Island vej

Island er en ø fuld af overraskelser og næsten ubegribelig naturskønhed. Billeje er din bedste mulighed for at opleve alt dette i dit eget tempo. Hvis du bruger søgemaskinen her på siden, kan du nemt finde billige priser på biludlejning på Island.

Med alt fra mægtige gletsjere og vandfald til varme kilder og maleriske fiskerbyer, er der noget for enhver smag på Island. Billeje giver dig friheden til at udforske alt dette og mere. Den nordatlantiske ø er kendt for sin utæmmede og dramatiske natur. Samtidig er det dog nemt at komme omkring med en lejebil på Island. Her får du mine bedste tips til at få mest muligt ud af din billeje. Læs for eksempel om du bør leje en terrængående firehjulstrækker eller måske en autocamper på Island.

Større frihed med en lejebil på Island

I de senere år har mange besøgt Island på en mellemlanding i Keflavik Lufthavn, når turen går til Nordamerika. Har du kun nogle få timer til rådighed, giver det dog næppe tid til meget mere end en tur i Blue Lagoon eller en hurtigt shoppingtur i hovedstaden Reykjavik. I det tilfælde giver det nok derfor ikke så meget mening at leje en bil.

Har du i stedet flere dages ferie til rådighed, er billeje på Island til gengæld det helt rigtige valg. Uden for hovedstaden og øens andre større byer er den offentlige transport sparsom. Med en lejebil kommer du nemmere rundt på øen og bestemmer selv, hvor meget tid du vil bruge de enkelte steder. Så slipper du helt for at holde øje med, hvornår den næste bus kører eller for at skulle følge i hælene på en guide.

>> Oplev Islands flotteste vandfald med billeje

Offentlig transport eller billeje?

Reykjavik er bestemt et besøg værd for sine kulturelle seværdighed. Det vil dog være en skam ikke at se mere af øen. Islands største attraktion er således naturen. På grund af den til tider heftige geologiske aktivitet med både jordskælv og vulkanudbrud har Island ikke noget tognet. Der findes ganske vist indenrigsfly og langtursbusser, men billetpriserne er generelt høje, og der kan være langt mellem afgangene. Vil du have mest muligt ud af dit ophold og dine penge, er billeje derfor langt at foretrække.

Island kan besøges året rundt. Vinteren stiller dog ekstra krav til din lejebil. Foto: shawnangggUnsplash

Sådan bliver din ferie på Island billigst med billeje

Har du en uges tid til rådighed, er en tur rundt om Island ad den berømte ringvej et oplagt valg. Det giver dig chancen for at opleve mange af de største seværdigheder.

Ringvejen er knap 1400 kilometer lang. Ved at følge den kommer du både forbi storslået, barsk natur og fjerne landsbysamfund. Giv dig selv god tid. Du vil uden tvivl gøre mange stop for at beundre udsigten og tage billeder af berømte seværdigheder. Med din egen bil har du samtidig muligheden for at holde en billigere ferie.

Overnat billigt med camping
Det forholdsvis høje prisniveau på Island kommer særligt til udtryk i prisen for overnatning og restaurantbesøg. Vil du minimere dine udgifter, kan du med fordel vælge at campere. Med en lejebil kommer du nemt rundt mellem campingpladserne, som desuden ofte ligger i fantastisk naturskønne omgivelser. Køb eventuelt et campingkort, som giver dig ret til et vist antal overnatninger i løbet af én måned. Det giver som regel en god rabat i sidste ende. Vil du spare mest muligt, kan du desuden nyde godt af at allemandsretten, som man også kender fra bl.a. Sverige. Det betyder, at du må overnatte frit i naturen. Dog ikke på privat grund og kun for en enkelt nat ad gangen.

Vejret på Island er kendt for at være omskifteligt. På regnvejrsdage kan du eventuelt vælge at skifte teltet ud med på en overnatning på et af de mange hostels. Foretrækker du campinglivets frihed, kan en autocamper være et godt kompromis mellem komfort og fleksibilitet.

Spar penge på måltiderne
Spiser du på restaurant hver dag, kan udgifterne hurtigt løbe op. Hvis du lejer en autocamper på Island med eget køkken, kan du spare en del penge på rejsens måltider. Selv hvis du ikke vil lave din mad hver dag, kan du slippe lidt billigere om ved det.

Når du kører i bil, vil du således hurtigt opdage, at Island generelt har fremragende tankstationer. Benzinen er ikke billig, men til gengæld kan du der ofte købe mad til ganske rimelige priser. Forvent ikke gourmet-mad, men deres hotdogs er næsten ligeså gode som herhjemme!

Tjek på forhånd, hvilke veje du må bruge din lejebil på. Foto: Jeff Souville, CC BY-SA 2.0

Tips til sikker biludlejning på Island

I mange henseender er det at leje en bil på Island ikke så meget anderledes end andre steder i udlandet. Der er dog visse særlige forhold på denne enestående vulkanø, som du bør være opmærksom på, når du benytter billeje.

  • Tank op når du har chancen. Når du kommer uden for Reykjavik, eller hvis du forlader ringvejen, kan der være langt mellem tankstationerne. De lange øde strækninger er i sig selv en del af den islandske rejseoplevelse, men med en halvtom benzintank kan det også være en lidt nervepirrende oplevelse. Så selv om tanken endnu ikke er ved at være tom, bør du som regel fylde den op, når du får chancen.
  • Overhold fartgrænserne. Der er mange fartfælder på de islandske hovedveje. Kameraerne står mest omkring hovedstaden, men også i tunneler og andre steder rundt om på øen. På de lange lige stræk er det nemt at komme til at overskride den 90- eller 80 km/t-fartgrænse, der gælder på de fleste hovedveje. Bøderne er høje, og din udlejer sender dem videre til dig!
  • Bjergveje kræver sin bil. Hvis du lejer en almindelig lejebil, er der nogle af øens veje, du ikke må køre på. Disse veje har som regel et vejnummer, der starter med F. Det er typisk grusveje, som går op i øens centrale højland. Til sammenligning med ringvejen (Ring Road), som er åben hele året, er bjergvejene ofte dårligt vedligeholdte og lukkede om vinteren. Mange af disse bjergveje kan kun benyttes, hvis du lejer en firehjulstrækker. Din forsikring dækker ikke, hvis du vover dig ud ad disse veje i en almindelig lejebil!

I denne video fra den islandske trafikstyrelse er der flere gode tips til dig, som skal køre bil på Island.

Bestil billig billeje på Island

I søgemaskinen her på siden kan du nemt finde den billigste billeje i Island. Du kan bestille billeje i alle større byer og lufthavne på øen. Indtast blot hvor og hvornår du ønsker at afhente din bil. Så får du hurtigt en oversigt med priser fra en bred vifte af biludlejningsfirmaer på Island. Det inkluderer internationale biludlejningsfirmaer som Avis, Europcar og Hertz, men også lokale udlejere, som for eksempel har firehjulstrækkere i deres sortiment.

Er du på udkig efter en bestemt type bil, eller ønsker du at leje fra et bestemt firma? Så kan du med fordel bruge søgemaskinens filterfunktion.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *