Zakynthos skildpadderZakynthos er kendt for de smukke strande og skildpadder

Disse to små pletter land ligger 8 sømil syd for Korfu. Den store ø er én stor olivenlund med træer, som når helt ned til vandkanten. Øerne har i alt 34 byer med 2.400 beboere og 64 kirker. Et besøg på Paxoi-øerne giver rigt udbytte, hvad enten det er en endagstur fra Korfu eller et længere ophold. Deres naturlige skønhed er imponerende, og der findes gode strande. Paxoi-øerne er også et godt sted for dykkere på grund af havbundens rigdomme. Der er faktisk to dykkerskoler på øerne, hvor den mest kendte er Zakynthos. Læs en kort beskrivelse af øerne i nedenstående artikel og søg efter billig billeje i søgemaskinen her på Billeje.info

Lakka

Lakka ligger på hovedøens nordspids og er en af 4 små landsbyer i området med ca. 400 beboere. Den putter sig i en dyb bugt med sand og ligger i læ for de fremherskende sydlige vinde. Vest for Lakka ligger 3 gode badestrande i forlængelse af hinanden. Longos er en grøn og smuk landsby med mange fisketavernaer og barer. Gaios, der er hovedbyen på Paxoi, har den størst havn og er øens handelscentrum. Ud for kysten ligger som en naturlig bølgebryder den lille ø Agios Nicholas med et fort fra den byzantinske periode og to små kirker. I Gaios-bugten ligger Jomfru Marias Ø med en kirke. Antipaxoi, der er den lille af de to Paxos-øer, ligger syd for den store og har ikke flere end 50 indbyggere, to eller tre tavernaer og en enkelt vej. Der er dagligt bådforbindelse fra Gaios på hovedøen. Du kan også leje en båd og være mere frit stillet. De østlige strande på Antkipaxoi med gyldent sand og turkisfarvet vand er berømte overalt på De Joniske Øer.

Laganas på øen Zakynthos

En opgave at forøge og forbedre turisme på øen for havskildpadden Caretta
Zakynthos er en virkelig privilegeret ø velsignet med mange forskellige fortrin i forhold til turisme. Nogle af disse er velkendte som f.eks. den enestående havpark for de store karetteskildpadder Caretta Caretta, men der er mange andre naturskønheder, som faktisk endnu er uopdagede. Laganas har fundet en ideel balance mellem det menneskeskabte og det naturlige miljø og mellem den fredelige og den kosmopolitiske livsstil. Oplevelsers i Laganas er en kombination af tradition, natur, kultur, sport, underholdning og oplysning om miljø – alt sammen for at opfylde ethvert ønske. Laganas tilfredsstiller også sanserne med synet af det farverige landskab, duften af havet og planterne, smagen af lokale delikatesser og lydene fra naturen og glade feriegæster. Læs mere om skildpadder på Zakynthos

Laganas – et ferierejsemål for enhver smag
Laganas har alt, hvad en turist kan forlange – uendelig mange strande med krystalklart vand og skjulte grotter, som kun kan nås med båd, naturskønne havne og småøer, enestående solnedgange, frodige grønne stier og maleriske landsbyer. Regionens køkken byder på gastronomiske glæder lavet af lokale råvarer af fin kvalitet, fremragende lokale vine og de berømte sesam- og fransk nougatsnacks, ”pasteli” og ”mandolato”. Der er også mange hoteller og privat udlejede værelser samt alle former for restauranter, barer, natklubber og forretninger, der kan tilfredsstille enhver smag.

Kulturen – kunsten
Kulturen og kunsten er også en meget stor del af livet i Laganas. Kulturelle arrangementer, der holdes i løbet af året, sørger ikke bare for underholdning, men også for at give gæsterne mulighed for at opleve områdets unikke former for teater og musik. Foruden at høre de berømte ”kantades” eller serenader, som er særligt populære i karnevalstiden og om sommeren, kan gæster også se ”onlines”, satiriske skuespil med rødder tilbage til tiden under det venetianske styre, og som kun bliver opført af mænd. Gæster kan også nyde de mange religiøse festligheder, der bliver holdt den 15. august på Mariæ Gimmelfartsdagen til ære for Panagia (Jomfru Maria) i regionens forskellige landsbyer. Desuden er et antal kulturelle arrangementer, der skal foregå samtidig med denne dag, nu planlagt i bestræbelser på at forbedre og berige den årlige vinfestival. Og endelig har området mange betydningsfulde seværdigheder, man kan besøge. Disse omfatter både traditionelle bebyggelser, de mykenske tholos-grave i Keri, den såkaldte ”Paleo Ktisma” (Den Gamle Bygning) fra det 15. århundrede i Agalas, som huser en udstilling med folkloristiske malerier, ”Antronios’ 12 Brønde” fra tiden under det venetianske styre, Pantokratoras- og Profits Illias-kirkerne (henholdsvis 16. og 18. århundrede) i Pantokratoras, Panagia Viglatsoura-kirken i Mouzaki (16. århundrede) samt Faneromeni-kirken (16. århundrede) og Malouchos’ palæ i Lithakia.
Langs bjergstierne er der blevet etableret nogle små områder med bænke, små udsigtstårne og drikkekummer til vandrere. Grupper af frivillige har i år også sat vandbeholdere op i tilfælde af skovbrande.
Der er planer om at bygge en lille lystbådehavn til småturistbåde i naturhavnen i Keri, et sted omtalt af antikkens historiker Herodot. Laganas-bugten danner en naturlig sikker havn for fartøjer, som sejler ud for kysten.

Økologi – miljøet
Den internationale havpark på Zakynthos giver store muligheder for vækst i turisme. Opgaven for havparken er at beskytte øens vigtigste naturarv, Caretta Caretta havskildpadderne, og opretholde en økologisk ligevægt gennem bæredygtig udvikling af havområdet i den store Laganas-bugt og øerne i Zakynthos præfektur. Havparken stiler også efter at udvikle nye initiativer og økonomiske aktiviteter, der er forenelige med principperne om at bevare dyrelivet og landskabet i den store region. Samtidig gør man på lokalt plan i samarbejde med ledelsen for havparken en stor indsats for at forbedre de informations- og uddannelsestjenester, som tilbydes. Endvidere kan miljøuddannelsescentret, der løbende udfører et vigtigt arbejde i Messalas’ renoverede palæ i Lithakia, blive en betydningsfuld attraktion uden for Grækenlands grænser. Bestræbelserne går ud på at tiltrække såvel et større antal gæster til den uddannelsesmæssige turistsektor som et bredere publikum, der ønsker at berige deres ophold i regionen med viden om lokal natur og kultur.

Gastronomi – landbrugsaktiviteter
Foruden sin omfattende udviklede turistinfrastruktur ligger Laganas også i landbrugsregion, hvor der først og fremmest dyrkes oliven og druer. Og der er et betydeligt fiskeri i kommunen. Den traditionelle olivenhøst, de moderne olivenpressere, druehøsten og hjemmefremstillingen af vin og talrige andre aktiviteter af interesse for turister i landbrugserhvervet kan hjælpe til udviklingen af alternativer og agroturisme. Det vil også forlænge turistsæsonen. Tavernaer og bagerier i landsbyerne ved Laganas bager stadig brød og tærter i traditionelle stenovne. Fremragende lokale råvarer danner grundlag for fortræffelige traditionelle lokale retter, som er bedst, når de ledsages af den lokale vin, Verdea. Gæster skal sørge for at smage områdets oste, rosiner og de traditionelle snacks ”pasteli” og ”mandolato”.

Sport – udendørsaktiviteter
Laganas har mange udendørs- og sportsaktiviteter at tilbyde, herunder en hel række af forskellige former for vandsport – sejlsport, surfing og dykning ned til en af Grækenlands smukkeste havbunde. Stranden er særligt sikker. Man kan også vandre på bjergstier gennem skove med gamle pinjetræer, ride i de to lokale rideklubber, køre mountainbike eller øve kørefærdigheder på en særlig væddeløbsbane. Laganas har noget at tilbyde enhver, uanset hvor ens interesser ligger. Familier med små børn kan svømme i Laganas-bugten, mens naturelskere vil nyde en bådtur ud til Caretta Caretta havskildpaddernes levesteder. Desuden er Laganas hvert år vært for ”Vezalia Svømmestævne”, opkaldt efter den første belgiske anaton, som led skibbrud på øen i 1560 og blev der for resten af sit liv. Svømmeklubber fra hele Grækenland deltager i stævnet.

Underholdning – afslapning
Fra intime barer og tavernaer, der spiller lokale ”kantaades” og ”arekies” (en slags serenader og ballader) til kosmopolitiske natklubber, der disker op med den nyeste pop- og dansemusik – Laganas kan opfylde ethvert ønske.

Få flere informationer til din ferie på turistkontorets hjemmeside her

Lej billig billeje i Grækenland

På Billeje.info kan du søege efter billig billeje på Paxois-øerne og i alle byer og lufthavne over hele Grækenland. Billeje-søgemaskinen sammenligner priser fra alle de store billejeselskaber, men også små lokale firmaer på øer som zakynthos. Indtast hvilken dato du vil leje en bil i søgemaskinen eller læs mere om udvalget af billeje i Grækenland

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *