critairDe seks Crit’Air-mærker.

Frankrig har sluttet sig til rækken af europæiske lande med særlige miljøzoner, der skal begrænse antallet af forurenende biler inde i byerne. Tager du på bilferie i Frankrig, skal du derfor fremover være ekstra opmærksom på om du kører ind i en “Zones à circulation restrinte” (ZCR). Her er der nu krav om, at du har et Crit’Air-mærke på bilen.

Crit’Air – miljømærke til bilferien i Frankrig

Crit’Air-mærkningen placerer biler og andre motorkøretøjer i én af seks kategorier afhængig af graden af forurening, de udleder. Ved indgangen til ZCR-zonerne vil der være skiltet med eventuelle restriktioner. Det er altså et system, som minder meget om det, mange danske billister allerede har mødt på ture til tyske byer.

Køretøjer inddeles i seks forskellige klassificeringer. Jo lavere klassificering, jo mere miljørigtigt er køretøjet.

Crit’Air-mærkningen blev introducereret i Paris den 1. juli 2016 og siden er en række andre byer kommet med i ordningen. Udenlandske køretøjer var dog fritaget frem til 1. april 2017. Men fremover risikerer også turister og andre udenlandske billister at få heftige bøder for at køre ind i en miljøzone uden den rette mærkning på bilen.

Du kan finde mere information om de franske miljøzoner og bestille et Crit’Air-mærke på denne hjemmeside

Ifølge hjemmesiden koster det 4,80 euro inkl. forsendelse at bestille et miljømærke. Ved bestillingen på hjemmesiden skal man blandt andet uploade en kopi af registreringsattenstens del 1. Miljømærkaten er gyldig så længe køretøjet bruger samme nummerplade.

Miljøzone-skilt i Frankrig

Vær opmærksom på dette skilt i Frankrig.

Sådan finder du billig billeje i Frankrig

Bestiller du billeje i Frankrig, har lejebilen allerede Crit’Air-mærke. Kan du mod forventning ikke få øje på et miljømærke i forruden på din lejebil, bør du rette henvendelse til personalet.

Der er gode muligheder for at finde billig billeje i Frankrig, uanset om du ønsker at afhente den i en lufthavn eller inde i en by. Brug søgemaskinen her på siden, hvor du med en enkelt søgning får de billigste priser fra en bred vifte af store og små biludlejningsselskaber.

Er du kun interesseret i en lille, prisbillig lejebil? Eller skal du bruge en stor, rummelig model med plads til hele familien? Du kan bruge søgemaskinens filterfunktion til kun at få vist priser på bestemte typer lejebiler.

Læs mere om miljøzoner i Tyskland og miljøzoner i Italien her på Billeje.info

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder
  1. Stine Karlsen
    Stine Karlsen says:

    Ved I hvordan man forholder sig, hvis man har lejet en bil i et andet land, og derfor ikke kan registrere sin nummerplade, da den ikke er kendt på forhånd?

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *