Besøg Granada med billeje

Den sagnomspundne by Granada er et af de smukkeste historiske steder i Spanien, ja måske i hele verden. Byen, som ligger for foden af bjergkæden Sierra Nevada, er derfor en af de byer, der bør stå højt din liste over spændende udflugtsmål i Andalusien. Bestiller du billeje i Malaga Lufthavn, kan du nemt besøge Granada og byens største attraktion – det prægtige paladskompleks Alhambra.

Ad den mest direkte rute kan du med en lejebil fra Malaga Lufthavn køre til Granada på omkring halvanden time. Selvom du det meste af vejen køre på motorvej, er det en ganske køn rute, hvor du får et godt indtryk af det andalusiske bagland. Du kan dog også udnytte den frihed lejebilen giver dig til at lave et par afstikkere til seværdigheder undervejs eller eventuelt køre helt andre rute ad mindre veje. Dem får du tips til sidst i denne artikel om en udflugt til Alhambra fra Malaga med billeje.

Alhambra. Foto: Cayetano GrosUnsplash

Det sidste mauriske kongedømme

Granada er et kunstnerisk og historisk skatkammer. Her lå det sidste mauriske kongedømme på Den Iberiske Halvø, som fra 711 til 1492 for en stor del var under muslimsk styre. Ved foden af Alhambra ligger de gamle bydele Albaicín, Sacromonte og Realejo, som også indbyder til sightseeing. Granada er i det hele taget en by, der indbyder til spadsereture. Der er ikke ret langt mellem de vigtigste seværdigheder.

Alhambra er det mest kendte og betydningsfulde monument, som maurerne efterlod sig. Navnet betyder “det røde slot” på arabisk. Alhambra, er langt mere end et betagende paladskompleks. Fæstningen, paladserne og haverne er spækket med symbolske og mytologiske referencer. Den historiske og kunstneriske værdi er blevet anerkendt med udnævnelsen som verdenskulturarv af UNESCO.

Ovenover Alhambra, ved foden af bakkekammen Cerro del Sol, finder du Generalife, der på arabisk betyder “bygmesterens have”. Denne lysthave blev af nasridekongerne brugt til at finde kølighed i årets varmeste måneder. Haverne er anlagt i terrasser, hvor vandet og den frodige vegetation er allestedsnærværende. De omgiver den centrale Acequia-gård. Fra denne romantiske pavillon er der en smuk udsigt over Granadas gamle bydele.

Alhambra-området har desuden monumenter, der stammer fra efter La reconquista, den kristne generobring. I San Francisco klosteret, der nu bruges som hotel, findes der for eksempel en klostergård, hvor Isabella 1. lå begravet i flere år, før hendes jordiske rester blev overført til det kongelige Gravkapel i Granada, hvor de nu hviler ved siden af hendes mand kong Ferdinand 2.

Kør op i Sierra Nevada-bjergene

Du kan sagtens bruge en dag eller to bare på at udforske Alhambra og de andre seværdigheder i Granada. Har du din egen lejebil fra Malaga Lufthavn til rådighed, er der dog også meget at at opleve på vejen hertil, eller når du er klar til at køre videre.

Vil du se mere af Sierra Nevada bjergkæden, kan du fra Granada følge landevejen op mod Pradollano, Europas sydligste skisportsted. Vejen derop er kendt for at være den højst beliggende landevej i Europa. I sommermånederne, når sneen er smeltet, åbnes der en vej, der forbinder Pradollano med Pico del Veleta og videre ned på den anden side. Denne vej er dog ikke egnet til almindelige lejebiler og da også lukket for almindelig gennemkørsel. Du kan dog vandre eller cykle på den, hvilket er populært. Vejen kravler op til Pico del Veleta, et af bjergkædens højeste bjerge, og falder derefter ned mellem cirkelformede bjergdale og gletschersøer. Ud på eftermiddagen kan du i det fjerne se Middelhavet og omridset af Rif-bjergene i Marokko mod syd.

Sierra Nevada er i det hele taget lidt af et eldorado for vandring om sommeren. Vil du gerne have lidt mere fart over feltet, er skisportsstedet også kendt for mountainbiking om sommeren. Kører du i din lejebil op til Pradollano, er der således talrige ‘downhill’ mountainbike-ruter at vælge mellem på de snefrie slalombakker med noget i alle sværhedsgrader. Cykler og udstyr kan lejes.

Kurbyen Alhama, et godt sted at stoppe på en udflugt med billeje. Foto: Adrian Scottow, CC BY-SA 2.0

Varme kilder i Alhama de Granada

På vejen fra Malaga op til Granada eller eventuelt på vejen tilbage mod kysten, kan det også anbefales at lave en afstikker forbi Alhama de Granada. Byens hvide, maleriske huse ligger på en klippe helt ud til de lodrette vægge, der indrammer en dyb slugt. Alhama er især især kendt for sin varme kilde. Det var på grund af den, at romerne i det 1. århundrede f.Kr. grundlagde en by her og byggede bade. Det var dog araberne, som senere gav byen navnet Al-hama (badet) og gjorde de varme kilder berømte ved at tilføje badene mere pomp og pragt med søjler og hvælvinger i maurisk stil. I dag er de arabiske bade i Alhama stadig kendt som nogle af de fineste i Spanien og kan stadig besøges. Der er således bygget et velrenommeret kurbadehotel, El Balneario, omkring de oprindelige bade. Det finder du knap en kilometer nord for byen.

Inden du kører videre, er det værd at spadsere en tur i den ældste del af Alhama. Her gemmer de smalle gader på hyggelige tapasbarer, hvor du kan få en forfriskning og lidt at spise.

Sådan finder du den billigste billeje i Malaga lufthavn

Langt de fleste der skal på ferie i Andalusien, ankommer til Malaga lufthavn. Herfra er selve provinshovedstaden og de populære badebyer langs Costa del Sol inden for kort rækkevidde. Vil du hurtigt videre fra lufthavnen til dit hotel og samtidig have nemt ved at komme omkring i ferien? Så bør du bestille billig billeje i Malaga Lufthavn online hjemmefra.

Det kan du let gøre i søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst her på siden. Som en af Spaniens mest populære lufthavne for ferierejsende har Malaga Lufthavn (lufthavnskode AGP) et godt udvalg af biludlejningsfirmaer. Det inkluderer de fleste af de store internationale selskaber som Avis, Europcar, Hertz og Sixt, samt en række lokale udlejere, der ofte har meget konkurrencedygtige priser. Bruger du søgemaskinen her på Billeje.info, kan du på få sekunder sammenligne priser på biludlejning fra dem alle. Det er den bedste chance for at finde et godt tilbud på netop den type lejebil, du har brug for til ferien.

HUSK: Vi tilbyder fri afbestilling ned til 48 timer før afhentning. Find nærmere information i lejebetingelserne, som du kan tjekke inden den endelige bestilling.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *