Oplev den smukke kystvej på Madeira med billeje. Foto: Alexander Baxevanis, CC BY 2.0

Vil du for rigtig opleve, hvorfor Madeira er kendt som blomsterøen, bør du leje en bil. På køreture i dit eget tempo kan du udover en fantastisk blomsterpragt også opleve øens enorme variation i landskaber med alt fra frodige dale til høje bjergtinder.

Nemt at udforske Madeira med billeje

Har du, som mange ferierejsende har, dit udgangspunkt i hovedbyen Funchal, er det nemt at komme rundt på øen i lejebil. Bliver du nede på den sydlige del af Madeira, kan du besøge en perlerække af små charmerende havnebyer. Kør dog også gerne en tur op til nordkysten, der byder på imponerende natur med stejle, dramatiske klippevægge og ikke mindst en stribe fantastiske udsigtspunkter. Billeje på Madeira er med andre ord en sikker opskrift på en uforglemmelig ferie.

Har du ikke før været på den portugisiske atlanterhavsø, er der et par ting, som er gode at vide som billist. Hastighedsgrænsen i byer er 40-50 km/t, mens den på motortrafikveje er 90 km/t. Altså ikke så meget anderledes end herhjemme. Til gengæld er terrænet selvsagt et noget andet. Når du bevæger dig rundt på øen, vil du således uundgåeligt stifte bekendtskab med bjergveje, hvor bilens små gear skal i brug – både opad og ikke mindst nedad for at skåne bremserne. Trænger du til en pause fra de smalle bjergveje, er der sjældent langt hen til motorvejen, der skærer sig gennem det meste af øen.

Der kommer hvert år næsten 1 millioner turister til Madeira. De lokale, som ofte selv kører i et ganske “friskt” tempo, er derfor vant til at skulle have lidt ekstra tålmodighed i trafikken med øens besøgende. Så der er ingen grund til at blive stresset, hvis du foretrækker et langsommere tempo rundt i serpentiner-svingene.

Selvom der er tankstationer rundt om på øen, er det bedst at have en fuld (eller næsten fuld) tank inden du forlader Funchal for at være på den sikre side. Vejene er generelt af god stand, men bevæger du dig lidt væk fra alfarvej, kan der være enkelte veje af dårligere stand. Det normalt kun er inde i Funchal, at du vil opleve tæt trafik. Inde i Funchal og de andre mindre byer er gaderne dog ofte meget smalle og brostensbelagte. Her er det som regel bedre blot at parkere i udkanten og i stedet udforske byens seværdigheder til fods.

Madeira er kun godt og vel halvanden gange Bornholms størrelse, så det er svært at fare rigtig vild. Brug dog eventuelt alligevel din GPS til få et nogenlunde estimat af afstandene i tid. Ved bjergkørsel tilbagelægger du i sagens natur ikke så mange kilometer i timen, som hvis du vælger motorvejen.

Udsigt fra Pico Ruivo på Madeira.

Udsigt fra Pico Ruivo på Madeira. Foto: John Kraus, Creative Commons.

Flotte køreture på Madeira

En af de smukkeste ruter at følge med billeje på Madeira er kystvejen, som oprindeligt omkransede hele øen og byder på formidable udsigter og hyggelige kystsbyer som Porto Moniz, Seixal, São Vicente og Ponta Delgada. I dag er der enkelte lukkede strækninger, men du har stadig rig mulighed for at følge det meste af Madeiras dramatiske kystlinje. Hold udkig efter skilte med ‘ER101 Antigua’.

Oplev kystvejen på Madeira med billeje

Vil du opleve øens frodige og bjergrige indre, er vejen på tværs af øen fra Ribeira Brava til São Vicente et oplagt valg. Chaufføren er ganske vist nødt til at holde øjnene på den snørklede vej, men passagerne kan nyde mange fantastiske udsigter undervejs.

Er det gode udsigter, du søger, kan det på en klar dag varmt anbefales at køre op til Pico do Areeiro (knap 20 kilometer fra Funchal). Heroppe i 1818 meters højde er der en spektakulær vue over bjerge og hav. Det er bare ét af en stribe udsigtspunkter på bjergtoppe, du kan køre næsten helt op til på Madeira.

Bestil billig biludlejning på Madeira

Har du brug for en lejebil på Madeira, er det en god ide at bestille den allerede hjemmefra, så du fra dag ét kan udforske den smukke ø. Desuden giver en tidlig reservation dig bedst chance for at få netop den biltype, du ønsker. Det kan anbefales, at gå efter en lejebil med en forholdsvis stærk motor. Det gør bjergkørslen mere fornøjelig.

I søgemaskinen her på siden kan du nemt og hurtigt finde den billigste billeje på Madeira fra de forskellige biludlejningsfirmaer på øen. Det inkluderer kendte internationale udlejere som Avis, Hertz og Europcar, men også lokale firmaer, som ofte også har gode priser. De fleste vælger at afhente lejebilen direkte efter ankomst i lufthavnen, men du kan naturligvis også bestille billeje inde i byen, hvis du for eksempel ikke vil have en bil hele ferien.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *