San Marino, et af verdens mindste land, er med nul trafikdræbte det sikreste sted at køre. Foto: gromgull, Creative Commons

Skal du på bilferie, bør du måske undgå landene vist med rødt på nedenstående kort. Kortet er en grafisk repræsentation af antallet af trafikdræbte per 100.000 indbyggere per år.

Danmark et af verdens sikreste lande

Danske billister kan glæde sig over, at Danmark ifølge opgørelsen fra WHO er i top 5 over verdens sikreste lande med kun 3 dræbte per 100.000 indbyggere. I samme sikre ende på listen ligger Norge og Sverige (lej en autocamper i Sverige fx.), mens bunden hovedsageligt udgøres af lande, som næppe foreløbig bliver store rejsemål.

Eritrea som ifølge WHO har 48,4 trafikdræbte per 100.000 er det farligste land at færdes i trafikken. Ligeledes er der næppe mange som for tiden rejser på bilferie i Libyen og Irak, men de to populære rejsemål Thailand og Sydafrika lægger dog også i den dårlige ende af listen.

Kend færdselsreglerne på dit rejsemål

Som det ses på kortet fra The Telegraph er de fleste populære rejsemål dog kendetegnet ved sikker trafik. Alligevel er det altid en god ide at sætte sig ind i de lokale færdselsregler, også hvis du blot skal rejse i Europa.

Udover regler, som er vigtige i forhold til at begå sig sikkert i trafikken, kan det også betale sig at kende til regler for for eksempel parkering og miljøzoner, hvis du vil undgå en ærgerlig regning.

Tag et for eksempel et kig i vores vejledninger om færdselsregler i USA. Du kan også finde links til andre lande på forsiden.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *