Lejebil CypernLejebil med røde plader på Cypern. Foto: Andrew Bone CC BY 2.0

Benytter du billeje på Cypern, vil du måske lægge mærke til, at din lejebil er udstyret med en rød nummerplade. Middelhavsøen har således valgt synliggøre alle lejebiler med deres egen farve, hvilket kan være en fordel i trafikken.

Nummerplade sladrer om bilens alder

Systemet med røde nummerplader til lejebiler blev indført i 1973. Frem til 2013 havde alle lejebiler desuden et ekstra begyndelsesbogstav, Z, men i dag ses dette mest hos mindre biludlejningsfirmaer med ældre biler i deres flåde. De fleste større udlejere såsom Avis og Hertz har en konstant udskiftning af deres biler, som i gennemsnit kun udlejes et års tid, og her vil størstedelen af lejebilerne derfor ikke længere have et Z på nummerpladen.

Foretrækker du at falde helt i et med de lokale, er det selvfølgelig lidt svært med en lejebil en rød nummerplade. Der kan dog også være fordele i tydeligt at skilte med at man er turist, særligt i trafikken. Så møder man større forståelse for, at man måske ikke kører med samme sikkerhed som de lokale.

Cypern er delt

En lejebil giver dig de bedste muligheder for at udforske Cypern i ferien. Det gælder hvad enten du vil bruge ferien på at nyde øens mange dejlige badestrande eller besøge nogle af de mange spændende historiske seværdigheder.

Cypern består som bekendt af den cypriotiske republik (græsk) og Nordcypern (tyrkisk). Rejser du til den tyrkiske del af øen, vil du se at man også her bruger røde nummerplader til lejebiler. I modsætning til den cypriotiske republik prydes lejebilerne på Nordcypern dog ikke af et EU-flag.

Vil du besøge den tyrkiske del af Cypern med en bil, som du har lejet på den sydlige del? De fleste biludlejningsfirmaer tillader, at man tager sin lejebil med over grænsen. Men du bør forhøre dig på forhånd hos din udlejer, da der blandt andet kan være krav om tilkøb af ekstra forsikring.

Bestil billig billeje på Cypern

Vil du finde den billigste billeje på Cypern? Så brug søgemaskinen øverst her på siden, hvor du med én søgning får en oversigt over de bedste tilbud fra både store og små biludlejningsfirmaer på middelhavsøen.

Søgemaskinen fra CarTrawler samarbejder med hundredevis af biludlejere og er det nemmeste måde for dig at finde den bedste pris på netop den type lejebil, du har brug for. Du kan eventuelt bruge søgemaskinens filterfunktion til at specificere ønsker til biltype og udlejer.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *