Blå flag vejrer over 590 spanske strande denne sommer. Foto: Elentir, CC BY-SA 2.0.

Du ved det måske allerede, men nu er det slået fast: Spanien har verdens bedste strande. I hvert fald hvis man måler på antallet af Blå Flag strande. Spanien vil her i 2018 således endnu en gang kunne hejse flere Blå Flag over dets strande end noget andet land i verden.

En garanti for kvalitet

Blå Flag er en international miljø-udmærkelse, som tildeles strande, der lever op til en række krav inden for vandkvalitet, sikkerhed og faciliteter. Ordningen blev oprindeligt etableret i Frankrig i 1985 af en gruppe miljøforkæmpere. I 1987 kunne Spanien hejse sit første Blå Flag, da EU udbredte ordningen.

Spanien har konsekvent ligget i toppen på listen over lande med flest Blå Flag strande. I år vil der i Spanien blive hejst 11 nye blå flag sammenlignet med sidste år. Det bringer det samlede antal af stande med den eftertragtede udmærkelse op på 590.

Det er ikke kun badestrande, der indgår i ordningen. I Spanien er 101 marinaer og 5 krydstogtshavne således også blevet tildelt Blå Flag. Det er ikke så overraskende Valencia-regionen på den spanske østkyst, der kan bryste sig af det højeste antal Blå Flag – 132. På andenpladsen kommer Galicien i det nordvestlige Spanien med 109, mens Catalonien og Andalusien i år har fået henholdsvis 101 og 97 Blå Flag.

Læs mere om Blå Flag ordningen og se et kort over alle strandene

Næsten uanset hvilken kyststrækning du rejser til i Spanien, vil der derfor være en Blå Flag strand inden for rækkevidde. I år kan du som noget nyt sågar både på en Blå Flag strand ved Madrid inde midt i landet. Her har Virgen de la Nueva stranden ved San Juan vandreservoiret nær San Martín de Valdeiglesias således fået tildelt et flag.

Playa_Sardinero_-_Santander_-_Spanien

Spanien er perfekt til en badeferie. Vil du nemt kunne finde den bedste strand i området, kan det anbefales at leje en bil. Foto: Pedro Lopez, CC BY 2.0.

Nemt til stranden med billeje i Spanien

En af de bedste grunde til at leje en bil, når du tager på ferie i Spanien, er nemt at kunne tage en tur på stranden. Især hvis du gerne vil kunne komme lidt væk fra de mest travle strande, er det ideelt med en lejebil i Spanien. Ofte ligger de mest uberørte strande i sagens natur uden for rækkevidde af offentlig transport, og med en bil kan du desuden helt selv bestemme, hvor længe du vil slikke sol.

Brug søgemaskinen øverst her på siden til at finde den billigste billeje i Spanien. Søgemaskinen fra CarTrawler giver dig en hurtig oversigt over alle de bedste tilbud på lejebiler på dit rejsemål, så du blot skal vælge den bil, der passer bedst til dit behov.

Er det første gang, du skal køre bil i Spanien? Så læs vores artikel om færdselsregler i Spanien.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *