Bestil f.eks. en billig lejebil i Malaga for at besøge fantastiske Ronda. Foto: Bo Saldaña - Unsplash

Efter nogle år med konstant stigende priser på billeje blæser der måske endelig nye vinde på markedet. I hvert fald en svag brise. Til overraskelse for mange ferierejsende bød sommeren nemlig på prisfald på lejebiler i Spanien og rundt om i resten af Europa. En undersøgelse viser, at det sammenlignet med sidste år blev markant billigere at bestille billeje på mange af de mest populære spanske rejsemål.

Læs med her og se de mest tydelig eksempler på prisfaldet i Spanien. Især hvis du er på udkig efter den billigste lejebil til din næste rejse, er det nu et godt tidspunkt at booke din billeje. Læs med her og find ud af hvorfor.

Store prisfald i Spanien

Undersøgelsen (link) byder på gode nyheder for dig, der skal leje en bil i Spanien. Det gennemsnitlige prisfald i forhold til sidste år i de syv spanske byer, Barcelona, Bilbao, Ibiza by, Malaga, Palma de Mallorca, Santander og Valencia, der indgår i undersøgelsen, er 31,33 %. Et prisfald som betyder, at du altså betaler næsten en tredjedel mindre for din lejebil end for et år siden!

Medregnes flere populære rejsemål ud over resten Europa er faldet i de gennemsnitlige biludlejningspriser mere beskedne 15,4% sammenlignet med 2022. Andre steder har der ligesom i Spanien også været pæne fald, mens Norge stikker ud som en undtagelse med en stigning på 6.5%.

Flere lejebiler

Som tidligere beskrevet her på Billeje.info skyldes lejeprisernes himmelflugt de senere år især corona-pandemien. I kølvandet på den fik bilproducenterne svært ved at levere nye lejebiler til udlejerne rundt om i verden. Da efterspørgslen samtidig på billeje samtidig begyndte at stige fra både erhvervs- og ferierejsende, steg lejepriserne kraftigt.

Den billigere billeje denne sensommersæson tyder på, at biludlejningsfirmaerne igen er ved at have nok lejebiler til rådighed – i hvert fald uden for højsæsonen. Høj inflation og energipriser på himmelflugt har sandsynligvis fået nogle europæere til at skære ned på feriebudgettet. Derfor er det for tidligt at sige om de lavere lejepriser skyldes mindre efterspørgsel fra kunderne eller om udlejerne har fået indkøbt flere køretøjer til deres flåder.

Tjek priserne for du bestiller billeje

Inden vi glæder os alt for meget over at kunne spare mange penge på billeje, er det desduen værd at kigge lidt længere tilbage. Ser man på udviklingen i lejepriserne over den seneste femårige periode (2019-2023), er de ifølge undersøgelsen således steget med 60,7%. De seneste prisfald er derfor kun et lille skridt i den rigtige retning.

Da der samtidig ofte er store prisforskelle mellem forskellige biludlejningsfirmaer, bilklasser og afhentningssteder, bør du altid tjekke og sammenligne priserne på lejebilerne grundigt inden du booker.

Det kan du nemt gøre i søgemaskinen her på siden. I den kan du med én søgning få en oversigt over de billigste lejebiler fra en bred vifte af udlejere. Det inkluderer de store, internationale selskaber som Avis, Europcar, Hertz og Sixt samt en hel stribe mindre, lokale udlejere, som ofte også har stærke tilbud.

Bruger du søgemaskinen her på Billeje.info, er det desuden nemt at sammenligne priser på forskellige bilklasser. Rejser du alene eller som par, kan du måske nøjes med en lejebil fra mini- eller kompaktklassen, som er den billigste. Skal du afsted med hele familien eller en anden gruppe, er en mere rummelig model nok et bedre valg. Uanset dine behov kan du finde en lejebil, som passer, her. Og til den billigste pris!

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *