Estoi slot. Lej bil i Portugal på Billeje.infoOplev seværdighederne på Algarve med billeje, her Estoi slottet. Foto. guymoll.

På den østlige del af Algarve ved Portugals sydkyst, finder du mange spændende seværdigheder som nemmest opleves i en lejebil. I søgemaskinen her på siden kan du bestille billeje i alle store byer på Algarve og selvfølgelig i Algarve lufthavn. Prisen på billeje på Algarve starter ved ca. 100 kr. om dagen inkl. fri kilometer.

Estoi
Estoi er en stemningsfuld by, hvor den gamle bydel med Matriz-kirken, som Francesco Xavier Fabri opførte efter jordskælvet i 1755, er udgangspunktet for vandreture. Det smukke Estoi-slot er den største seværdighed i byen. Det er bygget i samme senromantiske stil som Queluz-slottet uden for Lissabon. Der er ikke offentlig adgang til slottet, men det kan nydes under en tur i den omgivende park.

Milreu
Milreu er berømt for sine romerske ruiner, der blev udgravet fra 1877 under ledelse af Estácio da Veiga. Her har ligget en romersk villa, hvor en indre gård med søjlegang lå centralt med villaens værelser omkring. I bygningerne var også et stort romers bad og et tempel tilegnet vandguder. Man kan se detaljer som mosaikker i ruinerne. Genstande såsom statuer, der er fundet her, er nu udstillet på Faros arkæologiske museum.

Sao Lourenco Kirke – Almancil
Den smukke kirke i Almancil er opført i starten af 1700-tallet. Som en af de få kirker i regionen overlevede Sao Lourenco jordskælveet i 1755. Den har således bevaret sine originale og meget fine kakkeldekorationer indvendigt.

Loulé
Den hyggelige by Loulé ligger 18 km nord for Faro. I bycentrum kan man gå på opdagelse i de farverige gader omkring Matriz-kirken, der oprindeligt er opført i 1200-tallet. Loulé er en middelalderby, og den har bevaret sin gamle markedstradition. I den elegante markedsbygning fra starten af 1900-tallet handles der dagligt. I Loulé kan man også se de restaurerede rester af byens gamle borg. Den ligger med sine mure og tårne i centrum af Loulé, og der er indrettet et arkæologisk museum heri. Efter besøget i byen kan man nyde en flot udsigt over Loulé fra nossa Senhora da Piedade-kirken på en bakketop mod vest.

Travira
Travira er blandt Algarves mest charmerende og spændende historiske byer. Såvel fønikierne, karthagenserne, romerne og maurerne har resideret i og påvirket byen. Romerne, der kaldte byen Balsa, har bl.a. efterladt sig den anlagte vej mellem Faro og Mértola, hvor broen over Gilao-floden fortsat står. Travira er fyldt med kirker. Centralt ligger Santa Maria do Castelo-kirken, der er bygget i 1200-tallet. Stilen er dog ændret til renæssance i 1700-tallet.

I kirken kan man se Dom Paio Peres Correias grav. Han var den, der tilbageerobrede det meste af algarveområdet fra maurerne. Ved siden af Santa Maria-kirken kan man se resterne af Taviras tidligere mægtige borg. Den første fæstning blev grundlagt af fønikierne, de nuværende rester er dog fra 1200-tals borgen. Fra borgmurerne er der en fin udsigt over byen. Misericórdia-kirken har en af Algarves smukkeste portaler. Santo Antonio-kirken er rigt udsmykket og rådhuset ved Praca da Republica har sine middelalderbuer bevaret. Syd for byen ligger Ilha de Tavira (Tavira-øen), der er et fredeligt opholdssted med fine sandstrande.

Castro Marim
I Travira ligger hele to borge, Castro Marim og Sebastiao, samt gamle kirker, markedet og rådhuset, der alle er værd at besøge. Bag fæsstningsmurene i Castro Marim-borgen blev Skt. Jakobs-kirken bygget i 1300-tallet af Henrik Søfarernes Tempelridderorden, der havde hovedsæde her i 1318-1336. Fæstningens borgtårn er et imponerende bygningsværk, og udsigten herfra er særdeles flot.

Vila Real
Grænsebyen mod Spanien, Vila Real, er grundlagt af markisen af pombal i 1774. En tidligere by blev skyllet væk af en flodbølge i 1600-tallet. Det centrale torv er utroligt smukt anlagt med sin lyse søjle i midtgen og den dekorerede belægning, der stråler som en sol. Bygningerne her er elegante. Benyt eventuelt besøget i byen til en tur til nabolandet Spanien.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *