x-busX-bussen fra Silkeborg til Billund er væk. Foto: Thomas Angermann, CC.

Der kører ikke længere bus mellem Silkeborg og Billund Lufthavn, da X-bus 913 kort før sommerferien for sidste gang kørte fra Silkeborg via Brande til Danmarks næststørste lufthavn. Det kan i det hele taget være lidt besværligt at komme til og fra lufthavnen med offentlig transport, men til gengæld er det nemt med billeje.

Svært at få bus og fly til at passe sammen

Lukningen af busruten til Silkeborg er en konsekvens af for få passagerer, men trods forståelse ærgrer man sig alligevel over beslutningen i Billlund Lufthavn. I et høringssvar lyder det:

“Vi beklager forslaget, men har forståelse for det, selv om det er ærgerligt, at der ikke længere er forbindelse mellem Silkeborg og Billund Lufthavn. Det er lidt tricky at køre busser til og fra lufthavnen generelt – fly og bustider skal naturligvis passe sammen, og da flyene flyver fra kl. 06.00 til kl. 23.00, så er busserne også nødt til at køre i dette tidsrum.”

Nemmere at leje en bil

Da der heller ikke er togforbindelse til Billund, kan det være en udfordring at komme videre fra lufthavnen, når man ikke har egen bil. I Herning har en lokal vognmand valgt at oprette en shuttleservice med plads til syv passagerer for at betjene erhvervsgæster og turister med en pris på 300 kr. for en enkeltbillet til eller fra lufthavnen.

For dig som vil være helt uafhængig af busser eller taxier, er der naturligvis stadig mulighed for at bestille billeje i Billund Lufthavn. Det kan du gøre i søgemaskinen øverst her på siden, hvor du nemt kan sammenligne priser fra Avis, Budget, Europcar, Hertz og de andre biludlejningsfirmaer i lufthavnen.

Med en lejebil kommer du nemt videre fra lufthavnen og kan eventuelt vælge blot at aflevere lejebilen i en anden by, hvis det er mere praktisk for dig.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *