Bilferie USA

USA er et kæmpemæssigt land med en nærmest eventyrlig mangfoldighed i natur og landskaber. En bilferie i USA kan derfor blive en oplevelse for livet, og mange danskere husker tilbage på deres kør selv ferie i USA, som en perlerække af fantastiske minder. I USA finder man alt – også en stor variation i god mad, musik og kultur.

Afstandene i USA er store, men med billeje er det nemt. Hvad med en tur langs vestkysten i en Ford Mustang? Kilde: HotShot² og Joel Bez

Bilferie i USA åbner bogstaveligt talt en verden af muligheder, og uanset hvor i landet, du starter din opdagelsesrejse, bestemmer du selv, hvad du vil se – og i hvilket tempo. En velplanlagt kør selv ferie i USA kan som intet andet ryste familien sammen, og oplevelserne er størst, når man deler dem med andre. I USA er der med garanti noget for både børn og voksne.

USA er nok det land i verden, hvor bilferie er mest oplagt og kør selv ferie mest udbredt. Det er ikke så mærkeligt. For amerikanerne selv er bilferie en livsstil og bilen selve symbolet på den individuelle frihed. Det betyder også, at det er småt med offentlig transport, så bilferie er simpelthen bare måden, man rejser omkring på i det land. Man kører selv!

Kør selv i USA – bilferie i bilens eget land

En bilferie i USA er også en bilferie i bilens eget land. Intet andet sted på jorden har bilen en så central placering i den kollektive bevidsthed som hos amerikanerne. For en europæer – og særligt for en dansker – er det en fornøjelse at leje en bil i USA, for man får væsenligt mere for pengene end i Danmark. Det kan være befriende bare for et par uger at skiften sin Opel Corsa ud med en Ford Mustang.

Kør selv ferien i USA bliver så bekvem og behagelig, som du måtte ønske dig det. Aircondition er de facto standard på
billeje i USA
, og med mindre du ønsker noget andet, er automatgear også en del af pakken. Amerikanerne selv tager også meget på bilferie, hvilket giver et utroligt stort udbud af biler, og den hårde konkurrence mellem de mange udlejere på det amerikanske marked, sikrer, at du får mere bil for pengene her end noget andet sted i verden.

Gode vejforhold lægger op til bilferie i USA

Gode veje er en væsentlig forudsætning for en vellykket kør selv ferie. I USA er vejsystemet både omfattende og velholdt. I USA står privatbilismen stadig over offentlig transport, og der bliver derfor arbejdet meget med at holde vejnettet effektivt. Nogle bjergpas er lukkede om vinteren, men generelt er amerikanerne godt forberedte – også i situationer med voldsomt vejr.

De forskellige stater i USA er forbundet med motorveje med stor kapacitet, men der er også altid mulighed for ruter på mere hyggelige veje. Der er flere legendariske bilruter i USA end i noget andet land. Nogle af disse ruter skærer tværs over landet, og kører man disse, er rejsen i sig selv målet for turen.

Amerikanerne kører godt – og sikkert!

Sikkerheden er vigtig på en bilferie i USA, og generelt kan man sige om amerikanerne, at de kører fornuftigt og sikkert. Færdselsloven bliver håndhævet strengt i USA, og man slipper ikke afsted med at køre for hurtigt. Det skal kombineres med, at de fleste amerikanere har kørt meget og fra en tidlig alder. Mange steder i USA kan man få kørekort, når man fylder 16 år.

Amerikanerne er også tålmodige og hjælpsomme i trafikken, og deres temperament på vejen minder mere om det, vi er vant til fra Nordeuropa end den iltre aggression, man nogle gange oplever i Sydeuropa. Kør selv ferie i USA er for det meste en behagelig og sikker måde at rejse på.

Moteller og bilferie

Amerikanerne selv elsker bilferie, i USA finder man derfor de såkaldte Motels langs de fleste større veje. Det er ganske enkelt simple hoteller, der er specielt indrettet sådan, at man kan parkere sin bil tæt på sit hotelværelse. Motel er en sammensætning af ordene Motor og Hotel.

De mange moteller rundt om i landet sikrer, at strækningerne på din kør selv ferie i USA aldrig bliver ubehageligt lange, men det er selvfølgelig altid en god idé at sørge for at ungerne har noget at beskæftige sig med på bagsædet, når man er på bilferie og kører over store afstande.

Planlæg din kør selv ferie i USA

I Danmark ligger alting tæt på og vi er ikke vant til lange stræk i bil, så det er værd lige at minde sig selv om, at afstandene i USA kan være ret store. Det kræver lidt mere planlægning – specielt hvis man har børn med sig på bilferie i USA. For det første bør man sikre sig, at der er plads nok i bilen, og at den har et godt klimaanlæg.

Når du er på bilferie i USA, er det også vigtigt at planlægge din rute på en sådan måde, at du undgår for lange stræk. Hvis I er flere til at deles om at køre bilen, kan man naturligvis køre længere, men alligevel er det en god idé med nogle stop. Heldigvis er der seværdigheder strøet med gavmild hånd ud over USA, så hvis man har sat sig ind i det område, man kører i, kan lave altid pauser, som byder på store oplevelser.

Områder der indbyder til kør selv ferie i USA

Overalt er USA indrettet på privatbilismens præmisser, hvilket naturligvis kommer besøgende, der ønsker at tage på bilferie i USA, til gode. Alligevel er der nogle områder i USA, der af forskellige årsager er mere oplagte at tage på kør selv ferie i end andre.

Kør selv bilferie i USA kommer for alvor til sin ret, hvis man vil ud af de store byer og se noget af landet. Hele USA’s vestkyst er meget populær og velegnet til bilferie med den ene seværdighed efter den anden. Fælles for disse er, at det er nemt at komme frem og finde parkering, fordi de er byggede og indrettede med gæster med biler for øje. Vestpå er Californien naturligvis en klassiker, staten byder på rigtigt meget, og har man ikke nok at se der, kan man altid køre til nabostaterne Oregon, Nevada eller Arizona.

Florida er en anden favorit, fordi staten har så ekstremt meget at byde på, et dejligt klima og et virkelig godt vejnet. Områderne omkring Orlando og Miami lokker med masser af oplevelser for mennesker i alle aldre. Der er naturligvis en masse andre steder i USA, og du kan læse mere om dem andre steder her på billeje.info.

Læs mere om billeje i Floridas to største internationale lufthavne, Miami lufthavn og Orlando lufthavn.

Find den billigste lejebil til Bilferie USA Find Billeje her --> Sammenlign priser her