Billeje i Skavsta Lufthavn

Skavsta Lufthavn ligger nær Nyköping 100 kilometer sydvest for Stockholm, men medregnes trods afstanden blandt den svenske hovedstads lufthavne. Med billeje er det takket være gode motorvejsforbindelser da også nemt at fortsætte fra Skavsta Lufthavn det sidste stykke ind til Stockholm.

Skavsta Lufthavn
Skavsta Stockholm Lufthavn er en populær lavprislufthavn syd for Sveriges hovedstad. Foto: Svens Welt, CC BY-SA 2.5.

Sveriges fjerdestørste lufthavn

Skavsta Lufthavn, der har lufthavnskoden NYO, hedder kaldes lokalt for Stockholm Skavsta Flygplats. Lufthavnen ligger på General Schybergs väg, der er opkaldt efter Birger Schyberg (1897-
1953), en fremtrædende lokal officer i flyvevåbnet. Skavsta var da også udelukkende en militær lufthavn frem til 1980. I 2018 blev lufthavnen købt af Vinci Airports, som har hovedkontor i Paris og ejer 45 lufthavne rundt om i verden. Nyköpings Kommune har dog stadig en ejerandel på 9,9 procent.

Aktuelt flyves der til 45 destinationer rundt om i Europa fra Skavsta Stockholm Lufthavn, som er Sveriges fjerdestørste lufthavn. Over en fjerdedel af Sveriges befolkning bor i oplandet til lufthavnen (2,4 millioner indenfor en radius på 100 kilometer), så selvom landets største lufthavn, Arlanda Lufthavn, ikke ligger langt væk, er lufthavnens ledelse sikre på vækstpotentialet. Foreløbig er det  lavprisflyselskaber, som benytter lufthavnen. Ryanair etablerede således deres første skandinaviske base her i 2003 og året efter rykkede Wizz Air ind i lufthavnen. På nuværende tidspunkt kan Skavsta Lufthavn ifølge egne oplysninger håndtere cirka 3 millioner passagerer årlig, men har ambitioner om at udvide kapaciteten yderligere de kommende år.

I lufthavnsterminalen finder du en restaurant og café, ligesom der er butikker, et vekselbureau, hæveautomater, konferencelokaler, en business lounge og ikke mindst et godt udvalg af biludlejningsselskaber. Du kan komme med bus eller taxi fra lufthavnen til Nyköpings Centralstation, hvorfra der er forbindelse videre til hovedstaden. Vil du hurtigere til Stockholm, eller er der ikke tog til dit endelige rejsemål, er det dog oplagt at leje en bil i Skavsta Lufthavn. Det tager omkring 70 minutter at køre til Stockholm.

Leje af bil i Skavsta Lufthavn

En håndfuld af de største biludlejningsselskaber har kontorer i Skavsta Lufthavn, så du har gode muligheder for at finde en lejebil i netop den størrelse, der passer til dine behov. Når du bruger søgemaskinen her på Billeje.info til at reservere billeje, kan du hurtigt afhente bilen og fortsætte til din endelige destination.

I skrivende stund tilbyder Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt billeje i Skavsta Lufthavn. Du behøver dog i første omgang ikke interessere dig synderligt for den præcise sammensætning af biludlejere i Skavsta Lufthavn. For søgemaskinen indhenter automatisk priser fra de forskellige biludlejningsselskaber i lufthavnen og samler dem i én oversigt, så du nemt kan finde det bedste tilbud på den mest passende lejebil.

Bestil lejebil i Skavsta Lufthavn online

Vælger du at leje en bil i Skavsta Lufthavn hjemmefra, er det nemt at komme videre til Stockholm, da E4-motorvejen løbe lige syd om lufthavnen. Der er dog også gode vejforbindelser til de andre byer i Stockholmsregionen og andre dele af landet.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Populære destinationer i nærheden

Det er naturligvis ikke uden grund, at lufthavnen har valgt at brande sig ude i verden under navnet Stockholm Skavsta Airport. Trods afstanden ind til hovedstaden benyttes lufthavnen således primært som en indgangsport til Stockholm. Hovedstaden er da også ubetinget det mest populære rejsemål i nærheden af lufthavnen, men der er dog også adskillige andre byer og områder inden for din rækkevidde med billeje.

  • Stockholm
  • Uppsala: Gammel universitetsby
  • Mariefred: Billedskøn by der er opstået omkring Gripsholms slot.
  • Sigtuna: Sveriges ældste by.
  • Nynäshamn: Idyllisk beliggende færgeby.

Når du bestiller biludlejning i Skavsta Lufthavn, er det som udgangspunkt altid inklusiv fri kilometer. Du behøver derfor ikke holde dig til de nærmeste destinationer, men kan også for eksempel køre længere op langs den svenske østkyst eller eventuelt mod nordvest til naturskønne Dalarna, der emmer af svensk idyl med røde træhuse og små skovsøer.

Praktiske links

Du kan finde mere information om lufthavnen på den officielle hjemmeside.

Find den billigste lejebil i Skavsta Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her