Lej bil i Malaga lufthavn til ferien i El Gastor i Andalusien

Hvis du ser efter et romantisk ferie gemmested eller en familieferie med masser af aktiviteter, så har vi måske lige fundet stedet. Den billedsmukke bjergby El Gastor er kendt som balkonen i de hvide byer grundet den betagende udsigt fra stedets høje beliggenhed. Dette er hjertet af Andalusien med tre nationalparker og smukke søer i Zahara de la Sierra. Man kan tilbringe dagene med ridning, cykling og svømning i Grazalmena Natural park med aftener på tapasbarer og restauranter og nyde det autentiske spanske køkken og skønne vine.

Byen Ronda, en af Spaniens top-turistede attraktioner, ligger blot 20 minutter i din lejebil fra El Gastor, og denne historiske by bør man se mindst én gang. Holder man ferie i El Gastor har man let adgang til vibrerende strandferiesteder på Costa del Sol, og man kan tage på ture til Marbella, Gibraltar og Sevilla.

Hvornår skal du rejse

Dem der elsker varme vil uden tvivl foretrække sommermånederne, når temperaturen i El Gastor kommer op på 30 grader, men det vil være det dyreste tidspunkt at besøge stedet på. Somrene er travle med folk fra kysten, der tager på endagsture; man har festivaler i El Gastor hver måned fra juni til oktober. El Gastor er et ideelt sted til sportsaktiviteter som golf, vandring og cykling, og mange mennesker foretrækker de køligere, roligere forårs- og efterårssæsoner. Lavsæsonmånederne er stadig varme og foråret, efteråret og vinteren er det bedste tidspunkt at opnå rabat på både på fly og indkvartering.

Vejret

Klimaet i El Gastor er enormt varmt og tørt det meste af året og selv milde vintre har temperaturer på 13 grader. Dagtemperaturen i juli og august måned vil komme op på 30 grader og over, medens de varme aftener har temperaturer på omkring 17 grader; perfekt til middage i det fri. Det regner sjældent om sommeren, regn forekommer som regel fra november til marts måned. Foråret og efteråret er varme med gennemsnitstemperaturer på omkring 20 grader. Højere temperaturer er ikke ualmindeligt.

Lufthavn og transport

Malaga Lufthavn (AGP) er den mest populære og behagelige lufthavn for destinationer i Andalusien, og der afgår fly til Malaga fra de fleste lufthavne i Danmark året rundt. Det tager ca. 3 timer at flyve til Malaga, og der er to timers transfer til Gastor. Lufthavnen har moderne faciliteter som barer, restauranter, vekslestande, toldfri butikker og biludlejning. Tog, busser og taxaer uden taxameter afgår fra Terminal 3; en taxa til El Gastor koster ca. 120 euro.
Individuel online booking af privat transfer er populært og koster ca. 75 euro pr. person. Billeje er en af de mest behagelige og økonomiske måder; biler kan bestilles online med priser, der starter omkring 90 euros for en uge. De store veje i Costa del Sol er i god stand, og man kører i højre side af vejen.

Strande tæt på El Gastor

På lidt mere end en times kørsel fra El Gastor kan man nyde de smukke Costa del Sol eller Costa de la Luz strande. Andalusien har nogle af de mest uspolerede strande i Spanien med gråt, gyldent og hvidt sandstrande med skvulpende krystalklart vand fra Middelhavet. Livlige “Blå Flag” strandferiesteder og øde små strande er alle inden for en tæt rækkevidde fra El Gastor.
Strandene ved Marbella er virkelig den mest populære destination på kysten men prøv at besøge Puerto Banus på vejen, før du når til Marbella. Dette feriested har et forbløffende udvalg af strande, og en af de livligste er Mistral Beach. Denne strand er ideel for familier på grund af det lave vand og strandens faciliteter så som udlejning af solpavilloner samt stedets restauranter. Man kan også dyrke vandsport ved Mistral Beach så som jet skiing, sejle i både og få en tur på en bananbåd.
San Pedro er det første feriested som vil byde dig velkommen, når du kører fra El Gastor, og denne kyst er fyldt med fortravlede strande og isolerede bugte. Hvis du tager en kort køretur vestpå, vil du komme til de øde strande ved Estepona, og El Saladillo er en af de bedste strande, hvis man ønsker at undgå de overfyldte strande. Denne strand er sjældent overfyldt, og med en strandrestaurant med skønne fiskeretter vil man let kunne tilbringe en hel dag her og slutte af med at nyde en fantastisk solnedgang.

Costa de la Luz har store strande til vandsport, og hvis du ønsker at prøve nogle af de mest berømte windsurfing strande i verden så tag til Tarifa. Tarifa er det sydligste sted i Europa og har mange hvide sandstrande. Det er også kendt som surfernes paradis og strande som Playa los Lances er ideelle, hvis du er begynder og ser efter et sted, hvor du kan få våde fødder.

Oplevelser i Andalusien med lejebil

Det ægte Spanien

El Gastor er kendt som balkonen i de hvide byder og har et virkeligt overvældende landskab. Den er en smuk andalusisk bjergby med bugtende gader med brolægning, charmende hvidvaskede huse og et typisk bytorv. Det er også det perfekte sted, hvorfra man kan udforske nabo bjergbyerne som Ronda eller indtage de uspolerede Costa del Luz strande.

Traditionel spansk by

Byen har alt hvad du behøver, adskillige butikker, en bager, slagtere, 3 banker, postkontor, apotek og et 24 timers lægehus og endeløse tapasbarer. Der er også et marked hver torsdag morgen, hvor der sælges alle slags varer.

Sportsaktiviteter

Der er et overflod af sportsaktiviteter i El Gastor. De omkringliggende bjerge og søer er det perfekte sted for en ridetur eller cykeltur i det varme spanske solskin. Fiskeri, golf og bjergbestigning er også populære aktiviteter for dem der ønsker at benytte sig af El Gastor’s smukke omkringliggende natur.

Sightseeing

Der er masser af sightseeing muligheder i El Gastor. En tur til den nærliggende Lake Grazalema må man ikke gå glip af. Stedet vil være populær for dem, der kan lide at ro i kano, kajak, fiske og bade. Den skønne Sierra de Grazalema Natur park er ideel for dem, der kan lide at udforske huler og dybe kløfter og forfalde til lidt bjergbestigning. Parken har over 1200 arter af planter fra hele verden. Den er bedst kendt for den spanske gran (Pinsapo), som har groet her lige siden istiden.

Strandene

El Gastor ligger blot en time væk fra de uspolerede strande i Costa del Luz, hvor man kan slappe af eller deltage i de utallige vandsportsaktiviteter. Svømning, dykning og snorkling i det varme vand er en god måde at tilbringe eftermiddagene på før man afprøver nogle traditionelle spanske retter i de mange lokale restauranter eller værtshuse.

Dagsture

Dagsture fra El Gastor bør omfatte besøg til nabobyerne og byer som bjergbyen Ronda og Zahara de la Sierra. Disse er autentiske spanske byer, hvor man kan lade tiden stå stille og slentre rundt i de snoede gader med brolægning og prøve noget af det skønne traditionelle mad og vin.

Sådan bestiller du billig lejebil i Malaga lufthavn

Det er nemt og billigt at bestille lejebil i Malaga lufthavn online. Indtast i søgemaskinen hvornår du vil afhente bilen og få et overblik med alle ledige lejebiler og priser fra mere end 30 billejefirmaer i Malaga lufthavn. CarTarwler  formidler billig billeje og alle priser er inkl. ubegrænset antal kilometer og lovpligtige forsikringer.

Bestil billig lejebil i Malaga lufthavn

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *