Alperne. Lej bil til skiferien i Alperne på Billeje.infoKør på skiferie i Alperne med en billig lejebil fra Flensborg. Foto: eGuide Travel

Skal du på skiferie i Alperne, kan du spare mange penge ved at leje bil i Flensborg. Vælger du at leje bil syd for grænsen, får du ikke blot billigere billeje, men også fri kilometer på din lejebil, hvilket gør det oplagt at køre på skiferie i Frankrig, Østrig eller Italien i lejebil.

Billigere end egen bil

Flensborg ligger umiddelbart syd for den dansk-tyske grænse, og i byen finder du flere af de store kendte biludlejningsfirmaer som Avis, Hertz, Sixt og Europcar. Udover at billeje i Flensborg er betydeligt billigere end i Danmark, er det også en mulighed for at køre på skiferie i en lækker bil, uden det behøver koste særlig meget mere. Oveni de penge du sparer på at leje bil i Flensborg, skal du også lægge de udgifter du ellers ville have ved at køre sydpå i egen bil.

Mange glemmer nemlig ofte, at der ikke kun er benzinudgifter ved at køre i egen bil sydpå. Man skal også inkludere udgifter som dækslid, udgifter til vedligeholdelse og værditabet, som de mange tusinde kørte kilometer frem og tilbage medfører. Tager man alt dette med i det samlede regnestykke i forhold til at benytte billeje i Flensborg, vil det faktisk oftest slet ikke kunne betale sig at køre i egen bil.

3 kroner per kilometer

For et par år siden nåede Bilbasen og Spar Nord således i en beregning af de faktiske udgifter frem til, at den gennemsnitlige kilometerpris for de 20 mest solgte nye og brugte familiebiler i Danmark var på 3,1 kroner per kilometer og 2,7 kroner per kilometer for henholdsvis benzin- og dieselbiler. Dertil kommer eventuelle udgifter til vejafgifter og eventuelle færger.

Kører du hele vejen fra Danmark, vil en tur til Alpernes populære skisportssteder typisk løbe op i 1300 – 1400 km hver vej. Når tager du turen i egen bil, hvor slid og værditab skal medregnes, vil den samlede udgift derfor nemt komme til at udgøre en betydelig del af feriebudgettet.

Da billeje i Flensborg er markant billigere, kan du dog minimere udgiften betydeligt ved at tage det lange stræk i en lejebil. Der er desuden fordele ved at køre selv, som det er svært at sætte kroner og øre på. Med en bil får du meget mere frihed og fleksibilitet til at drage afsted uden at skulle planlægge alt på forhånd. Ligeledes er en bil på destinationen ofte en mulighed for at få mere ud af skiferien.

Vil du gerne slippe for at køre ned gennem Europa, kan du naturligvis også blot vælge at flyve og så leje en bil i lufthavnen for at køre det sidste stykke frem til dit hotel.

Læs mere om fly og billeje til skiferien

Tag dit skiudstyr med hjemmefra

Der er normalt rig mulighed for både at købe og leje skiudstyr på skisportsstederne, men efterhånden vælger flere og flere faktisk at tage det med hjemmefra. I særdeleshed når det gælder skitøj og mindre skiudstyr, kan man med fordel bruge tiden herhjemme til at anskaffe sig det helt rigtige. Men også når det gælder ski, og i udpræget grad skistøvler, gælder det om at have noget udstyr, som er skræddersyet til netop dig.

Et af de steder, hvor man kan få råd og tilpasning af eksperter, er hos Skibutikken i Silkeborg, som har en stor kundeskare fra hele landet. Her kan man få taget mål og få vejledning omkring køb af udstyr til skiferien. Støvler varmes op og tilpasses til din fod, og bindinger monteres på dine ski efter dine specifikationer.

Læs disse 5 gode tips!

1. Book billeje med snekæder! Når først der er sne på vejene kan selv uskyldigt udseende småbakker blive en uoverstigelig forhindring uden snekæder. Det er desuden en god ide at øve sig i monteringen, inden du står med kolde fingre ude på vejen.

2. Lad håndbremsen være! Den har tilbøjelighed til at fryse fast. Vil du ikke gå glip af afterskiing, skal du i stedet sætte bilen i gear, når du parkerer.

3. Husk hvor du parkerer! Det er svært at genkende sin bil, når den først er levet dækket af sne, som kan falde hurtigt.

4. Køb vignetteklistermærke! I Østrig og Schweiz skal man betale for adgang til motor- og motortrafikveje. Vignetteklistermærke kan købes på benzinstationer og grænseovergange.

5. Opdater GPS’en! Mange af Alpernes mindre bjergveje har begrænset fremkommelighed i vinterhalvåret. Sørg derfor for at køre med en opdateret GPS, så du slipper for at køre forgæves.

Bestil lejebil i Flensborg online

De fleste biludlejere i Flensborg har deres afhentningssteder tæt på centrum, og du kan derfor uden problemer vælge at ankomme til Flensborg med tog, fly eller i egen bil for at afhente din lejebil. Der er altid gode muligheder for at finde en parkeringsplads til din egen bil, mens du selv fortsætter videre på skiferie i en lejebil fra Flensborg.

Bestil din lejebil til skiferien her i søgemaskinen på Billeje.info. I samarbejde med den anerkendte billejesøgemaskine CarTrawler finder vi de billigste priser på billeje hos biludlejningsfirmaer i Flensborg og resten af Tyskland.

Der er et bredt udvalg af lejebiler i Flensborg lige fra de små, økonomiske modeller til rummelige og komfortable SUV’er. Har du allerede en bestemt type bil i tankerne, kan du med fordel benyttet søgemaskinens filterfunktion til at indsnævre søgeresultatet yderligere. Du kan for eksempel vælge kun at se priser på bestemte bilstørrelser eller kun se priser fra bestemte udlejere.

Søg priser på billig billeje i Flensborg. Eller hvad med at booke en autocamper i Flensborg og spare på overnatningerne?

Kør fra Flensborg til Italien på skiferie

Blandt danskernes favoritter i Alperne, er Canazei at af de rejsemål, som ligger længst væk. Det er derfor også her, man får størst, økonomisk og komfortmæssig gevinst af at leje en bil i Flensborg. Der er ca. 1.200 km kørsel fra grænsen til skibyen, og turen kan sagtens tages i ét stræk på ca. 13 timer, hvis man er et par stykker til at skiftes om at køre.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder
  • Lars Krogh Jensen
   Lars Krogh Jensen says:

   Hej Jacob – det lyder fedt med skiferie og der vil normalt være penge at spare ved at leje bilen i Flensborg. MEN udbudet af biler er ikke ret stort i år, hvilket skyldes at mange biludlejere solgte ud af deres biler under Covid, og chip-krisen har betydet at de ikke kan få nye biler ind i den forventede hastighed. Prøv at indtaste dine datoer i søgemaskinen og se, om ikke du kan finde en fornuftig pris. Jeg anbefaler at slå til med det samme, hvis du finder en passende bil.

   Svar
 1. Silja Jensen
  Silja Jensen says:

  Hej,
  Min kæreste og jeg søger efter en billig måde at komme på skiferie på. Vi har desværre ingen bil, men overvejede at leje en. Hvad koster det lørdag 21/1 til søndag 28/1? Og hvordan fungerer det?
  Mvh Silja

  Svar
  • Lars Krogh Jensen
   Lars Krogh Jensen says:

   Hej Silja,
   det nemmeste er at bruge søgefunktionen her på siden. Her er det vigtigt at overveje hvor I gerne vil afhente bilen. I kan fx. tage toget til Flensborg, hvilket typisk vil gøre billejen noget billigere. Til gengæld er man så også nødt til at have al sin baggage med i toget. Det er rigtig nemt at leje en bil, men det er vigtigt at I har et kreditkort (ikke dankort eller debitkort) af hensyn til depositum. Herefter får I en voucher per mail med alle nødvendige oplysninger og så er det ellers bare om at glæde sig til at komme på ferie.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *