Algarve kyst. Lej bil på Billeje.infoAlgarve er kendt for sin smukke kystlinje, men har også et væld af interessante seværdigheder, som bedst opleves med billeje. Foto: Bjoern Ognibeni

Algarve i Portugal byder på utallige seværdigheder og oplevelser, som nemmest besøges med en lejebil. Du kan glæde dig over at billeje er billigt i forhold til danske priser, og der er desuden et godt udvalg af lejebiler på Algarve. I søgemaskinen her på siden, som søger efter ledige biler og priser fra alle biludlejere, finder du altid aktuelle priser på biludlejning på Algarve og i resten af Portugal.

Herunder finder du en række forslag til interessante udflugtmål med billeje på Algarve.

Arco de Vila – Rua do Municipio
Faros gamle bydel havde fire indgangsporte i den tidligere omkransende bymur. I dag er der tre bevaret, hvoraf Arco de Vila, Byens Port, er den smukkeste. Porten er opført af den italienske arkitekt Francisco Xavier Fibri efter ordre fra byens biskop. Den oprindelige middelalderport er i tidens løb blevet ændret. Marmorstatuen over buen er af byens skytshelgen, Skt. Tomás af Aquino. De øvrige porte er Arco da Porta Nova og Porta do Repouso, der ligger hhv. vest og øst for Sé-pladsen.

Largo de Sé Sé-pladsen
Faros centrale plads i den gamle by er meget elegant med sine skyggefulde træer, domkirken, byens rådhus og smukke palæer. Centralt står statuen af biskop dom Francisco Gomes, der foruden biskop var byens velgører.

Domkirken Sé – Largo de Sé
Faros domkirke er opført på stedet, hvor der allerede i romertiden menes at have ligget et tempel og siden en maurisk moské. Kirken er oprindeligt fra 1400-tallet med senere ændringer, specielt efter jordskælvet i 1755. Der er mange smukke kakler fra 1800-tallet, og 1600-talskapellet Nossa Senbora dos Prazeres bør man se. Kirkens orgel stammer fra 1500-tallet, hvor det blev indkøbt som erstatning for det, der gik tabt under jarlen af Esses’ ildspåsætning af byen. Tag en tur op i klokketårnet, hvorfra der er en god udsigt over Faros gamle bydel.

Biskoppens palæ – Largo de Sé
Det smukke palæ, der har været residens for Faros biskop, er opført umiddelbart efter det store jordskælv i 1755. Ud over palæets ydre elegante linjer, er det indre et utroligt smukt syn med de fantastiske kakkeldekorationer i atrium, trappepartiet og i tre sale. Det regnes for et af hele Portugals bedste kakkelarbejder.

Præsteseminariet – Largo de Sé
Faros præsteseminarium er grundlagt i 1700-tallet af Dom Francisco Gomes, der ses på Sé-pladsen. Bygningen er meget tidstypisk.

Assuncao-klostret – Parca Afonso III
Assybcai-klostret er grundlagt i 1500-tallet af kong Manuel I’s dronning Leonora og færdigbygget 1543. Klostret er Algarves fineste renæssancebygning og et af Portugals nationalmonumenter. Klostrets indre, f.eks. den indre klostergang, er imponerende. I klostret ligger byens arkæologiske museum, der er åbnet i 1894. Her er den romerske 200-talsmosaik udstillet, der forestiller Neptun og de fire vinde. Mosaikken blev udgravet i nærheden af Faro Station. Andre interessante genstande er de romerske statuer fra Estói samt fund fra områdets vestgotiske og mauriske tid.

Igreja de Sao Francisco-kirken – Largo de Sao Francisco
Kirken blev som stort set alle andre bygninger ødelagt i 1755 af jordskælvet, og genopbygningsarbejderne blev aldrig helt gennemført. Indenfor kan man se forskellige kakkelpaneler.

Museo regional – Parca de Liberdade
Faros regionalmuseum skildrer på fin vis byens og områdets historie gennem kunsthåndværk, produktions- og fiskerimetoder, bygningskunst m.m. Det er også interessant at se fotografierne fra før, Algarves turistudvikling begyndte.

Teatro Lethes – Rua Dr. Justino Cúmano
Faros Lethes-teater er et flot eksempel på et portugisisk provinsteater. Bygningen var oprindeligt indrettet som jesuitterskole, men i 1874 blev den konverteret til det nuværende teaterformål. Stilen er italiensk.

Igreja de Sao Pedro – Largo de Sao Pedro
Sao Pedro-kirken er bygget i 1500-tallet. Den er kendt for sine loftsmalerier, smukke kakler og relieffer.

Igreja do Carmo – Largo do Carma
Carmo-kirken i Kong Joao V-barokstil er opført I 1713-1719. Facaden med de to tårne og interiørets meget fine dekorationer er et flot syn. Man kan komme op i kirketårnene, og fra toppen er der en dejlig udsigt over byen. Carmo-kirkens måske mest kendte seværdighed er Knoglekapellet, der ligger på kirkegården bag den egentlige kirkebygning. Kapellet er fra 1816, og indenfor er væggene bygget op af kranier og diverse knogler, som man fandt på kirkegården ved opførelsen. Vær opmærksom på, at et besøg i kapellet ikke bør foretages af sarte sjæle.

Mercado Central – Largo do Mercado
Faros markedsbygning er ikke et specielt syn I sig selv, men indenfor kan man opleve den livlige handel med de mange dejlige frugter, grøntsager, fisk, mm.

Promenaden og Marinaen
Vandreturen langs vandet i Faro og en tur i Marinaen er meget stemningsfuld. I marinaen ligger Faros Maritime Museum, der bl.a. udstiller modeller af anvendte skibstyper gennem historien.

Læs mere om biludlejning i Algarve og Faro lufthavn på Algarvekysten

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *