, Tips til en ferie med billeje på IslandUd i naturen med billeje på Island. Kirk Y., Creative Commons

Få lande i verden byder på så unikke naturoplevelser som Island. Vulkanøen midt i Atlanten er i de senere år med rette blevet et populært rejsemål, hvor det trods et generelt højt prisniveau er muligt at holde en oplevelsesrig, billig ferie, hvis du benytter billeje.

Større frihed med en lejebil på Island

I de senere år er besøgstallet på Island blandt andet steget som følge af, at flere flyselskaber benytter øen til en mellemlanding på flyruter mellem Nordamerika og Europa. Mange rejsende benytter mellemlandingen til for eksempel at tage en hurtig tur i den berømte Blue Lagoon eller ind til hovedstaden Reykjavik. Flere flyselskaber giver dig dog også mulighed for at blive adskillige dage på Island, hvilket giver dig bedre mulighed for at udforske nogle af de mange enestående seværdigheder med billeje.

Reykjavik er bestemt et besøg værd for sine kulturelle seværdighed, men Islands største attraktion er uden tvivl naturen. På grund af den til tider heftige geologiske aktivitet har Island ikke noget tognet. Der findes til gengæld et netværk af busser, men billetpriserne er høje, og der kan være langt mellem afgange. Vil du have mest muligt ud af dit ophold og dine penge, er billeje derfor langt at foretrække.

Med en lejebil kommer du ikke blot nemmere rundt på øen, du bestemmer også selv hvor meget tid du vil bruge de enkelte steder uden at skulle bekymre dig om at nå den næste bus.

Sådan bliver din bilferie billigst med billeje

Har du omkring en uge til rådighed, er en tur rundt om Island på den berømte ringvej et oplagt valg, som giver dig chancen for at opleve mange af de største seværdigheder.

Island vandfald

Kom nemt rundt til seværdighederne i bil. Foto: laszlo-photo, Creative Commons.

Ringvejen er knap 1400 kilometer lang, og ved at følge den kommer du både forbi storslået, barsk natur og fjerne landsbysamfund. Giv dig selv god tid, da du uden tvivl vil gøre mange stop for at beundre udsigten og tage billeder. Med din egen bil har du samtidig muligheden for at holde en billigere ferie.

Overnat billigt med camping
Det forholdsvis høje prisniveau på Island kommer særligt til udtryk i prisen for overnatning og restaurantbesøg. Vil du minimere dine udgifter, kan du med fordel vælge at campere. Med en lejebil kommer du nemt rundt mellem campingpladserne, som desuden ofte ligger i fantastiske omgivelser. Køb eventuelt et campingkort, som giver dig ret til et vist antal overnatninger i løbet af en måned. Det giver som regel en god rabat i sidste ende. Vil du spare mest muligt, kan du desuden nyde godt af at allemandsretten, som man også kender fra bl.a. Sverige. Det betyder, at du må overnatte frit i naturen. Dog ikke på privat grund og kun for en enkelt nat ad gangen.

Vejret på Island er kendt for at være omskifteligt, og løber du ind i dage med regnvejr, kan du eventuelt vælge at overnatte på et af de mange hostels, hvor en overnatning typisk koster omkring 250-280 kr.

Spar på måltiderne
Spiser du på restaurant hver dag, kan feriebudgettet ligeledes hurtigt blive stort. Men hvis du ikke vil lave din egen mad her dag, er det stadig muligt at slippe lidt billigere om ved det.

Når du kører i bil, vil du således hurtigt opdage, at Island generelt har fremragende tankstationer. Benzinen er ikke billig, men til gengæld kan du blandt andet ofte købe mad til rimelige priser. Forvent ikke gourmet-mad, men deres hotdogs er næsten ligeså gode som herhjemme!

Route 1 Island

Ringvejen på Island. Foto: Kirk Y., Creative Commons.

Bestil billig billeje på Island

Ringvejen er generelt en vej af samme gode standard, som vi kender det herhjemme. Men planlægger du at køre ind på øen eller ud af mindre grusveje, bør du overveje at leje en bil med firehjulstræk.

Vær derudover opmærksom på benzinforbruget, da der til tider kan være langt mellem tankstationerne.

I søgemaskinen her på siden kan du nemt finde den billigste billeje i Island. Du kan bestille billeje i alle større byer og lufthavne på øen. Indtast blot hvor og hvornår du ønsker at afhente din bil, så får du hurtigt en oversigt med priser fra en bred vifte af biludlejningsfirmaer på Island – både internationale og lokale.

Er du på udkig efter en bestemt type bil, eller ønsker du at leje fra et bestemt firma, kan du med fordel bruge søgemaskinens filterfunktion.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *