Billeje MaltaValletta, Malta - Malta er en af de destinationer hvor du kan nyde godt at det dejlige badevand. Foto: bjbrake

Skal du på badeferie i Europa denne sommer, kan du glæde dig over, at en ny badevandsrapport fra EU viser at vandet på feriemålene har det god.

92,1 procent af badevandsområderne i EU opfylder ifølge rapporten således badevandsdirektivets minimumskrav til vandkvaliteten. Det viser tallene fra Det Europæiske Miljøagenturs og Europa-Kommissionens årlige badevandsrapport, som opsummerer resultaterne af de tests af vandkvaliteten ved 22.000 europæiske badesteder på strande, ved floder og ved søer, der blev foretaget sidste år.

Populære feriedestinationer med særdeles godt badevand

Den nye rapport er især glædelig læsning for de mange danskere, som rejser sydpå på badeferie denne sommer. Således bliver badevandskvaliteten i for eksempel Cypern, Kroatien, Malta og Grækenland karakteriseret som værende “særdeles god”, hvor over 90 % af badevandsområderne opfylder de strengeste vejledende værdier. Men også i Spanien, Italien og Portugal kan man trygt springe i bølgerne langt de fleste steder, da vandkvalitet i 80% af områderne er udmærket.

Miljøkommissær Janez Potočnik udtaler i en pressemeddelelse: “Det glæder mig, at badevandskvaliteten i EU generelt holder sig på et højt niveau, og at den er blevet forbedret i forhold til sidste år. Langt de flest europæere interesserer sig for vandkvaliteten og ønsker mere information om den.”

Herhjemme betegnes over 90 procent af vandet ved kysten som godt eller tilstrækkeligt.

Se hele badevandsrapporten på Miljøagenturets hjemmeside her

Bestil billig billeje til badeferien

Rejser I på badeferie sydpå denne sommer, er der ikke nogen nemmere måde at komme omkring til de mange dejlige badestrande end med billeje. Så kan I pakke bilen med parasoller og badedyr, og køre til præcis den strand som passer jer bedst. Benyt vores billeje-søgemaskine, som finder billig billeje på alle Europas populæreste feriedestinationer, og gør det let for dig at finde præcis den størrelse lejebil som passer jer bedst. Naturligvis til den laveste pris.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *