, England indfører rygeforbud i bilerCigaretten skal skodes. Foto: włodi, Creative Commons.

Fra 1. oktober er det forbudt at ryge i bilen i Storbritannien, hvis en af passagererne er under 18 år. Loven indføres for at beskytte børn mod de skadelig effekter af passiv rygning.

Rygeforbud i egen bil

Engelske billister må fremover kun ryge hvis de er alene i bilen. Er der passagerer under 18 år til stede, skal der være røgfrit.

Ifølge den britiske lungeforening udsættes 400.000 børn hver uge for passiv rygning i Storbritannien. Det udsætter dem ifølge foreningen for en forhøjet risiko for at udvikle kræft, lungebetændelse, bronkitis og meningitis, ligesom rygning også kan forværre astma.

Fra 1. oktober gælder rygeforbuddet alle private biler med lukket tag, og uanset om soltag eller vinduer er åbne. En overtrædelse kan straffes med bøde på £50.

Den nye rygelov blev sidste år vedtaget med et overvældende flertal i det engelske parlament og er inspirereret af lignende lovgivning i Australien og Canada.

Bestil billig billeje i Storbritannien

Da næsten alle biludlejningsselskaber i forvejen forbyder rygning i deres lejebiler, vil den nye lov ikke gøre meget forskal for dig, som benytter billeje i Storbritannien.

En lejebil vil stadig være den nemmeste og mest komfortable måde at komme omkring i de smukke landskaber og mellem byer i England og resten af Storbritannien. Når du benytter billeje er du fri til at følge dit helt eget tempo (og eventuelt indlægge rygepauser efter behov).

Find den billigste billeje i England og resten af Storbritannien i søgemaskinen her på siden. Brug eventuelt filteret til at finde biler fra bestemte udlejere eller med ekstraudstyr.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *