Park komplekset. Denne rimelige størrelse klub har et stort dansegulv og en scene. Vespas, Funchal. Kendt som ” Madeira katedralens natteliv”. Denne trendy, lageragtig klub giver én en fornemmelse af at befinde sig under jorden. Prince Albert Pub, Funchal. Har du hjemve? Tag ind på Prince Albert og få et glas øl og et spil snooker. Joe´s Bar, Funchal. Del af Quinta da Penha da Franca hotellet. Dette venlige establishment er et behageligt sted til at nyde en drink under rolige forhold og lytte til stedets pianist.

Shopping

En rejse til Madeira er lige noget for indkøbsnarkomaner. Hvis du ønskede det, kunne du sandsynligvis bruge det meste af ferien på at ose og bruge dine euros, især i Funchal, hvor der er alle aspekter af detailverdenen, fra traditionelle håndværksbutikker til moderne indkøbscentre. Du behøver ikke at ofre solbadningen frem for en tur i butikkerne. Åbningstiderne varierer i de mindre forretninger, men de større indkøbscentre har normalt åbent hver dag fra kl. 10 til kl. 22 om aftenen. Det mest populære er Madeira Shopping, øens største indkøbscenter, som ligger i Santa Quiteria i hjertet af Funchal. Det har ikke mindre end 83 butikker, samt 20 restauranter, kaffebarer og snack barer, for ikke at glemme 7 biografer og Microlandia centret med bowling, div. spil og mini-golf. Som et alternativ er der Arcadas de Sao Francisco, som er forbundet med Madeira Vin kompagni, så du kan slå to fluer med et smæk ved at tage på vinsmagning før du går på indkøb. Som en mere autentisk indkøbstur på Madeira er der det kommunale marked, hvor du vil finde alt lige fra vægtæpper og små tæpper til øens kendte læderstøvler. Mere traditionelle ting som udsøgt broderet linned, lige fra lommetørklæder til duge findes også. Og glem så ikke øens trækplaster; pileflet-tingene som er de mest udsøgte og findes i Camacha. Madeiras eksotiske blomster, så som orkideer, paradisfugl osv. er også en meget populær souvenir. Og du ønsker selvfølgelig ikke at vende hjem uden en af disse rige, saftige Madeira kager – perfekt til en god kop te eller kaffe.

Bilferie i Portugal

Portugal er oplagt til en bilferie både for en familie med børn eller uden. Skal du rejser til Portugal så håber vi at ovenstående informationer har givet dig inspiration om Madeira, men en anden oplagt destination i Portugal,
især hvis du rejser med børn er Algarve.

Billeje i Madeira lufthavn

Langt de fleste der rejser til Madeira vælger at bestille billeje i Madeira lufthavn.
Lufthavnen på Madeira ligge kun ca. 20 kilometer fra hovedbyen Funchal, og skal du ikke bo her, men kører rundt på øen har du nem adgang til hovedvejene fra lufthavnen på madeira. Husk at alle priser på billeje er inkl. fri kilometer og lovpligtige forsikringer.

Find den billigste lejebil til Bilferie på Madeira Find Billeje her --> Sammenlign priser her