DouroDouro-floden i Portugal. Foto: Aires Almeida, Creative commons.

Avis Biludlejning har været på jagt efter den bedste vej i verden til bilkørsel. Efter grundige undersøgelser er valget faldet på N-222, der løber langs Douro-floden i det nordlige Portugal.

Ultimativ køreoplevelse på formel

Formålet med undersøgelsen var at finde en vej, som ikke blot tager dig fra A til B, men giver dig en særlig køreoplevelse med sjove udfordringer gennem smukke landskaber.

For at finde Verdens bedste vej har Avis konstrueret en formel, som opdeler bilkørslen i fire faser, som tilsammen udgør køreoplevelsen.

“En fremragende vej rammer nøjagtig den rette balance mellem faserne, hvor du får suset fra fart og acceleration, mens svingene tester din kørselevner og du på lange lige strækninger har mulighed for at nyde udsigten,” siger Dr. Mark Hadley, fysikeren som har hjulpet Avis med undersøgelsen.

Optimal vej i Portugal

Formlen viste i korte træk, at man får den mest optimale køreoplevelse på en vej med 10 sekunders lige vej afbrudt af 1 sekund i et sving.

Vejen som passer bedst på denne optimale balance mellem kørslens elementer, finder du ifølge Avis på hovedvejen N-222, der går fra Peso da Régua til Pinhão langs Douro-floden i det nordlige Portugal. Denne vejstrækning vest for Porto har ifølge Avis Biludlejning næsten den helt rigtige kombination af udfordringer og byder ikke mindst på enestående smukke omgivelser.

Bestil billig billeje i Portugal

Holder du af unikke køreoplevelser, er det oplagt at benytte billeje i Portugal til at køre en tur på Verdens bedste vej.

Holder du ferie i Porto, bør du under alle omstændigheder leje en bil for at opleve den smukke Douro-dal. Du kan komme på N-222 i den sydlige del af byen, og følger du den hele vejen er der 130 kilometers kørsel til Peso da Régua, startpunktet for verdens bedste vejstrækning.

Læs mere om oplevelser i det nordlige Portugal med billeje i Porto

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *