Billeje i Malaga

Det er nemt, hurtig og billigt at bestille billeje online i Malaga. Indtast dine ønsker i billeje-søgemaskinen foroven, der sammenligner priser på billeje i Malaga fra mere end 500 billeje-selskaber, og find den billigste biludlejning i Malaga.

Malaga er den by, hvor flest bestiller billeje i Spanien, i hvert fald når det gælder danskere, der rejser til Malaga. Derfor kan du også finde meget billige priser på billeje i Malaga, da konkurrencen mellem de mange billeje-selskaber i Malaga er stor. Herunder finder du gode rejsetips og råd til oplevelser i din lejebil.

biludlejning, malaga, billeje, billig, Malaga
Udforsk Malaga og resten af Andalusien med billeje. Foto: Wolfgang Manousek, CC BY 2.0

I Malaga finder du alle de kendte billeje-selskaber som Avis Billeje, Sixt, Hertz Biludlejning og EuropCar, men også lokale billeje-selskaber som dansk biludlejning, der er et biludlejningsfirma firma med danske rødder, hvilket også er tilfældet med Hellehollis biludlejning, som mange danskere har benyttet, når de skulle bestille billeje i Malaga igennem tiden.

Skal du bestille billeje i Malaga, finder du både de internationale og lokale biludlejningsselskaber i billeje-søgemaskinen på Billeje.info og du kan i fred og ro sammenligne priser på billeje og ikke mindst hvilke ledige lejebiler, der er til rådighed på netop det tidspunkt, du ønsker.

Bestil billeje i Malaga i god tid og spar penge

Malaga, som er en af Andalusiens hovedbyer med 600.000 indbyggere, rummer en lang historie præget af mange folkeslag. Det fornemmer man overalt i byen og i området i arkitektur og kulturelle tilbud og du kan både finde spændende oplevelser, du kan opsøge i din lejebil, eller til fods.

Bestil din billeje i Malaga i god tid og spar penge på din lejebil. Som tidligere nævnt er konkurrencen imellem billeje-selskaberne stor i Malaga og derfor kan du få glæde af de mange kampagne priser på billig billeje, som specielt er at finde, hvis du bestiller din billeje i Malaga i god tid, hvilket betyder 6 til 8 måneder i forvejen. Er du heldig, kan du finde billeje i Malaga for under 100 kr. om dagen og det er selvfølgelig inkl. alle lovpligtige forsikringer og fri kilometer, så du ikke skal tænke på, hvor mange kilometer du kører i din lejebil under dit ophold i Malaga.

Aktuelle tilbud og kampagner

I forbindelse med tilbud og kampagner kan der gælde særlige betingelser for din billeje i Malaga som for eksempel en kilometerbegrænsning. Husk derfor altid at læse lejebetingelserne godt igennem før du bestiller din lejebil. Lejer du en bil igennem CarTrawler, finder du lejebetingelserne for den enkelte bil på andet trin af bestillingen.

Et godt tip er at benytte søgemaskinens effektive filterfunktion til at finde netop den lejebil i Malaga, som bedst opfylder dine behov og ønsker. Du kan for eksempel bruge filteret til at udvælge biler fra bestemte biludlejningsselskaber, biler med ekstra udstyr og specialtilbud med eller uden fri kilometer inkluderet i lejeprisen.

Malaga by – historisk overblik

Malaga på Costa del Sol har med sit milde klima og sine mange solskinstimer tiltrukket skandinaver i mange år og langt de fleste ankommer til Malaga lufthavn, hvor du finder alle de kendte biludlejnings-selskaber og kan bestille en billig billeje. Solkysten, som Costa del Sol kaldes på spansk, er med sine mange aktivitetsmuligheder fantastisk til rekreation og bestiller du billeje i Malaga, kan du nemt og hurtige komme rundt på hele kysten. Man finder i rigt omfang bademuligheder, golfbaner og andre oplevelser, men samtidigt, er der ikke langt til en af Europas mest historiske og samtidigt moderne by, Malaga.

Malaga blev grundlagt af fønikierne cirka 800 f.Kr. De kaldte byen Malaka, der betyder at salte, og området blev kommercielt brugt til bl.a. at salte fisk fra Middelhavet. Grækerne vandt i en kort periode herredømmet over Malaga. Fønikierne fra Kartago kom dog tilbage og blev her indtil nederlaget mod Rom i 202 f.Kr. ved afslutningen af de puniske krige. Med Roms overtagelse kom byen til at hedde Flavia Malacita.

Romernes kolonisering
Det var med romernes kolonisering af den Iberiske Halvø, at udviklingen i Malaga tog fart. Byen fik fortsat en væsentlig strategisk betydning for handel, og romerne byggede i Malaga bl.a. flere teatre, ud over de forstærkede borge. Malaga forblev en del af Romerriget indtil dets undergang. Den romerske periode på cirka 600 år var slut, og efter det romerske var Malaga under byzantinsk og gotisk herredømme. I 700-tallet invaderede de arabiske maurere Spanien sydfra, og området omkring Malaga blev erobret i 743. Malaga blev stærkt præget af den arabiske kultur, og byen har i dag mange synlige tegn herpå f.eks. Alcazaba-borgen, der blev påbegyndt i 1065.

Malaga var stadig en travl handelsby, og maurerne byggede bymure omkring den centrale by. I forstæderne slog genovesere og jøder sig ned, og fra nord bredte det kristne Spanien sig. Malaga var blandt de sidste byer, som de katolske regenter Ferdinand og Isabella indtog med Castiliens hær. Byen faldt i 1487, maurerne blev overvundet og Malaga lagt ind under hovedstaden Madrid. De første år var præget af nedgang. Byen skiftede radikalt karakter. Religion og styreform blev ændret, og der blev på ny foretaget jordfordeling.

Samtidigt var det en tid præget af epidemi og oversvømmelser, der gjorde høsten dårlig. Den positive udvikling begyndte igen i 1500-tallet, hvor Malaga blev nytænkt med en byplanlægning, hvor der blev etableret centrale pladser og forstæderne blev integreret. Samtidig blev større bygningsværker som katedralen sat i gang i perioden. Byens handel blomstrede stadig, og i 1600-tallet blev en ny og stor havn etableret. Havnen blev hurtigt blandt de førende i Spanien, og den blev løbende udbygget. Industrialiseringen i Spanien i 1800-tallet nåede også Malaga. I byplanlægningen blev der nu sørget for en opdeling i industri- og beboelsesområder. Efter en begyndende blomstrende tid i midten af 1800-tallet, gennemgik Malaga på ny stagnation og nedgang i slutningen af århundredet og i de første årtier af 1900-tallet.

Perioden op til, gennem og efter den Spanske Borgerkrig betød ingen særlig udvikling af Malaga. I midten af 1950´erne begyndte turismen at blive udviklet i Spanien. Muligheden for hurtig og relativt billig flytransport gjorde det muligt for nordeuropæerne at besøge landets mange regioner med sol og behageligt klima. Malaga og Costa del Sol blev hurtigt et af turisternes foretrukne rejsemål.

I 1960érne eksploderede turismen. Der blev udbygget ferieområder langs hele Middelhavskysten, og området ved Malaga var det væsentligst og mest populære på det spanske fastland. Der blev bygget hoteller og feriekomplekser til de mange turister, men samtidigt begyndte en del nordeuropæere at flytte til området, herunder mange fra de skandinaviske lande. Byer voksede med de nye beboere, og hele områdets økonomi blev stærk takket være de store indtægter fra turist- og servicefag. Malaga blev i denne periode fortsat stærkere i Spanien. Den blev økonomisk betydningsfuld og landets femtestørste byområde i antal indbyggere.

Oplevelser i Malaga med billeje

Har du bestilt en billeje er det oplagt at tage på udflugt i og omkring Malaga i din lejebil. Har du bestilt billeje, så husk at det i Malaga centrum kan være en fordel at parkere din lejebil og gå rundt til seværdighederne:

PASEO DEL Parque: Paseo del Parque er en allé, der går langs havnen og den gamle bydel. Det er en spændende tur at gå langs gadens palmer og træer, der sammen med det spanske udendørsliv giver en god atmosfære. Paseo del Parque er speciel, når jasminerne blomster og dufter i hele området. Ellers er her et væld af forskellige vækster som f.eks. kaktus og appelsintræer. Parkens første gartner boede i det cirka 100 år gamle hus, der nu er byens turistinformation og her kan du få mange gode råd og informationer til oplevelser i din lejebil.

Palacio de la Aduana: Malagas toldbygning ved Paseo del Parque er opført i 1789 af Manuel Marin Rodriquez i nyklassicistisk stil. Bygningens indre gård og trappepartier med marmorbalustrader er et besøg værd. I palæet finder du også Museo de Bellas Artes.
Malagas Rådhus: Malagas nybarokke rådhus er et imponerende syn. Det er opført i 1919 og ligger også ved Paseo del Parque i centrum af Malaga.

Malaga tyrefægterarena Malagueta: Hvad enten man bryder sig om tyrefægtning eller ej, er Malagueta en del af livet ikke kun i Malaga, men i hele Andalusien. Arenaen er bygget i 1874, og den har kapacitet til ca. 14.000 tilskuere. Arenaen i malaga benyttes løbende til tyrefægtning. Du kan få informationer herom i turistinformationer eller på hoteller. Der afholdes også f.eks. koncerter i Malagueta, så hold øje med de forskellige hjemmesider der har aktuelle informationer om events i Malaga. Besøger du arenaen finder du også tyrefægtermuseet, Museo Taurino. Ud over besøget indenfor bør man også unde sig at se arenaen fra toppen af Castillo de Gibralfaro.

St. George´s Church: St. George-kirken, tæt på tyrefægterarenaen, er Malagas engelske kirke. Kirkegården blev anlagt i 1830 som Spaniens første protestantiske begravelsesplads.

Castillo de Gibralfaro: Gibralfaro stammer fra maurisk og betyder fyrtårnet på bjerget, men her har ligget et større gammelt borganlæg. Vejen hertil går meget opad, så her er det oplagt at kører til i sin lejebil. Gibralfaro-borgen er fra starten af 1300-tallet og opført af Yusef I af Granada på et sted, hvor der tidligere lå et fønikisk anlæg og fyrtårn, heraf navnet. Borgen var det sted, hvor byens befolkning ifølge historien holdt stand i tre måneder over for indtrængen af Castiliens Kong Ferdinand og Isabella. I dag er der kun ruiner tilbage, men området er meget interessant at gå rundt i. Fra Gibralfaro, der ligger på toppen af byens højeste bakke, er der en vidunderlig udsigt over Malaga, havnen og havet. Har du bestilt billeje, kan du parkere i nærheden af Castillo de Gibralfaro

Alcazaba: Der er kun en kort tur fra katedralen til Alcazabas solide mure, så det kan ikke betale sig at æører i sin lejebil. Alcazaba er den mauriske borg, der først blev bygget i 700-tallet, mens en stor del blev opført senere, omkring 1050. Borgen blev bygget på bakken, der dengang lå ud til havet, så der var udsyn over både by og vand. I dag er der mulighed for et flot kig flere steder fra. Tag vejen gennem de smukt anlagte haver med springvand og flere portaler, der leder til Alcazabas lille palads centralt i komplekset. Ordet Alcazaba betyder et palads omgivet af fæstningsværker. Malagas Alcazaba har fortsat både sit palads og sine fæstningsmure. Nogle af dem daterer sig til maurernes tid, bl.a. blev Torre del Homenaje bygget under ledelse af Abd arRahman I i 700-tallet.

Arkæologisk museum: Den største attraktion i Alcazabas palads er Malagas arkæologiske museum. Her er der udstillet mange genstande, bl.a. fra byens fortid under både fønikierne, maurerne og romerne. Her er også en del modeller af selve Alcazaba, Læg desuden mærke til det maurisk inspirerede loft, der er udført i 1920érne.

Teatro Romano: Byens gamle romerske teater fra 100-tallet ligger for foden af Alcazaba. Det menes at have været benyttet indtil 300-tallet, og det er nu under restaurering. Teatret blev fundet i 1951 i området for den romerske by. Bl.a. lå der på Alcazaba tidligere en romersk bydel. Maurerne benyttede søjler og andre bygningsdele fra teatret til opførelsen af Alcazaba. På trods af teatrets tilstand og størrelse, er her en dejlig atmosfære.

Plaza de la Marina: Har du bestilt billeje, så parkere lejebilen og gå ad Paseo del Parque mod Plaza de la Marina. I gaderne rundt om pladsen er der mange muligheder for at nyde en god spansk atmosfære med tapas og vin eller at foretage indkøb i de mange forretninger.

Manquita-katedralen: Malagas flotte katedral med navnet Manquita, der betyder ”den lille enarmede dame”, er bygget over lang tid, hvorfor den er opført i forskellige stilarter. Du finder Katedral i centrum af malaga, så søg for at parkere din lejebil hvis du har bestilt billeje. Byggestilen i tiden 1528-1782 strakte sig over både renæssance, barok og nyklassicisme. Byggeriet blev stoppet inden opførelsen af det andet tårn, for der var ikke flere penge til fuldførelsen. Deraf fik kirken sit tilnavn.Indenfor i katedralen er der bl.a. en statue af Jomfru Maria, der blev skænket af Kong Ferdinand og Isabella efter Castiliens overtagelse af byen fra maurerne. Læg også mærke til 1600-tallets træskærerarbejde, der er udført i mahogni og cedertræ.

El Sagrario: El Sagrario er opført af maurerne i 1400-tallet. Den var oprindeligt en moské. Bygningen er i dag kirke og er ombygget i gotisk stil med en gammel overdådigt dekoreret hovedindgang.

Convento de Santa Ana: Santa Ana-klostret blev opført i 1878 i Malagas centrum. Klostret beboes af cistercienser-nonner.

Picasso-museet: Malagas Picasso-museum blev åbnet efter, at byen havde fået en større maleridonation af Picassos svigerdatter. Pablo Picassos familie boede i Malaga fra 1881 til 1895, hvor de flyttede til Barcelona. Pablo er født i Malaga og boede der sine første 14 år. Picasso-museet rummer mere end 200 værker. Her er udstillet oliemalerier, tegninger, skulpturer, keramik m.m.

Palacio de Buenavista: Picasso-museet er indrettet i Palacio de Buenavista, der er fra 1520 og meget typisk for tidens andalusiske byggeri. I kælderen er der en spændende udstilling af arkæologiske fund fra hele Malagas historie. Her kan man bl.a. se fønikisk murværk, græsk keramik, arabisk kunst, romerske bade og kristne genstande, så alle de kulturelle påvirkninger gennem tiden er vist i det flotte udstillingslokale. Har du bestilt billeje anbefaler vi du enten parker din bil i udkanten af centrum eller lader din lejebil stå på hotellet i Malaga, da det ikke er nemt at parkere i nærheden af Picasso-museet.

Santiago el Mayor: I denne kirke i nærheden af både Picasso-museet og Picassos fødehjem blev kunstneren døbt. Kirken er opført fra 1490. Læg specielt mærke til kirketårnet, der er bygget i datidens lokale mujédarstil. Kvarteret omkring kirken er en ekstra spadseretur værd. Her kan man se på de mange huse i andalusisk byggestil med deres smedejernsgitre og patioer.

Casa Natal de Picasso: Picasso-familiens hus ligger ved Plaza de La Merced. Det er her, Picasso blev født i 1881. Huset er opført i 1861 og husede Picassos familie de første fire år af kunstnerens liv. Det er indrettet til dokumentationscenter for kunstneren, og her er udstillet enkelte værker.

Mercado de Atarazanas: Atarazanas er et af Malagas mest interessante markeder på grund af 1800-tals-bygningen i støbejern opført i mudéjarstil. Facaden er af maurisk oprindelse og stammer fra 1300-tallet.

Museo de Artes Costumbres Populares: Museet de Artes Costumbres Populares i Malaga rummer diverse folkekunst, f.eks. redskaber anvendt i regionen i de seneste århundreder. Museumsbygningen er bygget som kro i 1600-tallet.

Los Montes: Ved den gamle vej til Granada ligger Los Montes, der er en af Malagas smukkeste bydele. I området er der mange udsigtspunkter over byen, bugten og havet. Los Montes er oplagt at besøge hvis du har bestilt billeje i Malaga og samtidigt kan du nyde den smukke natur i din lejebil på den gamle vej fra Malaga mod Gransda.

Museo Antropologico: Malagas antropologiske museum er placeret i et naturskønt område i Contadoras-naturparken, har du bestilt billeje kan du parkere din lejebil i nærheden af parken. Her kan man f.eks. se gamle oliemøller og vinpresser, og kommer man i sæsonen, kan man aktivt følge druernes vej til den færdige vin.

Retiro Fuglepark: I fugleparken i Retiro-området finder man mere end 300 forskellige fuglearter. Selve parken er anlagt i smukke omgivelser, og har du bestilt billeje i Malaga er det nemt at besøge Retiro i sin lejebil.

Jardin Botanico Conception: Malagas botaniske have ligger nogle km nord for bycentrum, så her er det en god ide at have en lejebil, men du kan naturligvis også benytte lokal bussen eller en taxi, hvis du ikke har bestilt billeje. Den pragtfuldt anlagte have hører til blandt Europas fineste. Haven er udstyret med et væld af tropiske planter, der siden åbningen i 1850 er bragt til Andalusien fra Asien, Afrika, Amerika og Oceanien. Som besøgende oplever man at være i en tropisk jungle med vækster, vandfald og floder. Conception er med Malagas milde klima en enestående oplevelse og en mulighed for at komme på rundrejse i verden.

Kør til Gibraltar med en lejebil fra Malaga

100 km sydvest for Malaga kan man krydse grænsen til England. Gibraltar giver mulighed for at se til Afrika, besøge den engelske by og se de berømte Gibraltar aber, der er Europas eneste fritlevende. Gibraltar har tilhørt England siden flåden indtog området i 1704 og er nu en kronkoloni. Langt de fleste der bestiller billeje i Malaga besøger Gibraltar i deres lejebil, men der går også udflugter med guide fra Malaga hvis du ikke ønsker at køre i bil selv.

Gibraltar by: Omkring byen er der solide bymure. De ældste går tilbage til maurernes forsvarsværker, der også tæller Gibraltars mauriske borg. Byen ligger flot ved foden af klippen ned til vandet. Gå en tur rundt og oplev den lille del af England med engelsk politi og engelske pund. På Gibraltar-museet kan man bl.a. se forskellige fund fra områdets historie. Tag gerne en tur til Gibraltars sydligste punkt. Europe Point, hvor udsigten er særdeles flot. Har du bestilt billeje i Malaga og køre til Gibratar, så kom i god tid da byen ikke tilbyder mange parkeringspladser tæt på centrum, og det kan være svært at finde p plads til sin lejebil.

Gibraltar-klippen og aberne: Klippen er spændende til en vandretur. Der er en mageløs udsigt, og det er også her, Gibraltar-aberne lever. Aberne er primater, der stammer fra Marokko og Algeriet, og de er Europas eneste vilde aber. Ved at betragte dyrene i stilhed kan man på ganske kort afstand få indsigt i deres hverdagsliv i naturen. Det er en speciel oplevelse. Ifølge legenden vil englænderne kun være på Gibraltar, så længe der lever aber, så der bliver passet godt på dem. Der er i alt knap 200 vilde aber på klippen.

Great Siege Tunnels: Gibraltar-klippen er gennemhullet af de berømte belejrings-tunneler, der udgør et enestående forsvarsværk. Tunnellerne har bl.a. været i brug i 1783, hvor franske og spanske tropper blev besejret takket være englændernes brug af tunnellerne.

Besøg Granada med din lejebil

Har du bestilt billeje i Malaga, må du ikke snyde dig selv for at besøge Granada i din lejebil. Granada er en af maurernes gamle byer og rummer, ud over sin egen charme i byens gader, flere af verdens kendte monumenter med Alhambra i spidsen. Husk at centrum er lukket for privat kørsel, så har du bestilt billeje i Malaga og ankommer til Granada i lejebil, så parkere i udkanten af byen. Herfra kan du gå eller tage en lokal bus ca. 10 minutter ind til centrum af Granada

Alhambra et af Andalusiens største seværdigheder: Maurernes Alhambra ligger hævet over Granada på Sabica-højen omgivet af mure og tårne. Det er oprindeligt bygget som fæstningsværk men blev hastigt udviklet til palads, da det i 1200-tallet blev residens for kong Alhamar af Nasrid. I de følgende århundreder blev bl.a. Nasrid-paladset og størsteparten af Alhambras faciliteter opført. Efter Carlos V´s sejr i 1492 blev Granada og Alhambra styret af katolske konger, og Carlos byggede et nyt palads navngivet efter ham selv.

Løvegården med marmorspringvandet båret af tolv løver er et meget smukt eksempel på Granadas mauriske arkitektur. Løvegården var en slags reception for de fire sale, der omgiver gården. Carlos V´s palads blev opført i 1527. Se også paladsets kirke, der er opført hvor der tidligere lå en moské, og klosterbygningerne.

Alcazaba i Alhambra: Alcazaba er den ældste del af Alhambra fra 800-tallet. Fra Torre de la Vela, der altid ses i Granadas horisont, er der en fantastisk udsigt.

Generalife i Alhambra: Generalife ligger over for Alhambra, og navnet menes at betyde Paradisets Have, hvilket man som besøgende godt kan forstå. Generalife blev anlagt af katolikkerne efter maurernes besejring. Patio de la Acequia er kendt for havens mange blomster, fontæner og arkader. Sæt god tid af til at gå rundt og nyde den enestående have.

Lej en bil og kør til Ronda

Knap halvanden times kørsel vest for Malaga kan du besøge Ronda, som blandt andet huser Spaniens ældste og meget smukke tyrefægterarena.

Tyrefægterarenaen i Ronda, Plaza de Toros de Ronda, stod færdig i 1785 efter seks års byggeri. Arenaen med en diameter på 60 meter har plads til 6.000 tilskudere, og anses for den blodige sports fødested i Spanien. Mange tyre har måtte lade livet her, men i dag afholdes der dog kun få tyrefægtninger i Ronda, som for eksempel ved den årlige festival til ære for den legendariske matador Pedro Romero.

Tyrefægterarenaen er åben for offentligheden, og for en beskeden entré kan du komme indenfor i arenaen og evetuelt besøge museet, som befinder sig under tribunerne. Du kan finde flere informationer om tyrefægterarenaen på den officielle hjemmeside her.

Det er dog ikke kun den gamle tyrefægterarena, som gør Ronda til et populært udflugtsmål med billeje fra Malaga. Rundt om i den gamle by kan du således se og besøge mange interessante, smukke monumenter og bygningsværker som for eksempel den berømte bro, der forbinder byen over en dyb kløft.

Billeje i Marbella

Marbella er en mondæn badeby vest for Malaga. Byen har, ud over lange dejlige strande, også en bys faciliteter at byde på. Marbella har inden for de sidste årtier foretaget en massiv investering i aktiviteter ogbyggeri af parker og monumenter, hvilket giver byen og området en blanding af den afslappede Middelhavsatmosfære og en moderne bys faciliteter. Marbella har et stort udbud af restauranter, biografer, natklubber samt en del indkøbscentre. Herudover er der mange forlystelser og oplevelsestilbud ved stranden, i og omkring byen.

>> Læs mere om billeje i Marbella her

Billeje på Costa del Sol

Costa del Sol er hele området ved Middelhavet vest for Malaga. Området har i årevis tiltrukket tusindvis af tilrejsende, og der er en stor mangfoldighed af muligheder i området. Langt de fleste turister på Costa del Sol ankommer til Malaga lufthavn og skal du holde ferie på Costa del Sol er det oplagt at bestille en lejebil i Malaga lufthavn.

Badestrande i nærheden af Malaga: En weekendferie til Malaga kan meget nemt kombineres med en tur i Middelhavet, og specielt hvis du har bestilt billeje i Malaga, kan du hurtig og nemt besøge de fine strande i nærheden af Malaga. Der er sandstrande helt tæt på Malaga og hele vejen langs kysten. Området er generelt meget udbygget, så der er mange aktiviteter på strandene. Langs hele Costa del Sol ligger strandene i og uden for byerne. Der er masser af gode bademuligheder på de mange børnevenlige strande. Specielt i sommermånederne er der også en lang række aktiviteter for turister på og omkring strandene, såsom minigolf, gokart m.v. – ud over en række sportsfaciliteter, som man kan benytte og leje.

Andalusiske landsbyer i nærheden af Malaga: Få kilometer fra badestrandene ligger der fortsat mindre spanske landsbyer i bakkerne. De mange tilflyttere har naturligvis sat deres præg her, men en tur gennem disse områder giver alligevel en helt anden ro end det mere hektiske liv ved kysterne.

Seværdigheder omkring Malaga med billeje

Malaga Akvarium
Her i Malagas akvarium lever mere end 500 havdyr, fordelt på over 100 arter, som man kan se i de store akvarier. Her er et bredt udsnit af havets flora og fauna. Blandt havdyrene er delfiner og skildpadder.

Malagas Flymuseum
Det nationale spanske flymuseum blev åbnet i Malagas lufthavn i 1997, og i dag rummer det mere end 1500 genstande fra den spanske luftfartshistorie. Museet er indrettet i lufthavnsterminalen fra 1939, og her kan man, ud over enkelte fly, se uniformer, plakater, fotografier m.v.

Tivoli World
I Benalmadena umiddelbart vest for Malaga ligger forlystelsesparken Tivoli World. Parken er den største på Costa del Sol, og ud over kørende forlystelser er der også et varieret musik-showprogram for folk i alle aldre, udstillinger, minitog og meget andet.

Golf i Malaga
Golf i nærheden af Malaga: Costa del Sol har et af Europas mest udbyggede golfområder. Her er aldrig langt til en golfbane, hvor udstyr kan lejes. Klimaet er desuden meget varmt og solrigt, så man kan spille hele året og også ganske tæt på Malaga.

Shopping i Malaga
Af Malagas mange butiksgader er Calle Marques de Larios den førende med sine mange eksklusive butikker, men generelt ligger der i hele det centrale område kædebutikker og specialforretninger. Af indkøbscentre er de største Centro Comercial Larios Centro og Centro Comercial Malaga Plaza, der begge ligger ganske centralt. Også i centrum af Malaga, over for Larios Centro, ligger varehuset El Corte Ingles. Andre varehuse i Malaga er Félix Sáenz og Los Patios.

Der er forskellige markeder for ikke mindst frugt og fisk i byen. Det mest spændende er Mercado Central de Atarazanas. Andre markeder er Salamanca og Carmen. De berømte og attraktive spanske udsalg finder sted i januar og juli.

Gastronomi i Malaga
Der findes mange restauranter i Malaga (f.eks. i den gamle bydel), og de byder på alle delikatesser fra hele det spanske køkken. De dejlige fiskerestauranter er at finde langs hele Costa del Sol og du når dem nemt med din lejebil. Udbuddet er stort ,både på turiststederne og på de lokale spanske restauranter.

Man bør prøve de mange spanske tapas-restauranter med deres utallige velsmagende retter som spansk skinke. Husk også at nyde den gode ost, øl og vin. Har du bestilt billeje i Malaga så husk at skal du kører bil gælder stort set de samme regler som i Danmark også hvad angår kørsel hvis du drikker alkohol. Derfor overvejr om du skal medbringe din lejebil når du skal nyde det andalusiske køkken.

Billeje i Malaga centrum eller lufthavn

Du kan bestille billeje fra flere biludlejningskontorerne i og omkring Malaga by, Hvilket naturligvis inkluderer lufthavnen, som ligger omkring 8 km sydvest for byen. Det er den 3. største internationale lufthavn i Spanien med flyforbindelser til adskillige andre byer i Spanien samt talrige destinationer i resten af verden. Udlejningskontorerne i Malaga Lufthavn finder du samlet ved udgangen af ankomsthallen og det er her langt de fleste afhenter deres lejebil, når de besøger Malaga.

Bestiller du billeje i Malaga online i billeje-søgemaskine på Billeje.info, så husk altid at kontrollere de aktuelle betingelser fra de forskellige biludlejningsselskaber.

>> Du kan her læse mere om billeje i Malaga lufthavn.

biludlejning, malaga, billeje, billig, Malaga
Kør f.eks. til Rhonda med billeje. Kilde: valderrama

Billigste billeje i Malaga

Bestil billig billeje i Malaga online hjemmefra, inden I tager flyveren derned. Denne sydspanske by er et yndet og populært turistmål, både fordi man oftest er sikret godt vejr i sommermånederne på grund af beliggenheden, men også fordi området har mange spændende attraktioner og seværdigheder at byde på.

Vil man lære noget i sin ferie, er der rig mulighed for at gøre dette på sin tur til Malaga. Der ligger nemlig masser af museer rundt omkring i byen, for eksempel et marine museum og en række kunstmuseer, ligesom der også findes mange flotte og interessante kirker og katedraler, som man nemt kommer ud til, når man har lejet en bil i Malaga.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Praktiske tips når du skal leje en bil i Malaga

  • Du skal have dit kørekort, dit pas samt din billejevoucher med, når du henter bilen. Vil du være på den sikre side kan du også anskaffe dig et internationalt kørekort.
  • Du skal have et kreditkort til brug ved betaling af depositum, når du lejer bil i Malaga.
  • Undersøg hvilken slags benzin din bil bruger. De fleste køre på blyfri benzin eller diesel. Blyfri benzin sælges som Plomo 95 og 98. Pas på ikke at fylde det forkerte på bilen,, det kan blive en bekostelig affære. Benzinpriserne er for det meste standardpriser lige meget hvor du køber den og sælges litervis. Nogle benzintanke er med selvbetjening, men mange har betjening.
  • Sørg for altid at have kontanter på dig, bl.a. ved toldstationerne. Mange motorveje og nogle få andre veje har toldbåse.
  • Der er anbragt fartkameraer op mange steder, og politiet vil slå hårdt ned med kontant afregning.
  • Man kan ikke køre bil i Spanien, hvis man er under 18 år og flere udlejningsfirmaer tager ekstra gebyr for personer under 21 år.
  • Lige som herhjemme skal man køre med sikkerhedsbælter og børn skal være fastspændte i børneautostole.
  • Parkering kan være et mareridt i byerne. Så hvis du tager til Malaga så prøv at find en parkeringsplads ved de store indkøbscentre, da parkering på vejene ofte kræver et bestemt licenskort. Spanierne elsker at parkere alle vegne, så lad være med at efterligne dem, hvis du vil undgå en bule.
Find den billigste lejebil i Malaga Find Billeje her --> Sammenlign priser her