Lej bil i Malaga lufthavn til din ferie i Frigiliana

Det er ikke svært at se hvorfor det spanske turistkontor officielt har udråbt Frigiliana til den smukkeste by i Andalusien. Den smukke bjerglandsby er især elsket af par, der søger et romantisk sted fyldt med snoede små gader og intime restauranter og med let adgang til strandene i Spanien. Det solrige klima og den venlige landsbyatmosfære sørger for en afslappet spansk ferie med dage tilbragt på strandene eller med cykling og ridning gennem betagende Sierra de Almijara. Ferie i Frigiliana er en ferie med vinsmagning, flamenco musik og dans samt sightseeing i spændende byer som Granada, Malaga og Marbella.

Frigiliana kombinerer traditionelt byliv med øde bugter ved nærliggende Nerja og livligere strande med natteliv på feriesteder som Puerto Banus, Fuengirola og Motril. Golf, vandsport, temaparker og sågar dagsture til Marokko i Nord Afrika er alt sammen muligt, når man holder ferie i Frigiliana.

Hvornår skal du rejse

Frigiliana er en destination med varmt vejr det meste af året, og klimaet er bidragende til udendørs aktiviteter så som gang, svømning og golf. Månederne i højsæsonen betyder højere priser, og sommermånederne er meget populære med gæster, der besøger byen på endagsture. Slutningen af august måned er også en travl periode med fire dage med koncerter og markeder under Frigiliana kulturfestival. Foråret og efteråret er varmt, frisk og noget roligere end sommermånederne; disse sæsoner er de bedste tidspunkter til at opnå rabatter på med hensyn til indkvartering og fly.

Vejret

Klimaet i Frigiliana er typisk varmt og tørt om sommeren med varme forår og efterår og milde vintre. Dagtemperaturen i sommermånederne kan stige til over 30 grader, medens aftenerne vil være behagelig varme med 20 grader. Det regner sjældent om sommeren, og Frigiliana er tør det meste af året. Regnen vil som regel dukke op i løbet af de solrige vintermåneder. Frigiliana er især smuk om foråret og efteråret med en gennemsnitstemperatur på 20 grader og meget lidt regnvejr.

Lufthavn og transport

Malaga lufthavn (AGP) er den mest behagelige og populære lufthavn, når man ankommer til Andalusien. Der er direkte fly året rundt til Malaga fra de fleste lufthavne i Danmark med en flyvetid på ca. 3½ time. Lufthavnen er fyldt med faciliteter som restauranter, barer, toldfri forretninger, vekslestande og biludlejning. Tog, busser og taxaer afgår fra Terminal 3, men man bør aftale prisen, inden man starter turen med en taxa.
Transfertid til Frigiliana vil være ca. en time med en pris på 70 euro pr. tur. Man kan tage en bus fra Malaga busstation til Nerja og derfra en anden bus til Frigiliana; turen vil koste ca. fire euro. Individuelt online booking af bil er populært og økonomisk, og prisen starter ved ca. 90 euro for en uge. De store veje i Malaga er i god stand, og man kører i højre side.

Strande tæt på Frigiliana

Det gode ved at holde ferie i Frigiliana er, at du bor kun blot fem kilometer fra strandene i Costa del Sol. Disse smukke strande er berømte for deres uspolerede natur, rene havvand og det smukke landskab. Der er mange grå, gyldne og sågar hvide sandstrande langs kysten. Du vil hurtigt være i stand til at finde din favoritstrand, hvad enten det er ved en isoleret lille bugt eller ved en af de livligere og store feriesteder.

Nerja har nogle af de livlige strande, men hvis du kigger efter noget, hvor du kan undgå de store skare af mennesker så prøv de skjulte bugte ved Marco Cliffs. El Canuelo er en af de største bugte, som ligger langt nok væk fra de store områder til at den aldrig bliver overfyldt. El Canuelo ligger i et beskyttet naturområde og er det ideelle sted, hvor man kan slappe af på stranden, svømme i det varme vand og nyde den fredfyldte atmosfære.

Motril ligger kun 20 minutter fra Frigiliana og har nogle bedårende strande inklusive den bpopulære Playa Poniente strand. Denne store livlige strand er familievenlig og det ideelle sted til at leje en solpavillon og en parasol eller få en smule at spise og drikke ved en af de mange havnefront restauranter og barer. Promenaden bliver livlig om aftenen og måske får du lyst til at blive lidt længere og nyde nattelivet.

Der er mange strande i Nerja hvor man kan dyrke scuba dykning, sejlsport, jet ski og windsurfing. En af de bedste strande til vandsport er Playa Burriana, som har fået tildelt “Det Blå Flag”. Her kan man også nyde forskellige cruises langs med kysten. Denne populære strand bliver meget overfyldt om sommeren takket være antallet af restauranter, caféer og barer langs strandpromenaden.

Oplevelser med eller uden lejebil

Byen
Den charmerende mauriske by er fyldt med lokal karakter, og den indbyder til en fredelig ferie, med dens kringlede gader, hvidvaskede huse, fyldt med altaner og skyggefulde pladser. Gæsterne kan slentre omkring blandt de gammeldags og sære butikker, nyde en drink i en af de lokale barer medens man iagttager verden udenfor, og man kan dvæle over et mageløst måltid mad på en af de traditionelle restauranter som findes her.

Landskabet
Ønsker man en god base til at udforske det andalusiske landskab fra, så tag til Frigiliana som har masser af vandrestier, som går gennem de ujævne bjerge, skove med nåletræer, olivenlunde og frugtplantager som ligger rundt om byen. Meget ideelt for naturelskere, ornitologer og kunstnere, da landskabet viser et ægte uspoleret Spanien, med smukke udsigter tværs over landskabet til kysten.

Strandene
Nerja, det nærmeste strand feriested, ligger kun 10 minutter væk i bil, med en lang strækning af gyldent sand med gode turistfaciliteter samt et udvalg af forskellige slags vandsport, f.eks. vandski, sejlsport og scuba dykning. Den populæreste strand er Playa Burriana, skønt kysten også praler af et udvalg af rolige bugte og skjulesteder til lidt mere fredfyldt soldyrkning.

Lokale byer
Tag en tur til nogle traditionelle spanske byer som Lanjaron og Bubion og du vil opdage at det rolige tempo i hverdagen stadig findes i bjergene. Smag nogle af deres skønne lokale produkter som Serrano skinke, deres oste, vin og kildevand.

Sport
Man kan nyde tennisbanerne samt swimming poolene i området, og der er også fodboldbaner, faciliteter til basketball, bordtennis, bjergbestigning og drageflyvning plus to golfbaner tæt ved.

Cykling og ridning
Såvel at man kan udforske området til fods eller i bil, er det andalusiske landskab ideelt til bjergkørsel og ridning med cykler som kan lejes lokalt og hestestalde både på feriestedet samt i Nerja.

Dagudflugter med bil
Hulerne i Nerja har en samling af vigtige gamle kunstgenstande og fungerer som et stort musik spillested i sommermånederne. Granada, med det berømte Alhambra, er en populær destination til en dagstur, ligesom de kulørte byer som Sevilla, Ronda og Malaga.

Sammenlign priser på leje af bil i Malaga lufthavn

Når du skal bestille din lejebil i Malaga lufthavn er det altid en god ide at sammenligne priser hos de forskellige biludlejningsselskaber du finder i og omkring lufthavnen. Der findes flere søgemaskiner du kan benytte, bla. CarTrawler, Holiday Autos og Auto Escape. Fælle for dem alle er at de samarbejder med alle selskaber og nemt og hurtig kan give dig en oversigt med priser og ledige lejebiler i Malaga.

Sammenlign prisen på din lejebil i Malaga lufthavn

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *