Gårdhave i Convento de Cristo. Foto: Alvesgaspar, Creative Commons.

Er du på ferie i Lissabon, befinder du dig ikke blot i en af Europas smukkeste og mest interessante storbyer. Du har også alletiders udgangspunkt for med billeje at tage på spændende udflugter til nogle af Portugals mange andre seværdigheder og byer. Kør for eksempel en tur til Tomar omkring 110 kilometer nord for Lissabon for at opleve et af Portugals vigtigste monumenter, klosterborgen Convento de Cristo.

Tomar – tempelriddernes by

Klosterborgen Convento de Cristo blev grundlagt i sidste halvdel af 1100-tallet af Tempelridderordenen og er kendt for en enestående blanding af arkitektoniske stilarter, som afspejler borgens og byens rige historie. Diverse tilbygninger gennem århundrederne repræsentere således en spændende blanding af for eksempel manuelinske, gotiske og mauriske stilarter. Især klosterets overdådige facadeudsmykning, som præges af den særlige portugisiske renæssancestil, manuelstil, står højt på listen over arkitektoniske seværdigheder i Portugal. Læg for eksempel mærke til vinduet ved indgangen til rundkirken, der er et af de mest berømte eksempler på manuelinsk arkitektur.

Klostret som i 1312 overgik til Kristus-ordenen, har desuden været skueplads for en række store begivenheder i Portugals historie både i forsvaret af landet og senere som udgangspunkt for opdagelsesrejser. I det store hele er Convento de Cristo meget velbevaret, og du kan næste ikke undgå at føle historiens vingesus, når du bevæger dig rundt mellem de gamle bygninger.

Der er mulighed for at få guidede rundvisninger, og nogle af områderne er kun åbne for disse. Du kan finde flere praktiske informationer om besøg på klosterborgen på den officielle hjemmeside.

Det tager et par timer at køre til Tomar fra Lissabon, og det er derfor muligt at gøre det på en dagsudflugt. Vil du have god tid til dit besøg og eventuelt nyde en aften i Middelalderbyen, kan det dog anbefales at tage en overnatning.

Bestil billig billeje i Lissabon

Klosterborgen i Tomar er langt fra den eneste seværdighed, der gør det værd at benytte billeje i Lissabon. Der venter masser af enestående historiske og kulturelle oplevelser i stort uanset hvilken retning, du kører fra Lissabon. Kører du mod vest, er Sintra for eksempel et oplagt mål med tilsvarende interessante bygningsværker og historiske monumenter.

Uanset om du ønsker at have en lejebil til hele din ferie i Lissabon, eller blot vil benytte billeje nogle enkelte dage, er det i søgemaskinen her på Billeje.info du finder de bedste priser. I søgemaskinen kan du således hurtigt finde de bedste tilbud fra både store internationale og mindre lokale biludlejningsfirmaer på netop den type lejebil, du har behov for.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *