Besøg Elounda på din bilrundrejse på Kreta

Selvom en tur som passager i en taxa på Kreta godt kan virke en smule skræmmende, så kan man snildt få sig en rigtig god sommerferie ved at leje bil på øen. Trafikken er ikke så frygtindgydende, som det første indtryk ellers kan virke som.

Hvis man ønsker at rejse rundt på Kreta i bil, skal man naturligvis tage rigtig godt hensyn i trafikken. Det er ikke ens eget land, man kører rundt i, og derfor bør man holde ekstra godt øje, når man sætter sig bag rattet og tøffer af sted. På Kreta kører man, ligesom i Danmark, i højre side af vejen. Desuden er øen udstyret med byskilte, som både vises på græsk og med latinske bogstaver, da det er de færreste, som er bekendte med det græske alfabet.

Inden man beslutter sig for en bilrejse på Kreta er det en god idé at sikre sig helt basale ting. For at kunne leje en bil, skal man have et gyldigt kørekort, som er udstedt minimum et år inden leje af køretøjet. Og der ud over har mange biludlejningsfirmaer et krav om, at bilens fører er over 21 år.

Fordelen ved at leje en bil er naturligvis, at man let kommer rundt på øen og får set alle de ting, man ønsker. En ting man skal have sig for øje er dog, at vejene på øen er af svingende kvalitet. Det kan derfor tage længere tid at bevæge sig ude omkring de mindre byer, hvor vejene som oftest er små, og vil man meget afsides, kan man ende på grusveje. Kører man på små grusveje eller oppe i bjergene bør man ikke forvente vej- eller advarselsskilte, så det er en god idé at forhøre sig om kørselsforholdene hos lokale inden. Dog er det på nogle af bjergturene, at man opnår de flotteste udsigter og mest fantastiske syn over øen.

De større byer på øen er forbundet med store veje, og der findes også en hovedvej på Kreta. Det er derfor ikke besværligt at bevæge sig rundt og udforske øen på egen hånd ved at leje en bil.

Læs mere om Kreta og få tips til leje af bil

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *