Castellane. Herfra er det oplagt at lave en afstiller fra Napoleonsruten for at besøge Gorges du Verdon, Frankrigs svar på Grand Canyon. Foto: Dennis Jarvis, Creative Commons.

Lej en bil i Frankrig og følg i Napoleon Bonaparte’s fodspor på en del af den berømte tur fra middelhavskysten mod Paris. Hvor kejseren i 1815 tog turen til hovedstaden for at generobre den franske trone, er i dag det populært at følge Napoleonsruten frem til Grenoble for at nyde de maleriske landskaber og charmerende provencalske byer undervejs.

Castellane

Castellane. Herfra er det oplagt at lave en afstiller fra Napoleonsruten for at besøge Gorges du Verdon, Frankrigs svar på Grand Canyon. Foto: Dennis Jarvis, Creative Commons.

Oplevelser på Napoleonsruten

Du skal starte i det tidligere lille fiskeleje Golfe-Juan ved Rivieraen, hvis du vil følge ruten helt fra start. Det var her Napoleon 1. marts 1815 gik i land med sin hær, da han vendte tilbage fra sit eksil på øen Elba.

De tog dem seks dage at tilbagelægge de 325 kilometer frem til Grenoble. Så lang tid tager det naturligvis ikke at køre ruten i dag med billeje, men det kan dog anbefales at tage sig god tid. Ruten som blev officielt navngivet i 1932, fører dig fra Rivieraen mod nord-nordvest langs Alperne gennem regionerne Provence-Alps-Côte d’Azur og Rhône-Alpes og talrige idylliske landskaber med spændende, historiske byer.

På turen mod Grenoble passeres uforstyrrede Provence-landskaber samt både store og små byer som Barreme, Castellane, Cannes, Sisteron og Gap, der med et væld af seværdigheder og masser af ægte fransk charme indbyder til både sightseeing og pauser på fortovscaféer.

Bestil billig billeje i Frankrig

Er du på ferie ved Côte d’Azur, også kaldet Den franske Riviera, er billeje en oplagt mulighed for at kombinere badeferie med spændende udflugter ind i baglandet. Med en lejebil kan du helt selv bestemme hvor og hvornår, du ønsker at gøre stop. Du har også friheden til at lave afstikkere til nogle af de interessante attraktioner, som ligger i nærheden af Napoleonsruten som for eksempel Gorges du Verdon.

Brug søgemaskinen her på siden til at finde den billigste biludlejning i Frankrig. Den anerkendte søgemaskine fra CarTrawler indhenter hurtigt tilbud fra både internationale biludlejningsfirmaer som Avis, Europcar og Hertz, men også en lang række mindre lokale udlejere, så du nemt kan finde den bedste pris på en lejebil til ferien.

Du kan naturligvis både søge på billeje med afhentning i lufthavne og byer. Ligeledes kan du bruge søgemaskinens filterfunktion, hvis du kun vil se priser fra bestemte udlejere eller kun er interesseret i en bestemt type lejebil.

Er det første gang du skal på bilferie i Frankrig? Så tag et kig i vores artikel om færdselsregler i Frankrig.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *