Har du brug for at rejse med billeje, er dette en chance for at slippe billigere. Foto: Mark Hillary, Creative Commons.

Planlægger du en bilferie sydpå denne sommer, kan du glæde dig over, at de europæiske veje generelt er blandt de sikreste i verden. Antallet af trafikdræbte er desuden faldet støt i mange år. Der er dog stadig nogle lande, som er mere sikre end andre.

Danmark med i top

EU kommissionen rapporterer jævnligt nye tal for trafiksikkerheden i EU. Den seneste opgørelse viser, at Sverige kan prale af at have det laveste antal (27) trafikdræbte per en million indbyggere. Husk at du kan leje en autocamper i Sverige og tage ud i det blå på sikker vis. Danmark er lige nøjagtig med i top 5 med 37 dræbte – samme antal som i Spanien.

I den anden ende af skalaen findes lande som Rumænien og Bulgarien, der med henholdsvis 97 og 99 trafikdræbte per million i 2016 udgør EU-familiens sorte får i trafiksammenhæng.

Motorveje sikrest

Ifølge en af EU kommissionens rapporter er det mest sikkert at benytte motorveje til at komme omkring sammenlignet med mindre landeveje. Det er således kun 8 % af dødsulykkerne, som sker på motorveje, mens 55 % sker på landeveje.

Du kan selv finde flere statistikker på EU kommissionens hjemmeside for trafiksikkerhed her

Skal du på ferie i udlandet i egen bil eller med billeje? Det er altid en god ide at sætte sig ind de lokale færdselsregler på forhånd, særligt hvis det er første besøg. Her på Billeje.info kan du finde beskrivelser af de vigtigste ting at være opmærksom på med hensyn til færdselsregler i Spanien og en række andre populære rejsemål.

Bestil billeje til sommerferien

Det er en god ide at bestille billeje i god tid, hvis du vil være sikker på at få en af de billigste lejebiler denne sommer. Selv på rejsemål med et stort udvalg af udlejere, kan der ofte være rift om de bedste tilbud og bilstørrelser.

Brug søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst her på hjemmesiden, til at bestille din lejebil. Den anerkendte søgemaskine finder de laveste priser på billeje fra alle de store, kendte biludlejningsselskaber som Avis, Europcar, Enterprise, Hertz og Sixt, samt en bred vifte af mindre udlejere.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *