Bilferie i Florida, lej billig billeje i USA

For et par år siden var jeg rundt på bilferie i Florida, og det er en rejse jeg aldrig glemmer. her kan du læse om de forskellige steder vi besøgte, hvilke hoteller vi boede på undervejs og lidt nyttig og praktisk information. Jeg har ikke skrevet så meget om billeje, for der er jo komemt nye bilmodeller til og priserne på billeje har ændret sig meget, og heldigvis er det blevet billigere at leje bil i USA siden jeg var afsted.

Du kan også læse mere om bilferie i USA

Fly and drive i Florida

Flyve and Drive i Florida er en populær rejseform og der findes mange ruter man kan kører alt efter tid og interesse. Jeg håber du finder inspiration i dette indlæg, men du kan også læse mere om flyve and drive i Florida på billeje.info og andre ruter.

Flyv and drive i Florida

Ruten kort fortalt

28. juni  Miami International Airport til Key West, ca. 159 miles 1. juli  Key West til Miami, ca. 162 miles 5. juli  Miami til Orlando, ca. 231 miles 10. juli  Orlando til St. Pete Beach, ca. 100 miles 14. juli  St. Pete Beach til Naples, ca. 161 miles 19. juli  Naples til Miami International Airport.

Hotel oversigt

28. juni-1. juli Inn at Key West, Key West 1-5. Juli  Surfcomber Kimpton, Miami 5-10. juli Hilton Disney World, Orlando 10-14. juli Tradewinds Island Grand, St. Pete Beach 14-19. juli Bellasera Resort, Naples. Du kan læse mere om de forskellige hoteller under hver by.

Key West

Turen over de mange broer kan være lang og trættende. Hvis I kan skiftes til at køre vil det være optimalt. Turen tager ca. tre timers effektiv kørsel, men gør stop undervejs, f.eks. ved Prime Outlets i Florida City (kør til venstre mod Biscayne National Park i Florida City og til venstre igen ca. 300 meter fremme). Her kan der shoppes og strækkes ben. I Key Largo er der mulighed for at spise frokost inden turen går ud over de mange broer. Der er også flere steder, hvorfra I kan nyde udsigten. Tank op fra fastlandet af, og vent med at fylde tanken helt til i kommer tilbage fra Key West. Benzinen er noget dyrere på Key West end på fastlandet.

At komme til Key West er som at besøge et helt andet land. Det minder mere om Caribbien end om USA, og man har da også ’løsrevet’ sig fra det officielle Florida. Flere steder kan I læse om Conch Republic, som blev dannet i 1982 i protest over USAs vejspærring på Key Wests eneste vej til fastlandet i forbindelse med en narkotika- og indvandrer-razzia. ”Republikken” har grundlag i det humoristiske, og dens første aktivitet var at erklære USA krig. Ét minut senere kapitulerede Conch Republics premierminister – borgmesteren i Key West – for derefter at ansøge om en milliard dollars i udviklingsbistand. Alene omtalen af hele sagen fik USA til at opgive vejspærringen. Mange af Key Wests beboere holder stadig fast i Conch-traditionerne, og den 23. april fejres årsdagen for republikken.

Og denne første, faste forbindelse til Key West åbnede i 1912 som en forlængelse af den østfloridianske jernbane. Det var startskuddet til turismens indtog på øerne. Fra Key West sejlede en færge i fast forbindelse til Havana. Det gjorde den helt frem til Castro kom til magten i 1959. Indtil den faste forbindelse blev en realitet var Key West meget afhængig af skibstrafikken. Mange af de lokale levede af at servicere sømænd og reproviantering af skibe. En vandrehistorie går på, at indbyggerne byggede falske fyrtårn og signallys på kysten for at lokke skibene til at gå på grund og dermed give de lokale mere at lave. Rygterne benægtes selvfølgelig. I dag lever Key West næsten udelukkende af turismen. Det kan de til dels takke Ernest Hemingway for. Flere steder kan I se spor efter ham, og intet besøg ved Key West er fuldendt før I har været forbi hans hus og hans stambar, Sloppy Joes, i Duval Street.

Hotel Key West

Overnatning på Inn at Key West. Kørselsvejledning fra Miami International Airport til Key West (ca. 159 miles / 4t 9min) 1 – Kør ud fra parkeringshuset og fang Rute 953 i sydgående retning (u-vending et par gader nordpå) 2 – Kør sydpå ad Hovedvej 953, ca. ½ mile 3 – Hold til højre og kør mod Rute 836 West, ca. 1 mile 4 – Fortsæt lige ud ind på motorvejen og kør ca. 3 miles, hold til venstre så vidt muligt 5 – Kør mod Coral Way og Rute 826 South på venstre side af motorvejen, fortsæt ca. 4 miles 6 – Kør fra motorvejen mod Homestead/Rute 874 South, fortsæt ca. 7½ miles 7 – Rute 874 fletter sammen med Rute 821. Fortsæt ca. 17 miles 8 – I Florida City bliver SR-821 til US-1, fortsæt ad denne til Key West, ca. 123 miles 9 – Hold til højre mod business district og kør ca. 0,7 miles 10 – Jeres hotel ligger på venstre side

Læs mere om bilferie og billeje i Key West

Miami Beach

Miami South Beach led i 1970’erne og 1980’erne under en massiv bølge af kriminalitet. Lavkonjunkturen var ikke svær at spore i Miami, hvor størstedelen af indbyggerne har cubansk eller anden latinamerikansk baggrund. Engelsk er selvfølgelig det officielle sprog, men faktum er, at langt flere i Miami har spansk som modersmål. Tilstanden i 1980’ernes Miami afspejles næsten perfekt i tv-serien Miami Vice, der havde Don Johnson og Phillip Michael Thomas i hovedrollerne som de hårdkogte strømere, der kommer ud for lidt af hvert. I dag er Miami som forvandlet. Bare i de seneste fem år er den hårde kriminalitet faldet med over 20% og den lidt mildere kriminalitet med ca. 10%. Det bringer turister og forretningsfolk tilbage til byen, som er et af de helt store vækstcentre i USA. Der bor godt 90.000 i South Beach mens hele Miami-området har ca. 5 millioner indbyggere.

Som i tv-serien Miami Vice er South Beach én stor farvepalet. Hoteller med logoer bøjet i neon, pastelfarvede bygningsfacader og lidt kitchede butikker udgør bydelens sjæl. Collins Avenue er den store gennemgående hovedgade, og den kan følges fra det allersydligste punkt i South Beach og næsten hele vejen nordpå til Fort Lauderdale. Ocean Drive er dog stadig gaden, som alle kommer for at opleve. På den ene side af gaden ligger hoteller i alle kategorier side om side med ditto restauranter. Om aften oplyses facaderne af grønne, gule, lilla og lyseblå spots – et kridhvidt jakkesæt, mintgrøn skjorte og et tyndt, hvdt slips ville være ideel påklædning lige netop her! Ud over de pastelfarvede jakkesæt kan South Beach byde på et væld af særprægede bygninger. Et af de bedste eksempler på art deco-stilen er postkontoret på Washington Avenue (herunder til venstre). Desuden er stilen gennemgående på de fleste hoteller langs Ocean Drive og Collins Avenue (herunder til højre). En af favoritdisciplinerne ved South Beach er at finde en god café med et varieret menukort, sætte sig godt til rette i en behagelig stol og iagttage de forbipasserende. Det kan godt være en heldagsbeskæftigelse. Og det er der rig mulighed for på både Ocean Drive, Collins Avenue og Lincoln Road.

Det skal I se og opleve i Miami!

Ocean Drive er Gaden er et absolut must under jeres ophold i Miami. Her finder man de dyreste forretninger, mest eksklusive restauranter og de fineste natklubber. Dette er South Beachs livsnerve. Gaden har butikker, hoteller og restauranter på den ene side og stranden på den anden side.

Lincoln Road kan I gå ad noget så usædvanligt som en gågade. South Beach er et af de få områder i USA, som har en afspærret vej til fodgængere. Her kan I finde eksklusive butikker og rigtig mange restauranter. Skal I have en lille gave med til kæledyret derhjemme bør I stoppe forbi Dog Bar på 1684 Jefferson Avenue. Her kan man få alt til især hunden.  Den cubanske befolkning har sin egen, lille enklave kaldet Little Havana. Her kan I stifte bekendtskab med cigarer, kunst, kaffe og tilbagelænet, caribisk stemning. Castro gav i 1980 omkring 125.000 cubanere muligheden for at rejse til USA. Sammen med de mange tusinde, der valgte at tage imod tilbuddet, sendte styret i Cuba en masse kriminelle med. De var med til at starte 80’ernes kriminalitetsbølge i Miami. Calle Ochi er hovedgaden, og på hjørnet af netop denne og 13th Avenue kan I se et monument for de faldne under krisen i Svinebugten i 1961. I Maximo Gomez Park sidder de ældre cubanske mænd og spiller domino. Det anslås, at der bor omkring 700.000 cubanere i Miami. Miami på film og tv

Miami Ink er en slags reality program på Discovery Channel. Har man fulgt med i serien ved man, at Miami Ink er verdens mest kendte tatovørforretning. Butikken ligger på Washington Avenue lige ved 14th Street – ikke så langt fra førnævnte posthus.

• SCARFACE – klassisk gangsterfilm fra 1983 om cubanernes indvandring, hvor Al Pacino spiller en småkriminel, der får ”fribillet” af Castro til at rejse til Florida. Slutscenen er en af de mest berømte i filmhistorien.

• MIAMI VICE – måske det, der allermest siger Miami af alt, der nogensinde er lavet til tv og film. Serien startede i 1984 og myndighederne i Miami var bange for, at byens ry skulle lide pga. de mange fiktive sager om narkokriminalitet og –smugling. Som så mange andre gange fandt man ud af, at dårlig omtale er bedre end ingen omtale, og der kom gang i turismen igen. Tv-serien afsluttedes i 1989. I 2006 havde filmen af samme navn med Colin Ferrell og Jamie Foxx i hovedrollerne premiere.

• CSI MIAMI – en af de mest populære serier i USA lige nu. Her følger man Miamis kriminalteknikere ledet af legendariske Horatio Cane. Undervejs i programmerne får man nogle fremragende billeder af Miami Beach fra oven, men bortset fra det er de fleste scener skudt i Long Beach i Californien. Serien er indtil videre sendt i 10 sæsoner.

Hotel Miami Beach

Overnatning på Surfcomber Kimpton  Kørselsvejledning fra Key West til Miami Beach (ca. 162 miles / 4t 30min) 1 – Kør østpå ad Roosevelt Boulevard, ca. 0,7 miles 2 – Kør til højre ad Overseas Highway og fortsæt til Florida City, ca. 123 miles 3 – Kør mod Orlando/Miami Intl ad Florida’s Turnpike North, ca. 11½ miles 4 – Kør fra motorvejen ved afkørsel 12 mod Cutler Ridge Boulevard/Caribbean Boulevard 5 – Fortsæt ligeud over Caribbean Boulevard 6 – Vejen bliver til Southwest 107th Avenue og siden til Highway 1 i et blødt højresving 7 – Fortsæt  ad Highway 1 (South Dixie Highway), ca. 19 miles 8 – Hold til højre og kør fra motorvejen ved afkørsel 2D (Miami Beach) 9 – Fortsæt østpå mod Miami Beach, ca. 4 miles 10 – Kør til venstre ad Collins Avenue og kør ca. 1½ mile 11 – Jeres hotel ligger på højre side

Orlando

Disney og Orlando hænger unægteligt sammen som Anders og Andersine. Selvom Disneyland i Los Angeles var Disneys første forlystelsespark er Orlando den ukronede hovedstad med ikke færre end seks Disney parker. Men her er flere parker end ”blot” Disneys. Universal og Sea World har fem forslystelsesparker og badelandet Wet ’n’ Wild er også repræsenteret. Nogle kloge hoveder regnede ud for nogle år siden, at det ville tage 42 dage at nå at se alle forlystelsesparker i Orlando! Så lang tid har I ikke, så derfor anbefales I at gøre op med jer selv og hinanden inden ankomsten til Orlando om hvilke forlystelsesparker I vil besøge. Se længere fremme i denne rejseplan for lidt info om de mest populære parker. HISTORIE Som så mange andre byer i Florida har Orlando en indiansk fortid afløst af spansk koloniherredømme indtil briterne kom til i 1763 efter freden i Paris. De første europæiske nybyggere ankom til Orlando-området i 1837. Bare otte år senere blev Florida den 27. stat i USA. Orlando blev grundlagt i 1875 og opkaldt efter Orlando Reeves, som der er lidt modstridende oplysninger om. Enten drev han en sukkermølle i området og døde af alderdom eller også var han officer døde han under det 2. slag mod seminole-indianerne. I Florida dyrkede man bomuld og drev kvæg som i de øvrige sydstater, men som tiden skred frem måtte man også satse på andre områder. Orlando var den første floridianske by af betydning væk fra kysten, og befolkningen voksede meget langsomt i de første mange år. I 1890’erne startede de første citrusplantager op og det var årsag til en eksplosiv udvikling af Orlando. Plantagerne er stadig en stor indtægtskilde i dag. På trods af denne udvikling var Orlando faktisk ikke meget andet end en halvstor og halvkedelig provinsby indtil beslutningen om at bygge en ny Disneypark – den første uden for Californien – blev taget i 1967. Fire år senere åbnede det, der i dag hedder Magic Kingdom. Siden er fem andre Disney-områder åbnet i det, der udgør Disney World. Dertil kommer Downtown Disney, som I bor indenfor gåafstand af.

Byen Orlando er ikke blandt de største i USA, men de er blandt de mest besøgte byer i hele landet. I 2011 besøgte omkring 50 millioner turister byen og det kan kun New York og Las Vegas hamle op med.  Faktisk er der gået konkurrence i besøgstallene mellem de tre byer og de helt præcise tal offentliggøres i løbet af juni. Selve centrum ligger ca. 30 km nord for Disney, og det kommer I ikke til at se særlig meget til. I kommer til at færdes i Lake Buena Vista og Kissimee. Orlando-området har ca. 2,5 millioner indbyggere. Afkørslerne langs I-4 er gode at kende, for her kommer I til at færdes en hel del. F.eks. er afkørsel 68 ikke kun den afkørsel, hvor man kører fra til jeres hotel. Det er også afkørslen til Premium Outlet Mall. Afkørsel 71 er Sea World og 75a er Universal Studios. Afkørsel 67 er Disney Epcot og 65 er Animal Kingdom. Man får sine ”favoritter” under sit ophold. Hele området omkring Disney World har sit eget vejnet med egne afkørsler og skiltning. Parallelt med en del af I-4 løber International Drive. Den er det, der kommer tættest på at være en hovedgade i denne del af byen. Her ligger fastfoodrestauranter, hoteller, vandland og  souvenirbutikker af varierende standard. Mange vil kalde gaden ”taggy” (plat/billig), men den kan være jer ganske nyttig. I gadens midterste del ligger det store konferencecenter og få hundrede meter derfra ligger Sea Worlds tre forlystelsesparker.

Disney World

Disney har seks forlystelsesparker i Disney World; fire ”almindelige” (Epcot, MGM Studios, Magic Kingdom og Animal Kingdom) samt to vandlande (Blizzard Beach og Typhoon Lagoon). Magic Kingdom åbnede i 1971 og var som udgangspunkt en nøjagtig kopi af Disneyland i Los Angeles. Her ligger alle de kendte forlystelser og hver dag er der parade gennem Main Street. Midt i parken ligger Disneys berømte slot. Epcot blev bygget i 1982 som en slags fremtidsverden med strømlinede forlystelser og smart design. Det minder lidt om en opdateret version af filmen ”Tilbage til Fremtiden”, men den er egentlig meget overskuelig og har nogle forlystelser, der kunne høre hjemme i et Eksperimentarium. Spaceship Earth og Test Track er de mest populære forlystelser. Omkring søen er 11 nationer, bl.a. Norge, repræsenteret som en slags verdensudstilling. Disney’s Hollywood Studios åbnede i 1989 og er bygget op omkring Hollywood i 1920’erne og 1930’erne. I modsætning til Disneys øvrige parker er der ingen separate områder, men blot ét stort område med forlystelser, gader og bygninger. Her kan I prøve forlystelser, se live musik og opleve animationfilmens vide verden på Pixar Place. Animal Kingdom er det nyeste skud på stammen og åbnede i 1998. Den er bygget op omkring en dyrepark. I selve forlystelsesområdet er der abe- og tigerbure, mens der i et mere afsides område er savanne med mulighed for ”ekspeditioner” i store terrængående trucks. Savannen er næsten et must i Animal Kingdom, der bedst beskrives som en mellemting mellem Givskud og Tivoli. Ud over forlystelsesparkerne har Disney også Downtown Disney som ligger lige ved den store motorvej I4. Her er der liv og glade dage – om dagen i butikkerne og om aftenen i biografen og i barerne. Her findes bl.a. en af de største Disneybutikker overhovedet.

Læs mere på disneyworld.disney.go.com/

Universal Studios

De i alt seks parker i Universal Studios og Sea World koncernen samarbejder som konkurrent til Disney. To af dem udgør Universal Studios består af Universal Studios (åbnede i 1990) og Islands of Adventure (åbnede i 1999). Dertil kommer et butiksområde, som hedder City Walk. I sidstnævnte er der ingen forlystelser, men rig mulighed for at tanke op med drikkedunke, postkort, solbriller og –creme, osv. inden I går ind i forlystelsesområdet. Universal Studios har film som tema, så her kan I prøve bl.a.  den virtuelle Simpsons 3D rutschebane. Den er vildere end man tror, og det anbefales, at I ikke spiser frokost lige inden turen. I juni 2010 åbnede Harry Potters Verden som en del af Islands of Adventure, og her kan I komme på en rutschebanetur i Hogwarts. Undervejs vil I stå i kø gennem det særdeles veludførte slot. Prøv også de to dragerutschebaner, der duellerer mod hinanden.

Læs mere på  www.universalorlando.com

Sea World

Sea World har tre parker, som alle ligger omkring International Drive og næsten side om side. Selve Sea World åbnede i 1973 og er største attraktion. Her er der flere skrækindjagende rutschebaner, bl.a. den helt fantastiske Kraken. Den nyeste rutschebane er Manta Ray, hvor man nærmest liggende under en rokke får hele turen på alle leder og kanter både til land, vands og i luften er også fantastisk. I kan fodre delfiner, se søkøer og krokodiller og røre ved rokker. Det var i øvrigt i februar 2010 at en spækhuggertræner mistede livet under et liveshow her i Orlandos Sea World. Aquatica er Sea Worlds vandland, som åbnede i 2008. Parken bliver ved med at tilføje nye forlystelser, og I kan bl.a. prøve en vandrutschebane, der fører jer gennem et delfinbassin i et gennemsigtigt rør. Discovery Cove er noget helt for sig selv. Her er kun ca. 1000 besøgende tilladt om dagen af hensyn til dyrene. Der er mulighed for at svømme med delfiner, men det skal bestilles på forhånd. Priserne på entre til forlystelsesparkerne kan godt virke lidt voldsomme. Det er ikke unormalt at måtte slippe omkring $70-75 pr. person pr. dag, men der er altid en billigere mulighed i USA – rabatterne og kuponhæfternes hjemland. Find ud af, hvor mange dage I vil bruge i hhv. Disney og Universals parker og køb flere dages entré til flere parker på samme billet. Der er mange penge at spare, hvis blot I tænker over hvor I vil tilbringe tiden. Universal er langt fra lige så dyr som Disney. De har også tilsvarende  kombinations-muligheder. Når entréen først er betalt er alle forlystelser gratis med mindre I vil tilkøbe et eksprespas. Det er en god idé at tilkøbe, hvis I har begrænset tid til at nå en masse parker. Køb entrébilletter hjemmefra hos Pangea Travel, på Disneys hjemmeside eller direkte ved indgangen til parkerne.

Læs mere om på seaworldparks.com

Der er mange andre Forlystelsparker rundt omkring i Orlando – mange af dem knapt så tidskrævende som de helt store. F.eks. kan I prøve faldskærmsudspring i en vindtunnel, prøve det lidt mindre vandland Wet ’n’ Wild eller se på krokodiller og eksotiske fugle i Gator Land. Få yderligere information i receptionen på hotellet.

Shopping i Orlando

Shopping er der masser af i Orlando! Besøg Prime Outlets i den nordlige del af International Drive og Premium Outlets langs I-4 (afkørsel 68), som begge er fantastiske til at få powershoppet i. De to konkurrerende outletkæder har ofte de samme butikker, dog med enkelte undtagelser, så I kan sagtens besøge dem begge. Priserne i outlet centrene er altid lavere end i de almindelige centre, og mærker som f.eks. Calvin Klein og Armani har specielle clothing lines, der kun sælges i deres outlet butikker.

Hotel i Orlando

Overnatning på Hilton Disney World. Kørselsvejledning fra Miami til Orlando (ca. 231 miles / 3t 31min) 1 – Kør nordpå ad Collins Avenue, ca. 1½ mile 2 – Kør til venstre ad 41st Street og kør over broen til fastlandet, i alt ca. 5 miles 3 – Kør ind på I95 mod nord (Fort Lauderdale) og kør ca. 7 miles 4 – Hold til venstre og kør ind på Floridas Turnpike og kør ca. 206 miles ad denne 5 – Kør fra motorvejen ved afkørsel 249 (Oceola Parkway) 6 – Drej til venstre for enden af afkørslen og kør ca. 6 miles 7 – Kør fra Oceola Parkway på afkørslen mod Resort Area/US192 8 – Kør til højre ad Vineland Road/vej 535 og fortsæt ca. 3 miles 9 – Kør under motorvejen (I4) og til venstre ad Hotel Plaza Boulevard 10 – Kør ad Hotel Plaza Boulevard, ca. 1 miles 11 – Jeres hotel ligger på venstre side.

Billeje i Orlando lufthavn

St. Pete Beach

På den lange kyststrækning ud til den Mexicanske Golf ligger der en perlerække af byer, som mere eller mindre er sammenvokset. Clearwater, St. Pete Beach, Treasure Island og Indian Shores er blot nogle få af mange i Pinellas County (Kommune). I skal bo i St. Pete Beach, som reelt kun har 10.000 indbyggere. Man mærker dog ikke at byen er relativt lille i og med at byerne langs kysten er så sammenvoksede som de nu er. De mange hoteller langs kysten giver også byen mere liv. I 2011 blev St. Pete Beach kåret til USAs bedste stranddestination. Stranden er det helt store trækplaster, og fra jeres hotel kan I gå lige ud på stranden. Hele poolområdet ligger mellem hotellets hovedbygning og selve stranden, og det er i dette område i også finder hotellets aktiviteter og små restauranter. Stranden er bred og rigtig pæn. Som på de fleste andre hoteller i Florida betaler I et resortfee under jeres ophold. Det er på Tradewinds Island Grand $25 + lokale skatter pr. nat. Forskellen på Island Grand og andre hoteller er, at I får rimelig meget for dette beløb. Parkering, beach cabanas, tennisbaneleje, padlebåde, minigolf og internet er med i dette gebyr, som man kun på de færreste hoteller kan slippe for.

Kører I mod nord støder I automatisk på John’s Pass – et underholdningsområde med musik, mad, drikke og souvenirs. Her er det også muligt at købe sig til ture ud i Golfen eller ind i det, der kaldes for the Intracoastal Waterway. En slags fjord, der løbet parallelt med kysten. John’s Pass er bestemt et besøg værd – ikke fordi det er specielt kulturelt, men fordi det er en tur væk fra stranden i de varme middagstimer. Synes I, at I mangler aktiviteter, er der mulighed for at leje vandsportsudstyr flere steder på stranden. Der er heller ikke lang vej tilbage til Tampa, hvor I kan besøge Busch Gardens, hvis ikke I blev helt mættet af rutschebaner i Orlando. I St. Petersburg (ikke at forveksle med St. Pete Beach kan I være højkulturelle og se verdens største samling af Dali-værker. Området byder ikke på det helt ustyrlige shopping, men hvis outlet-genet ryster i jer, kan I tage den lidt lange vej sydpå ca. 40 miles til Ellenton, hvor I kan se nærmere på Prime Outlets mange butikker. I kommer også forbi på turen til Naples, så hvis I vil undgå den ekstra køretur kan I vente med at shoppe til 14. juli.

Hotel Saint Pete Beach

Overnatning på Tradewinds Island Grand. Kørselsvejledning: Orlando til Saint Pete Beach (100 miles / 1t 45min) 1 – Kør ud fra hotellet og nordpå ad Hotel Plaza Boulevard, ca. 1 mile 2 – Kør til højre ad Apopka Vineland Road, ca. 300 meter 3 – Kør ind på motorvej I-4 mod Tampa og fortsæt ca. 68 miles 4 – Kør ind på I-275 mod St. Petersburg (afkørsel på venstre side), fortsæt ca. 26 miles 5 – Kør fra motorvejen ved afkørsel 17 (Pinellas Bayway/St. Pete Beach) 6 – Hold til højre mod Pinellas Bayway/St. Pete Beach i afkørslen 7 – Afkørslen fletter sammen med 54th Avenue, fortsæt ca. 4 miesl 8 – Kør til højre ad Gulf Boulevard, fortsæt ca. 1½ mile 9 – Jeres hotel ligger på venstre side af vejen

Naples

I det sydvestligste hjørne af Florida ligger et paradis, som er blevet udnævnt til at være det nye Fort Lauderdale. Det kan så forstås på flere måder – dels som at Naples er det nye, lækre, moderne trækplaster. Ellers dels som at det er stedet, hvor de aldrende, rige amerikanere fra nordligere beliggende egne søger til, når huden rynkes og vejret plager de gamle knæ. Der er mange meninger om Naples, men faktum er, at I her har et tropisk paradis, hvor dagene går, som de nu gør og hvor der ikke er mange, der ænser tiden. Her er golfbaner i topklasse, nogle af USAs bedste strande og shopping for enhver smag. Naples kan ikke tilbyde et væld af seværdigheder og kulturelle tiltag, men det lægger man heller ikke skjul på i byen. Tag til Naples for at slappe af, gå en tur i det hyggelige centrum og tal med lystfiskerne på molen.

Det bør man se og opleve i Naples!

Fifth Avenue er hovedgaden i det gamle Naples. Her kan der shoppes og kigges på vinduer, hvis priserne overgår ens eget budget. Der er også mulighed for at finde flere butikker omkring 3rd Avenue South.

Strandene omkring Naples er som nævnt helt fantastiske. De har ingen strande i den officielle top 10 i 2011, men det betyder ikke, at der er noget galt. Oliekatastrofen i den Mexicanske Golf for et par år siden nåede kun at omfatte det yderste af det nordvestlige Florida, men generelt er konkurrencen hård for at vinde prisen som den bedste strand. Der er flere muligheder for at stille bilen og gå de sidste meter til det bløde sand og det behagelige vand. Gå en tur på den hyggelige mole for enden af 12th Avenue South og mærk stemningen.

Shopping er igen i højsædet. På den nord-syd-gående hovedvej, Tamiami Trail, ligger Coastland Center. Og det er faktisk ikke mere end et par minutters kørsel fra jeres hotel. Centret er Naples største, og I kan finde alle de almindelige butikker og en god food court. I centrum har området omrkring 3rd Street South og 5th Avenue mange eksklusive butikker, caféer og restauranter.

Everglades National Park ligger blot en halv times kørsel sydøst for Naples ligger USAs største tropiske vildnis. Med sine ca. 6.000 km2 er den en af USAs største nationalparker og beskyttet af UNESCO. Her lever krokodiller og alligatorer side om side som det eneste sted i verden. Desuden kan I være heldige at se søkøer, pantere og edderkoppekrabber. I Everglades City kan I hoppe på en airboat og få den klassiske tur ud i sumpområderne for at opleve vildnisset på nærmeste hånd.

Hotel i Naples

Overnatning på Bellasera Resort. Kørselsvejledning: Saint Pete Beach til Naples (ca. 161 miles / 2t 45min) 1 – Kør sydpå ad Gulf Boulevard, ca. 0,6 miles 2 – Kør til venstre ad Park Boulevard, fortsæt 7 miles 3 – Park Boulevard bliver til Gandy Boulevard, fortsæt ca. 4 miles 4 – Kør ind på I-275 mod St. Petersburg og Tampa. Hold til højre mod St. Petersburg 5 – Fortsæt 25 miles ad I-275 6 – Kør ind på I-75 mod Naples (afkørsel på venstre side), og fortsæt ca. 106 miles 7 – Kør fra I-75 på afkørsel 123 (Corkscrew road) 8 – Kør til højre ad Corkscrew Road, fortsæt ca. 2 miles 9 – Kør til venstre ad Tamiami Trail (Highway 41), fortsæt ca. 20 miles 10 – Hotellet ligger på højre side

Information om 4. juli i USA

Nu skal vi ikke lade det gå hen og blive en historielektion – men 4. juli er en kæmpestor helligdag i USA. Vi var heldige at tilbringe dagen i Miami, og er I lige så heldige bør finde I et sted at fejre dagen. I Miami er det tradition at lade en af byens høje bygninger oplyse med rødt, hvidt og blåt projektørlys. De samme farver er at finde i det amerikanske flag. Banker, posthuse og mange butikker vil holde lukket på denne dag, som i år falder på en onsdag. Helt tilbage i 1776 løsrev 13 engelske kolonier sig fra Storbritannien og underskrev et par dage senere – den 4. juli – Uafhængighedserklæringen. Dagen fejres over alt og er én af de få officielle helligdage i USA. Officielt startede revolutionen allerede i 1775, men først i 1776 blev der altså skrevet en uafhægighedserklæring. Revolutionskrigen med briterne varede frem til 1881, men først i 1883 blev Freden i Paris indgået. Amerikanerne er siden 11. september 2001 ikke blevet mindre patriotiske, og I vil helt sikkert opleve de amerikanske nationalfarver rundt omkring i Miami på selve dagen.

Betalingsveje i Florida

Husk, at der flere steder i Florida køres ad toll roads, altså betalingsveje. Der er overvågning ved alle betalingsanlæg, og hvis man glemmer at betale kan det koste en helt urimelig stor bøde. Med et såkaldt ”Sun Pass” (en slags BroBizz) kan I frit passere igennem til venstre om betalingsanlæggene frem for at skulle holde i kø hver eneste gang.

Billeje i Florida

På billeje.info kan du leje billig billeje i alle byer og lufthavne i Florida. Søgemaskinen sammenligner priser og lejebiler fra mere end 500 billejeselskaber. Indtast hvornår du vil bestille billeje i Florida og tryk “Find billigste pris”, så får du et overblik med alle ledige biler og priser.

Søg billig billeje i Florida

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *