Det skal være nemt og trygt at leje en bil. Når du booker din lejebil i søgemaskinen her på Billeje.info, kan du derfor altid se de reelle biludlejningsomkostninger. Her får du den samlede pris fra starten, så der ikke er nogen overraskelser. Cartrawler, som står bag søgemaskinen på Billeje.info, gør det desuden nemt for dig at finde den billigste pris på netop den lejebil, som passer bedst til dine ønsker.

I en tid hvor priserne på alting – også billeje – kun synes at gå én vej, er det dog værd at være ekstra opmærksom på de “skjulte” omkostninger ved billeje. Derfor har jeg lavet denne lille guide med sparetips til dig, som gerne vil undgå unødige gebyrer eller tillæg, når du lejer en bil.

Ved afhentning

Ekstra udstyr

Har du brug for ekstra udstyr? Det kan for eksempel være en barnestol, en GPS, vinterdæk eller skibøjler. Du kan som regel booke den slags ekstraudstyr på forhånd, men ofte opkræves betalingen for det først, når du afhenter lejebilen.

  • Sparetip: Er barnet 4-5 år eller ældre (over 135 cm), er det sandsynligvis ikke længere nødvendigt med en autostol. Kan I nøjes med et barnesæde, som er noget mindre, er det oplagt blot at medbringe jeres eget. Ligeledes er det nu til dags nemt at bruge en navigations-app på mobilen i stedet for at leje en GPS-enhed af biludlejeren. Skal du leje en bil til vinterferien, vil mange udlejere i lande med lovpligtige vinterdæk inkluderer dem i lejeprisen – vælg en udlejer der gør dette.

Ekstra chauffør

Det er personen, der er angivet som den primære chauffør, er ansvarlig for lejebilen i hele lejeperioden. Mange udlejere tilbyder at der kan skrives én flere ekstra chauffør på lejekontrakten gratis, men der er også selskaber, som opkræver et ekstra gebyr for dette. Eventuelle ekstra chauffører skal overholde de samme vilkår og betingelser, som den primære chauffør.

  • Sparetip: Kan I ikke nøjes med, at én af jer tager tjansen bag rattet? Så tjek på forhånd, hvilke udlejere, der har gebyr for ekstra chauffør. Det afhænger naturligvis af gebyrets størrelse om dette er afgørende, hvis lejeprisen i øvrigt er lav.

Forsikringer

Forsikringer en af de ting, som der oftest giver anledning til klager i forbindelse med billeje. Der er desværre nogle selskaber, som i forbindelse med udleveringen er berygtet for at presse deres kunder til at tegne en ekstra, unødvendig forsikring. Det kan være en svær situation at stå i som kunde, hvor man blot ønsker at komme hurtigt videre og måske ikke umiddelbart har alternative transportmuligheder.

Læs mere om forsikring af lejebil

  • Sparetid: Forbruger Europa har tre klare råd, hvis du bliver mødt med et krav om at betale for yderligere forsikringer: ”Hold hovedet koldt og stå fast, hvis du mødes med urimelige krav, skriv ikke under på noget, du ikke forstår og vær særligt opmærksom, hvis der står ukendte beløb.” Har du først accepteret og underskrevet lejeaftalen, er det ifølge Forbruger Europa svært at få pengene tilbage, da der ikke er fortrydelsesret på billejen eller forsikringen, når lejeperioden er gået i gang.
    Når du foretager en reservation af billeje igennem CarTrawler, inkluderer prisen altid alle lovpligtige skatter og afgifter. Desuden indgår også alle lovpligtige forsikringer.

Depositum

Er du vant til at bruge dit Visa-Dankort til alle indkøb herhjemme, forventer du sikkert at kunne bruge det uden problemer til betaling for din billeje. Det er dog ikke alle udlejere, som uden videre vil acceptere Visa-Dankortet. Begrundelsen er typisk, at de anser dette for et såkaldt debetkort, som det ikke er muligt at reservere et depositum på. Eventuelt vil biludlejningsfirmaet stille krav om tilkøb af ekstra forsikringer til gengæld for at acceptere et Visa-Dankort.

Læs mere om billeje og kreditkort

  • Sparetip: Medbringer et anerkendt kreditkort (udover Visa-Dankortet), som er i dit / førerens navn, for eksempel et Mastercard. Ellers risikerer du i værste fald ikke at kunne få udleveret din lejebil. Da det som nævnt ovenfor er den primære chauffør, som underskriver lejeaftalen og er juridisk ansvarlig for bilen i lejeperioden, skal navnet på lejeaftalen være det samme som på kreditkortet.

Ved aflevering

Brændstof

Du bør altid tjekke reglerne for optankning i leje-betingelserne, inden du booker din lejebil. Her vil det klart fremgå, hvorvidt bilen skal afleveres med fuld eller tom tank, og om du skal betale for den første tank benzin m.m.

Læs mere om regler for optankning ved billeje

  • Sparetip: Hvis du ikke overholder udlejningsfirmaets optankningsregler og for eksempel glemmer at aflevere bilen med en fuld tank, vil du ofte ende med at betale et betragteligt optankningsgebyr. Gem gerne kvittering for sidste optankning og tag et billede af instrumentbrættets brændstofmåler ved aflevering.

Kilometerforbrug

I søgemaskinen her på Billeje.info er der lejebiler, der inkluderer ubegrænset eller begrænset kilometertal. Inden du kører afsted i din lejebil, er det derfor vigtigt at have styr på om der kun er inkluderet et bestemt antal kilometer i lejeaftalen. Overskrider du et begrænset kilometerforbrug, vil du blive opkrævet et beløb pr. km, du kører derudover.

  • Sparetip: Hav styr på, hvilket kilometerforbrug din lejeaftale inkluderer. Hvis dit kilometerbehov ikke er ret stort, kan du måske finde et bedre tilbud ved kun at søge efter lejebiler med ‘begrænset’ kilometertal.

Skader

Medmindre du har tegnet en fuld forsikring uden selvrisiko, vil en skade på lejebilen naturligvis medføre en ekstra omkostning. Hvis du ikke har nogen uheld og returnerer bilen i samme stand, som du fik den, er det dog også vigtigt at kunne dokumentere dette.

Få flere gode tips til aflevering af lejebil

  • Sparetip: Uanset om du afleverer din lejebil i eller udenfor udlejningskontorets åbningstid, men særligt i det sidste tilfælde, anbefales du at fotografere eller filme bilens indre og ydre. Så kan du senere dokumentere bilens stand på afleveringstidspunktet, hvis der senere skulle opstå en tvist med udlejeren.

Find den billigste lejebil online

Nu er du forhåbentlig lidt bedre rustet til at undgå unødvendige omkostninger ved billeje. Det som for alvor kan spare dig mange penge, når du skal leje en bil, er dog at bruge søgemaskinen her på siden. I den kan du på få sekunder se de billigste priser fra talrige biludlejningsfirmaer og nemt finde det bedste tilbud på den lejebil, som passer til dine behov.

Søgemaskinen her på Billeje.info, som leveres af CarTrawler, har en god filterfunktion. Den kan jeg anbefale dig at bruge, hvis du har specifikke ønsker til dit køretøj og vil indsnævre søgeresultatet. Det kan du for eksempel bruge, hvis du kun vil se lejebiler fra bestemte udlejere eller køretøjer af en vis størrelse.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *