Val Thorens. Lej bil på Billeje.ifoVal Thorens er Europas højest beliggende skiresort. Foto: Florent Le Gall

Ved den første udgave af World Ski Awards er det franske skiresort Val Thorens netop blevet kåret til Verdens bedste skiresort. I alt 180 skiresorts i 20 forskellige lande konkurrerede om prisen, der uddeles på baggrund af stemmer fra ansatte i rejsebranchen og skiturister.

Val Thorens til tops

World Ski Awards blev oprettet sidste år med det formål at højne kvaliteten i skiindustrien ved at belønne de førende aktører i branchen. World Ski Awards er en søsterorganisation til World Travel Awards, som på 20. år uddeler priser til rejsebranchen og af mange anses for branchens Oscar-uddeling.

Ligesom ved søsterorganisationens uddelinger blev der også ved World Ski Awards uddelt priser i en række underkategorier, hvor Kitzbuhel fik prisen som Østrigs bedste skiresort og Åre som Sveries. Aftenens store vinder var dog Val Thorens i Frankrig, som ikke blot blev kåret til landet bedste skiresort men altså også tog den første pris som verdens bedste foran stærke konkurrenter i både Europa og Nordamerika.

Se alle vinderne på den officielle hjemmeside for World Ski Awards

Skiferie i Val Thorens med billeje

Selv om mange rejsebureauer tilbyder rejser til Val Thorens, foretrækker mange danske skiturister at køre selv eller eventuelt selv finde et billigt fly og kombinere med billeje. Flyver du for eksempel til Geneve eller Grenoble Lufthavn er det nemt at fortsætte til Val Thorens med billig billeje.

Med en lejebil i skiferien kommer du både nemt fra lufthavnen frem til dit skiresort og har større frihed til at udforske området på egen hånd i løbet af ferien. Planlægger du at køre hele vejen fra Danmark, bør du ligeledes overveje at benytte billeje til skiferien. Som vi tidligere har beskrevet her på Billeje.info, viser undersøgelser at omkostningerne ved at benytte egen bil (slid, værditab osv.) ofte vil være højere end ved at benytte en lejebil.

Du finder let billig billeje i Frankrig i søgemaskinen her på siden.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *