Smart - information om Smart lejebiler

En Smart skiller sig straks ud i bybilledet med dens beskedne størrelse og utraditionelle design. Bilen, som oprindeligt blev udviklet i et samarbejde mellem urmageren Swatch og Mercedes-Benz, er et bud på en perfekte bybil, der udover at have en god benzinøkonomi, gør det nemt at suse omkring i byens snævre gader og ikke mindst at finde en parkeringsplads.

smart bil. Find en Smart lejebil på Billeje.info

Med en Smart kommer du hurtigt rundt i byen. Foto: Smart Russia (Flickr)

Fremtidens bil

Samarbejdet mellem den schweiziske urmager Swatch og Mercedes-Benz startede i 1993, hvor Swatch først og fremmest stod bag designfilosofien, mens det var Mercedes-Banz’s opgave at bidrage med ekspertisen inden for bilproduktion og udviklingen af, hvad der skulle være “fremtidens bil”. Samarbejdet skulle dog vise sig at være vanskeligt for de to umage virksomheder, og allerede før den første Smart-bil rullede ud af fabrikken, havde Mercedes-Benz overtaget størsteparten af projektet. Den første Smart model, City-Coupe, blev lanceret i 1998, og især markedsført til kunder i de europæiske storbyer, hvor bilens benzinøkonomi og evne til at parkere vinkelret mod kantstenen i en bås til parallelparkering blev fremhævet.

Den første Smart-model var et hit, og gav Mercedes mod på videreudvikling. Man lancerede derfor i 2003 yderligere to Smart-modeller, Roadster og Roadster Coupe. I 2004 kom desuden en lidt større udgave, ForFour, der som navnet antyder kan rumme fire passagerer. Udvidelsen i sortimentet af modeller var dog ikke samme succes, som den første Smart havde været. Forbrugerne fandt de nye biler for dyre, og Mercedes-Benz’s moderselskab Daimler endte med droppe de nye modeller igen, for at begrænse et allerede betydeligt økonomisk tab. I stedet valgte man hos Daimler at fokuserer på videreudvikle den oprindelige Smart City-Coupe, og lancerede i 2006 Smart ForTwo, nu også i USA, som i forhold til den oprindelige Smart var en anelse større, og havde et opdateret interiør og forbedret sikkerhed.

Lej en Smart

Flere bniludlejningsfirmaet som for eksempel Avis og Hertz biludlejning har Smart Fortwo i deres lejebils-sortiment, og anbefaler den til både ferie- og forretningsrejsende, som søger en lejebil med super benzinøkonomi, der samtidig er nem at køre i byen. Søger du en Smart lejebil, så brug vores billeje-søgemaskine her på Billeje.info, som sammenligner priser på lejebiler fra alle store og små biludlejere over hele verden.

Fakta om Smart

 • Grundlagt: 1994
 • Moderselskab: Daimler AG
 • Hovedsæde: Böblingen, Tyskland
 • Adresse i Danmark:
  Smart Danmark AS
  Digevej 114
  2300 København S
  Telefon: 33 78 56 56

Læs også mere om Smart på bilproducentens officielle danske hjemmeside her

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!