Visit Aarhus sætter alle sejl i år. Foto: News Oresund, Creative Commons.

For få dage siden markerede Aarhus den officielle åbning af året som Europæisk Kulturhovedstad. Åbningsceremonien trak omkring 70.000 mennesker til den indre by, hvor de kunne følge en lysende parade af lanterner og vikingeskibe ned til havnefronten, hvor der var musik og fyrværkeri. Det var formentlig starten på et år med rekordmange turister i Aarhus.

Rekordår for byens turisterhverv.

“Det bliver et rekordår. Vi har været på en god vækstrejse, men der er ingen tvivl om, at vi slår alle rekorder i 2017”, siger Peer H. Kristensen, direktør for Visit Aarhus.

Aarhus nye status som europæisk kulturhovedstad har ifølge turistdirektøren en stor del af æren for den boomende turisme.

“Det er et brand, der er kendt ude i verden, og som vi har brugt til at tiltrække konferencer og krydstogtskibe, siger Peer H. Kristensen.”

Antallet af overnatninger i Aarhus forventes at stige fra godt en million sidste år til 1,2 millioner i år, hvilket vil være en imponerende fordobling siden 2012.

En del af stigningen i besøgstallet i Danmarks næststørste by skyldes, at flere krydstogtskibe lægger til. Hvor der sidste år var 29 krydstogskibe på besøg, vil der efter planen anløbe 36 i år med i alt 90.000 passagerer.

Du kan finde mere information om Europæisk Kulturhovedstad 2017 her

Oplev Aarhus med billig billeje

Vil du opleve de mange seværdigheder i og omkring Aarhus, er det oplagt at leje en bil. Så kan du for eksempel også nemt køre en tur ud til Nationalpark Mols Bjerge på Djursland eller ud til Moesgaard Museum syd for byen, som hører til blandt verdens bedste museer.

Du finder nemt billig billeje i Aarhus i søgemaskinen fra CarTrawler, som er indlejret øverst på denne side. Her kan du hurtigt sammenligne priser fra de alle de kendte biludlejningsfirmaer som Avis, Europcar, Sixt og Hertz, som har kontorer i byen, så du er sikker på at få det bedste tilbud på netop den type bil, du har brug for.

Du kan naturligvis også bruge søgemaskinen, hvis du har brug for en billig flyttebil i Aarhus. Brug så eventuelt filterfunktionen til at reducere søgeresultatet til kun ‘varevogne’.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *