Noget tyder på, at der endnu ikke er ligestilling kønnene imellen, når det gælder billeje. I hvert fald viser en ny undersøgelse, at i fire ud af fem tilfælde lejes en bil af en mand.

Billeje bookes af mænd

Ved at kigge på 5000 billeje-bestillinger fandt Rhino Car Hire, at kun 18 procent var foretaget af kvinder. Undersøgelsen viser visse internationale forskelle, hvor spanske kvinder har den højeste sandsynlighed for at stå som lejer (31 procent) tæt efterfuldt af kvinderne i New Zealand (30 procent) og de franske kvinder (24 procent). Ikke så overraskende er bundproppen Saudi-Arabien, hvor ingen lejebiler i undersøgelsesperioden var booket af en kvinde. Måske det vil ændre sig de kommende år, nu hvor kvinder igen har fået lov at køre bil.

Mens de spanske kvinder er i top, når man kigger på nationalitet, er det målt på destination i Australien, at man ifølge undersøgelsen ser den største andel af kvindelige billeje-kunder.

Kønsrollerne lever i bedste velgående?

Mens der således ikke er tvivl om undersøgelsens resultat, er det straks svært at forklare det tydelige kønsrollemønster, når det gælder bestilling af billeje. Undersøgelsen siger således ikke noget om, hvorvidt det også i lige så høj grad er mændene, der i sidste ende sidder bag rattet i lejebilen. Det kan således i princippet være, at kvinderne er skrevet på lejekontrakten som ekstrachauffør og efterfølgende tager ligeligt del i kørslen.

Firmaet bag undersøgelse vover dog at foreslå, at mændenes dominans over bestilling af billeje måske er et udtryk for, at mænd generelt er mere trygge ved at skulle køre bil i udlandet. Der er dog ikke noget belæg for at sige, at mænd klarer sig bedre som billister målt på risikoen for uheld – snarere tværtimod.

Kvinder bedst til at parkere bilen

Nemt at finde den billigste billeje

Uanset forklaringen på den skæve kønsfordeling, når det gælder billeje, er det fornuftigt at booke sin lejebil i god tid før afrejsen. Så har du størst chance for at få en god pris på lige netop den bilklasse, du ønsker at leje.

Find og bestil din bil i søgemaskinen her på Billeje.info, som finder priser fra alle biludlejningsfirmaerne på populære rejsemål i hele verden. Du skal blot angive, hvor og hvornår du ønsker at afhente dit køretøj, så får du hurtigt en oversigt over de bedste tilbud fra Avis, Europcar, Hertz og mange andre biludlejningsfirmaer.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *