Fakta og historien om Norwegian

Norwegian samarbejder med Braathens 1993 er året hvor Norwegian starter op med de første flyvninger til lufthavne i Norge. Norwegians første ruter er med flytypen Fokker 50 og disse benyttes til flyvninger i samarbejde med flyselskabet Braathens, et samarbejde der fortsætter frem til 2002, hvor Braathens sælges til SAS. Norwegian har i de første år ikke direkte aftaler med biludlejningsselskaber om at sælge billig billeje til kunderne, noget som senere hen ændre sig meget og specielt efter at Norwegian indgår en aftale om at formidle billig billeje igennem CarTrawler.

Den første Boeing 737-800

Efter Braathens er blevet solgt til SAS starter Norwegian indenrigs flyvninger med de noget større fly Boeing 737, samme flytype som Norwegian anvender i dag, dog primært i udgaven der hedder 737-800. Norwegian bliver i 2003 noteret på børsen i Oslo og får en ”flyvende” start som børsselskab.

FlyNordic og Sterling

I 2004 er det stadigvæk ”nyt” at være lavpris flyselskab, og flere selskaber prøver at efterligne konceptet fra Ryanair og Easyjet, i Skandinavien er det foruden Norwegian bla. I 2004 vælger Norwegian at samarbejde med FlyNordic og Sterling og i kampen mod SAS. På den meget efterspurgte og økonomisk vigtige rute fra Stockholm til Oslo samarbejder Norwegian med FlyNordic og i samarbejde med Sterling flyver Norwegian med Sterling til hele 13 lufthavne i Europa.

Holiday Autos

Lavprisselskaberne er nu for alvor begyndt at få øjene op for de mange penge der er i salg af andre produkter end flybilletter og når det gælder billeje samarbejder de stort set alle med Holiday Autos, som er et firma der sammenligner billig billeje fra de fleste biludlejningsselskaber, nøjagtig ligesom CarTrawler billeje. Holiday Autos er modsat Sterling og Fly Nordic stadigvæk en virksomhed og du kan bla. Søge efter priser på billeje fra Holiday Autos her på Billeje.info

Regnskab med overskud

Året 2005 bliver et vigtig år for Norwegian, det er nemlig første år at man kan fremvise et resultat hvor man tjener penge, siden 2005 har Norwegian flere gange lavet overskud, senest i regnskabsåret 2011.

Warsawa i Polen

Norwegian åbner i 2006 deres første base uden for Skandinavien, nemlig i Warsawa i Polen. Basen i Warsawa lufthavn får 2 fly og der åbnes 5 nye ruter. I forvejen flyver Norwegian til både København og Oslo lufthavn fra Warsawa. Det skal vise sig efter kort tid at det måske var for tideligt at Norwegian valgte at åbne baser uden for Skandinavien, for man vælger at lukke basen i Warsawa lufthavn efter kort tid, men i 2012 har Norwegian igen fået blod på tanden og åbner base i London, samt i 3 lufthavne i Spanien, nemlig Malaga, i Las Palmas på Gran canaria og Alicante lufthavn

Find den billigste lejebil i Fakta om Norwegian Find Billeje her --> Sammenlign priser her