Færøerne. Lej bil på Billeje.infoUdforsk Færøerne med billig billeje. Foto: Stig Nygaard

Forlængelsen af landingsbanen i Vagar Lufthavn på Færøerne ser ud til at have haft en positiv effekt på færingernes rejselyst og antallet af turister som besøger Færøerne. Således var maj måned Vagar lufthavnens travleste nogensinde, som sammenlignet med samme måned sidste år bød på 7,6 procents passagerfremgang.

I årets første fem måneder har i alt 81.326 passagerer været igennem Vagar Lufthavn på Færøerne, hvilket sammenlignet med samme periode i 2012, er 6.527 flere rejsende svarende til en fremgang på 8,7 procent.

Bedre lufthavn betyder flere rejsende

Da man sidste år indviede den forlængede landingsbane på Færøerne, tog man samtidigt et nyt indflyvningssystem i brug. Forbedringerne har tilsammen har gjort Vagar Lufthavn mere tilgængelig og ikke mindst betydet, at lufthavnen fremover vil kunne modtage flere og større flytyper fra flere flyselskaber end førhen. I første omgang har forbedringerne i Vagar Lufthavn betydet, at lufthavnens foreløbig eneste flyselskab, Atlantic Airways, har anskaffe sig et moderne Airbus A319-fly.

Atlantic Airways driver i dag tre helårsruter fra Vagar Lufthavn til Reykjavik, København og Billund. Dertil kommer sommerruter til Milano, Barcelona, Aalborg, Bergen og London. Jákup Sverri Kass, CEO i Vagar Airport forudser at den stigende interesse for at rejse fra Vagar Lufthavn i første omgang betyder, at nogle af sommerruterne bliver til helårsruter. Lufthavnen er dog også i dialog med flere luftfartsselskaber om at nye direkte ruter til udlandet.

Arbejdet med at gøre Færøernes lufthavn endnu mere tiltrækkende for rejsende og flyselskaber er dog heller ikke forbi endnu. Fra maj 2014 vil de rejsende til og fra Vagar Lufthavn således kunne benytte en helt ny terminal.

Læs mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside her

Bestil billeje i Vagar Lufthavn

Vagar lufthavn ligger på øen Vágar ca. 40 km fra den færøske hovedstand Tórshavn. Flyver du til Færøerne, er billeje i Vagar Lufthavn derfor den nemmeste måde at komme videre på. Så slipper du for at tjekke busplaner og køre i dyre taxier. Desuden har du med din egen lejebil på Færøerne de bedste muligheder for at opleve mest muligt af de smukke Atlanterhavsøer i din ferie.

Benyt søgemaskinen her på Billeje.info til at bestille billeje i Vagar Lufthavn hjemmefra, så er du sikker på der er en ledig lejebil til dig, når du lander på Færøerne. I Vagar Lufthavn finder du blandt andet lejebiler fra Hertz og AVIS.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *