Billeje i LissabonLissabon, Portugal - billeje i Portugal er blevet mere besværligt pga. bompenge. Foto: Leandro's World Tour

Der er nu gået godt en måned siden fire portugisiske motorveje blev omdannet til betalingsveje, men der hersker stadig stor forvirring særligt blandt turister om, hvordan man i det hele taget betaler for at benytte vejene med for eksempel en lejebil.

De lokale portugisere har heller ikke just taget det nye betalingssystem til sig med åbne arme. Den første vurdering lyder således, at trafikken på motorvejen A22 i Algarve som minimum er faldet med 60 procent, siden den blev til betalingsvej. Den lokale modviljen mod at betale for at køre på motorvejen betyder, at trafikken er i stedet flyttet over på hovedvejen EN125 med deraf følgende køproblemer, som tvinger pendlerne til at tilbringe flere timer bag rattet.

Besværligt for billeje-kunder

For de mange turister som hvert år benytter billeje i Portugal, består problemet med de nye betalingsveje først og fremmest i, at det er svært at gennemskue hvordan man betaler for at køre på dem. Ingen af biludlejningsfirmaernes biler er endnu udstyret med de ‘brobizz’-lignende apparater, som kan bruges. Den officielle vejledning er derfor, at man som turist 48 timer efter at have brugt en betalingsvej i en lejebil, kan betale på et CTT posthus og senest efter fem hverdage. Udover dette omstændige forløb, kan det dog også være umuligt for turister som blot er på besøg i en forlænget weekend at nå at betale et skyldigt beløb.

Hvis afgiften ikke betales til tiden, vil regningen plus et administrationsgebyr ifølge Portugal News blive sendt til den registreret ejer af lejebilen dvs. biludlejningsselskabet, som så oplyser motorvejsselskabet om lejerens adresse. En opfordring til at betale motorvejsafgiften blvier derefter sendt til lejeren i udlandet. En anonym biludlejer i Algarve mener dog at vide, at mortorvejsselskabet indtil videre ikke har forsøgt at inddrive gæld fra udenlandske billeje-kunder, da det i praksis vil vise sig svært.

Find information om billeje i Portugal

Turisme er vigtig for Portugal og især Algarve-regionen, som er den mest besøgte i Portugal, så sandsynligvis vil disse indledende problemer blive løst så turismen ikke påvirkes negativt. Du kan finde flere informationer om billeje i Portugal her på Billeje.info. Benyt søgemaskinen her på siden, hvis du har brug for en billig lejebil til din ferie i Portugal. Det er nemt at finde og sammenligne priser fra både store og små biludlejningsselskaber.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *