Bugatti - information om Bugatti lejebiler

Det franske bilmærke Bugatti har en lang og interessant historie, men producerer i dag kun én bilmodel, Veyron, en af verdens mest eksklusive sportsvogne. Bugatti fremstiller i dag sine biler på stedet, hvor firmaet blev grundlagt for mere end et århundrede siden, men bilerne designes og udvikles dog i Tyskland hos moderselskabet Volksvagen.

Bugatti Veyron. Find Bugatti lejebiler på Billeje.info

Bugatti Veyron, bilen som har genoplivet Bugatti. Foto: Axion23

Bugatti’s historie

Ettore Bugatti kom ud af en italiensk kunstnerfamilie, og trods et åbenlyst ingeniørtalent kom det kunstnerstiske ophav også i høj grad til udtryk i bilerne med en usædvanlig sans for detaljerne i interiør og motorrum. Bilfirmaet Bugatti grundlagdes i den franske by Molsheim i 1909, og udviklede i kun biler til racerbanen. Bugatti’s biler vandt også adskillige sejre, hvor særligt sejren i Le Mans i 1939 var et højdepunkt. Tiden omkring Anden verdenskrig tog dog næsten livet af Bugatti-bilmærket, hvor først fabrikken blev ødelagt, og Ettore døde i 1947 som 66 årig.

Bortset fra produktion af dele til flymotorer, lykkes det ikke at genrejse Bugatti som bilmærke igen før 1987, hvor den italienske entreprenør Romano Artioli købte rettighederne til navnet og byggede en ny fabrik i Italien. Den første og eneste Bugatti model der blev lanceret under den nye ejer, Bugatti EB110, solgte dog ikke ret godt, og produktionen lukkede ned igen efter få år. I 1998 købte Volkswagen Bugatti-mærket og åbnede fem år senere igen en Bugatti-fabrik i Molsheim i Frankrig. I 2005 lancerede Volkswagen så endelig en ny Bugatti, Veyron 16.4, som med en tophastighed på skræmmende 408.47 km/t satte rekord som hurtigste serieproduceret bil. Med Veyron har Volkswagen formået at genoplive Bugatti som et eksklusivt sportvognsmærke, og modellen er kommet i flere varianter. Efter sigende arbejder Volkswagens ingeniører på en ny udgave, som får kraft til at nå 500 km/t.

Lej en Bugatti

Drømmer du om at leje en Bugatti, skal du nok være indstillet på at finde den helt store tegnebog frem. Der findes specialiserede biludlejningsfirmaer, som udlejer luksusbiler og sportsvogn, heriblandt Bugatti. Men prisen for en dags leje er dog nok i et leje, hvor man næsten kan købe en almindelig bil. Det er ikke uden grund, at Bugatti omtales som verdens måske dyreste lejebil.

Fakta om Bugatti

  • Grundlagt: 1909
  • Moderselskab: Volkswagen
  • Hovedsæde: Molsheim, Frankrig

Læs også mere om Bugatti på bilproducentens officielle hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!