GoldCar udlejningskontor.

Det spanske biludlejningsselskab Goldcar lover sine kunder lave priser på biludlejning, men glemmer ofte at fortælle om deres gebyrer og forsøger desuden at presse kunderne til at købe tillægsydelser. Derfor har de italienske konkurrencemyndighed ad flere omgange idømt Goldcar i Italien og Spanien bøder på flere millioner euro.

Skal overholde EU’s forbrugerlovgivning

Det er blandt andet talrige klager over Goldcar videregivet af den italienske udgave af Forbruger Europa, som har fået de italienske konkurrencemyndigheder, Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM), til at nærstudere den spanske biludlejers metoder og dernæst pålagt Goldcar Italien og Goldcar Spanien store bøder.

AGCM har begundet de store bøder med, at Goldcar ikke har informeret forbrugerne klart og tilstrækkeligt ved booking af billeje om priserne på ekstra forsikringer. AGCM acceptere desuden ikke Goldcars vilkår for genopfyldning af brændstof. Endelig kritiserer de italienske konkurrencemyndigheder også selskabet for at udnytte, at forbrugerne ofte står i en svag position ved udleveringen af bilen.

En af grundene til den seneste bøde på 3.400.000 euro til Goldcar i Italien i november 2019 var således, at AGCM opdagede, at kunder ofte bliver bedt om at underskrive kontrolrapporten før udleveringen. Ved aflevering af lejebilen er der tilmed eksempler på, at mindre skader, der oprindeligt blev afvist som uvæsentlige og ikke noteret i kontrolrapporten, blev anført som nye skader ved afleveringen.

Danske klager

Ifølge Forbruger Europa Danmark har også mange danskere har klaget over Goldcar.

“Goldcar er et af de selskaber, som danskere ofte klager over, når de har lejet bil i Sydeuropa. Vi håber, at konkurrencemyndighedens afgørelse vil få betydning for Goldcars handelspraksis fremover, så de overholder EU’s forbrugerlovgivning,” udtalte Lars Arent således allerede i forbindelse med den første millionbøde i 2017.

Europa-Kommissionen har de seneste år skærpet indsatsen for at sikre at reglerne for biludlejning overholdes. De fem største biludlejningsselskaber, Avis, Europcar, Enterprise, Hertz og Sixt, har allerede indgået en aftale med Europa-Kommissionen og forbrugermyndigheder i de enkelte EU-lande om at forbedre deres handelspraksis, kontraktvilkår og interne politikker, så du som kunde kan forvente at blive informeret klart om de vigtigste gebyrer og tillægsydelser. Ligeledes skal proceduren i tilfælde af skader også være mere fair.

Ifølge Goldcar udgør de utilfredse kunder, som myndighederne har modtaget klager fra, kun en meget lille del af deres kunder og er derfor ikke bevis for en urimelig handelspraksis. Desuden hævder Goldcar, at de har overtaget ‘best practice’ fra moderselskabet Europcar, som opkøbte dem i 2017.

Gode råd om billeje

På den danske hjemmeside for Forbruger Europa angives en række gode råd til, hvordan du selv kan minimere risikoen for problemer og uventede udgifter, når du lejer bil.

Du bør blandt andet på forhånd undersøge om du allerede er dækket, for eksempel gennem din rejseforsikring eller dit kreditkort, så du kun køber de forsikringer, du har behov for. Ligeledes er det ifølge Forbruger Europa vigtigt at sætte sig ind i biludlejerens regler og vilkår. Medbring en udskrift af din bestilling fra nettet, og sammenlign denne med udleveringsblanketten, inden du underskriver for at være sikker på, at vilkårene er ens. Du bør gemme en kopi af alle dokumenter, du skriver under på. Findes aftalen kun på et sprog du ikke forstår? Så underskriv ikke.

Har du spørgsmål i forbindelse med bestilling af billeje i søgemaskinen fra CarTrawler, som du finder øverst her på siden? Så kan du med fordel starte med at tjekke vores side med Ofte stillede spørgsmål om billeje

Har du yderligere spørgsmål vedrørende billeje, lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. hos CarTrawler, skal du altid rette hevendelse direkte til CarTrawlers kundeservice, der har åbent 24 timer i døgnet. Læs mere under Kontakt og Service

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *