Billeje i FrankrigStrandpromonaden i Nice, Frankrig - med billige kan man nemt nå Níce fra Paris. Foto: jimg944

Skal du holde ferie i Frankrig og begynder ferierejsen i Billund lufthavn er her nogle, tip til oplevelser med billeje i Frankrig
Med de mange flyforbindelser til og fra Billund er der opstået mange muligheder for kombinationsferie – altså en ferie, hvor man flyver ud til et bestemt rejsemål, lejer en bil og tager på opdagelse for at slutte ferien og flyve hjem fra et helt andet sted. Prøv f.eks. turen til Paris i fly og fortsæt herfra i bil til Nice. Det er en køretur på lidt over 700 kilometer, og man kan gøre spændende stop og ophold undervejs.

Rejsen begynder i Paris

Man kan vælge at tage etapen Paris, Dijon, Lyon og endelig slutte af ved Middelhavskystens solbeskinnede strande og vajende palmer.Det er en tur gennem imponerende landskaber og gamle byer. Det er også en rejse, som byder på mange gastronomiske oplevelser, der jo passende kan begyndes i Paris, hvis man da vil gribe dybt i lommen. Paris har nemlig 10 restauranter med 3 Michelin-stjerner. Så en god middag koster her let over 1.000 kr.
Men der er da heldigvis spisesteder i Paris, hvor man får noget godt for 200-300 kr.
Nu er Paris andet og mere end madoplevelser. Men hvad skal man bruge en dag på, inden turen går videre?
Ja, det afhænger selvfølgelig af ens interesser. Hvis der er børn med på turen, er en dag i Disneyland naturligvis svær at komme uden om, men en enkelt dag her er ikke nok.
Disneyland ligger 30 km øst for Paris, og de to temaparker dækker et areal på 20.000 hektar.
Man kan jo også tage en sejltur på Seinen og de mange kanaler. Fra turbådene på Seinen kan man se Paris’ berømte vartegn, Eiffeltårnet, bygget til verdensudstillingen i 1889, 319 meter højt og verdens højeste bygning indtil 1931, hvorefter Empire State Building i USA overtog førerpositionen.
På en sejltur på Seinen kommer man også forbi Notre Dame. Den første sten blev lagt i 1163, men først 170 år senere var katedralen færdig – og sikken et bygningsværk! Det vil være synd kun at se katedralen udefra. Katedralen har 6.000 siddepladser.
Sejlturen på Seinen ligger i prisklassen fra ca. 120 kr. for omkring et par timer, men der er også ture på 5-6 timer, hvor der f.eks. bydes på middag. I sommerperioden er det naturligvis aftenturene, der trækker. Og så blomstrer romantikken.
Seinen er Frankrigs næstlængste flod på 780 kilometer. Siden middelalderen har den haft livsvigtig betydning for områderne grænsende op til floden. Udover floden er der blevet bygget et utal af kanaler i Paris-området. Det var kejser Napoleon, der i 1802 gav ordre til, at Paris skulle have et omfattende kanalsystem. Pariserne manglede vand, og et hurtigt transportsystem var nødvendigt for at billiggøre transporter af fødevarer.
Er man i Paris den 14. juli, havner man midt i festlighederne omkring Bastilledagen – den dag, revolutionen startede i 1789, og en dag, hvor man lader sig gribe af den fantastiske stemning.

I bil mod Dijon

Turen i den lejede bil fra Paris til Dijon er en strækning på ca. 262 kilometer, ikke noget at snakke om. Dijon er hovedstaden i Bourgogne-regionen. Byen har ca. 170.000 indbyggere, og i regionen, der dækker 32.000 kvadratkilometer, bor der 1,62 millioner. Bourgogne-regionen er et typisk landbrugsområde. Her finder man nogle af verdens bedste vinmarker – og vinen nyder man til fulde på byens mange restauranter og små værtshuse. Der er næsten 30.000 studerende i byen, og det sætter selvfølgelig sit præg på aftenlivet. Dijon er også verdenskendt for sin sennep. Allerede i 1400-tallet blev Dijon den franske sennepsby, og den dag i dag er der helt bestemte retningslinjer for sennepsfremstillingen. Der er flere særdeles udsøgte sennepsbutikker i Dijon.
En tjener på en af de små restauranter undrede sig, da en dansk gæst bad om en friskbagt baguette med sprød skorpe, ost, rå løg og Dijon-sennep. Det havde han dog aldrig prøvet. Måske har han i dag succes med den danske tradition i verdens sennepsby nummer 1.
Nuvel, det franske køkken overlever vel nok.
Dijon er en by med mange grønne områder, små krogede og hyggelige gader. Der lægges stor vægt på byplanlægning. Byen er bygget op om en oprindelig romersk kerne, og en flot arkitektur i byens midte afspejler Dijons fortid. Der er bevaret middelalder- og renæssancearkitektur, barokarkitektur fra 16-1700 tallet samt gamle borgerhuse. Gamle kirker fra 12-1300 tallet er også med til at gøre mødet med Dijon spændende. Notre Dame-kirken fra 1200-tallet har en facade med tre rækker af dæmoner og dragehoveder. I øvrigt udspringer Seinen ca. 30 kilometer nord for Dijon.

Lyon

Turen fortsætter mod Nice, men efter besøget i Dijon er der lige tid til at se nærmere på Lyon, ca. 170 kilometer fra Dijon. Lyon er den tredjestørste by i Frankrig med en halv million indbyggere. Tæt på byen ligger to af de mest kendte franske vinregioner, nemlig Beaujolais og Côtes du Rhône. Lyon er hovedby for regionen Rhône-Alpes, der har halvanden million indbyggere. Det viser sig hurtigt, at Lyon fortjener mere end et kort besøg, der strækker sig fra morgen til aften.
Byen blev egentlig grundlagt af gallerne, men blev senere en romersk by, grundlagt af Julius Cæsar. Byen blev i 1998 udnævnt til Verdens Kulturarv.
Kultur, arkitektur og gourmet-restauranter er i topklasse, men også chokolade og fodbold sætter præg på den gamle by, hvor man bl.a. også opfandt biografen. Har man tid, bør man besøge museet for gallo-romersk Civilisation.

Nice

Efter opholdet i Lyon er næste mål og sidste stop Nice, Rivieraens hovedstad ved Middelhavet, en tur på små 300 kilometer.
Da den skotske forfatter Tobias Smollett kastede sig ud i bølgerne ved Nice i 1763, hvilket skabte røre hos lokalbefolkningen, var det begyndelsen til, at Nice blev opdaget som rejsemål og eftertragtet turiststed. Englænderne hørte om Nice, og hvilke turister nyder i dag ikke en drink på en café på Promenade des Anglais. Promenaden er i de sene eftermiddagstimer overfyldt af kondiløbere og skatere.
Ude på havet kan man se kæmpemæssige yachter til flere hundrede millioner. En helikopter letter af og til fra de største.
Når glasset er tømt på caféen, så tag en lille aftensvandring ind i de krogede gader til det virkelige Nice. Caféer og spisesteder er der nok af, men drop ind et sted, hvor man kan se, at det mere eller mindre er lokale, der holder til. Det er tit familiekøkkener, og man kan være sikker på mad af høj kvalitet til en fornuftig pris. Middelhavskøkkenet har mange hemmeligheder. Gå på opdagelse og find nogle af dem under opholdet i Nice.

Billeje i Frankrig

På Billeje.info kan du finde billig billeje i Frankrig. I søgemaskinen der sammenligner billig billeje fra alle billeje-selskaber, kan du indtaste den by eller lufthavn hvor du vil starte din ferie, og evt. en anden by eller lufthavn hvor du vil aflevere lejebilen. Indtast datoer og tryk på “søg billeje” og du vil få en oversigt med alle ledige lejebiler.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *