Middelalderbyen Pals ligger blot 10 kilometer fra Costa Brava. Foto: Michele Ursino, Creative Commons.

De fleste ved, at Spanien byder på spændende storbyer som Sevilla, Barcelona og Valencia. En ferie med billeje er dog en chance for også at besøge nogle af de mange småbyer, som er ligeså rige på historie, men ofte til gengæld stort set ukendte for turister.

Charmerende byer du aldrig har hørt om

Rejser du til det nordøstlige hjørne af Spanien på ferie, vil strandene ved Costa Brava nok trække. Men har du en lejebil til rådighed bør du også unde dig selv at køre en tur ind i landet. Her kan du for eksempel besøge middelalderbyen Pals, der ligger få kilometer fra kysten. Parker bilen og gå en tur rundt i de snørklede, brostensbelagte gader omgivet af gamle gotiske bygninger.

Santillana del Mar på den Spaniens nordkyst omkring 120 kilometer vest for Bilbao er en anden af de byer, du sikkert aldrig har hørt om, men som bestemt er et besøg værd. Byen som ligger på den berømte pilgrimsrute til Santiago de Compostela, er rig på smukke gamle bygninger fra Renæssancen. Det er desuden ikke langt fra byen, at du kan opleve de berømte Altamira-huler med palæolitiske vægmalerier.

Selv på et af de mest populære rejsemål, Mallorca, gemmer der sig masser af ukendte perler for dig med egen bil. På den nordvestlige del af middelhavsøen kan du for eksempel køre en tur til den fantastisk smukke bjergby Valldemossa, som ligger få kilometer fra kysten i Tramontana-bjergkæden. Den lille by er kendt for dens skønhed, der eftersigende inspirerede komponisten Chopin til at skabe flere sine værker.

På Mallorca kan du eventuelt også køre til østkysten for at opleve de unikke dragegrotter, Cuevas del Drach. Læs mere om Mallorcas flotteste grotter

Bestil billig billeje i Spanien

Skal du på ferie i Spanien? Bestil din lejebil hjemmefra, så er du både sikker på at få den bedste pris og på at kunne komme nemt videre fra lufthavnen. Ligeså vigtigt er det dog, at du med en bil har de bedste betingelser for at få en oplevelsesrig ferie.

I søgemaskinen her på Billeje.info kan du nemt finde den billigste billeje i Spanien fra både store og små biludlejningsfirmaer.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *