Klip-klappere hører til på stranden, ikke bag rattet. Foto: Dr Tr, CC.

Klip-klappere er behagelige på en sommervarm dag, men skal du på ferie med billeje, skal du huske, at de ikke er egnet til brug bag rattet. I nogle lande er det da også forbudt at bruge denne slags løstsiddende fodtøj.

Farligt fodtøj bag rattet

Selvom det måske er rart at beholde klip-klapperne på, når du sætter dig ind bag rattet, er det en meget dårlig ide. Problemet er, at klip-klappere og andet lignende løstsiddende fodtøj har nemt ved at glide af din fod og sætte sig fast under pedalerne. Ligeledes har de let ved at hænge fast i pedalerne, hvilket nemt kan skabe en farlig situation, hvis du for eksempel ikke kan flytte foden til bremsen i tide.

Ifølge Ford viser forskning, at klip-klappere hvert år alene i Storbritannien er skyld i mere end 1,4 millioner lige-ved-og-næsten-uheld og egentlige sammenstød. I Tyskland, Frankrig og Spanien, hvor klimaet i endnu højere grad indbyder til let fodtøj, er det ulovligt at køre bil i klip-klappere og andet løstsiddende fodtøj. Overtræder du dette forbud, vanker der i Frankrig en bøde på €90 (670 kr). I Spanien risikerer du en bøden på €200 (1500 kr).

Brug fornuftigt fodtøj i bilen

Måske tænker du, at du blot kan smide klip-klapperne til side og køre hjem fra stranden i bare fødder. Det er dog ifølge bilteknisk redaktør for FDMs blad Motor, Søren W. Rasmussen, også en dårlig ide. Til tv2.dk fortæller han således, at man instinktivt kommer til at træde for let på bremsen, hvis det gør ondt i foden.

Du bør derfor vælge at køre i en sko, som både sidder godt fast om foden og har en sål, som ikke er for glat. Det er dog heller ikke helt optimalt med for eksempel stive vandresko, som gør det svært at mærke pedalerne.

Bestil billeje til ferien hjemmefra

Har du brug for billig billeje til ferien? Det en god i at bestille din lejebil hjemmefra, så du er sikker på at kunne få netop den type lejebil, du ønsker. Skal der for eksempel være plads til hele familien med bagage, giver det fred i sindet at vide, at der står en rummelig bil klar ved ankomsten i lufthavnen på jeres rejsemål. Ved at bestille din lejebil online i god tid, er der desuden største chance for at sikre dig den billigste billeje.

Brug søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst her på siden, til at find og bestille billeje på populære rejsemål i hele verden. Du kan frit vælge om du vil afhente din lejebil i en lufthavn, hvilket ofte er mest praktisk, eller inde i en by.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *