Bil

En stærk rejselyst efter et par år med pandemi betyder, at mange danskere allerede nu booker billeje til sommerferien. Det er nok klogt. Udlejningspriserne på mange af de mest populære rejsemål stiger nemlig hurtigt i disse uger. Planlægger du en rejse her i foråret eller til sommer, hvor du får brug for billeje, anbefaler vi derfor, at du bestiller din lejebil snarest muligt.

Du tænker måske, at der er lang tid til sommerferien. Men vil du have de billigste priser, er det faktisk generelt en god ide at bestille din billeje 4-5 måneder i forvejen. Det er nemlig med prisen på billeje ligesom med priserne på flybilletter; at det er de billigste lejebiler, som først bliver udsolgt. Skal du for eksempel bruge en lejebil til påskeferien, er du således allerede ved at være lidt sent ude. Men fortvivl ikke. Med lidt held er der stadig gode chancer for at finde last minute-priser og tilbud i søgemaskinen fra CarTrawler her på Billeje.info. Bestiller du i god tid, er det i de fleste tilfælde gratis at afbestille lejebilen helt indtil 48 timer inden afhentning.

Stadig høje priser

De seneste år har biludlejerne haft svært ved at følge med efterspørgslen på billig billeje. Som tidligere beskrevet her på bloggen skyldes dette primært den mangel på lejebiler, som opstod i kølvandet på pandemien. Ifølge den engelske avis The Telegraph må rejsende i den kommende påskeferie derfor forvente i gennemsnit at skulle betale omkring 70% mere for billeje sammenlignet med før-pandemi-priserne i 2019.

Samme toner lyder der fra Daily Mail, som forudser, at priserne i år vil stige drastisk frem mod sommerferien. Samme mønster så man ifølge avisen sidste år, hvor en uges billeje i Algarve i august kunne fås fra £252 (ca. 2125 kr.), hvis lejebilen blev bestilt allerede i januar. Ventede man til juli med at bestille den samme uges leje (i august), skulle man af med £354 (2985 kr). Der er med andre ord mange penge at spare på rettidig omhu, når det gælder billeje til sommerferien.

Sådan kan du spare på din billeje

Selvom biludlejningsfirmaerne nu omsider har mulighed for at få leveret nye lejebiler til deres flåder, er det stadig til højere priser end før pandemien. Derfor ligger lejepriserne på stort set alle destinationer også stadig markant over niveauet før pandemien. Men der er heldigvis nogle ting, du selv kan gøre for at finde de bedste tilbud på din lejebil.

Sammenlign priser

Det kan ikke understreges nok, at det bedste tip til at finde den billigste lejebil er at sammenligne lejepriser og at bestille i god tid. Især hvis du skal rejse i skoleferien eller til en destination med stor efterspørgsel som Malaga, Mallorca eller Algarve. Sådanne steder er der et bredt udvalg af udlejere, men i disse år er det ikke altid en garanti for et stort udvalg af ledige lejebiler.

I søgemaskinen her på siden, som leveres af anerkendte CarTrawler, kan du nemt sammenligne priser fra internationale biludlejningsfirmaer som Avis, Europcar, Hertz og Sixt samt en række mindre, lokale udlejere, der ofte også har gode tilbud. Så kan du hurtigt danne dig et overblik og finde den bedste pris på netop den type lejebil, du er på udkig efter.

Vælg det billigste afhentningssted

Ankommer du med fly, er det mest praktiske som regel at bestille din lejebil med afhentning i lufthavnen. Denne bekvemmelighed koster dog typisk lidt ekstra. Du kan således ofte finde billigere priser på din lejebil ved at vælge afhentning i en nærliggende by i stedet for lufthavnen. Du skal naturligvis afveje fordele og ulemper, men der kan være ganske store besparelser at hente.

Medbring selv ekstraudstyr

Nogle biludlejningsfirmaer tager sig godt betalt for ekstraudstyr som GPS eller barnesæder. Har du mulighed for det, kan du derfor med fordel selv medbring dette. Nu til dags kan din mobil som regel erstatte en bil-GPS, og på nogle fly kan du gratis medbringe et barnesæde eller en autostol. Skal du leje din bil i mange dage, kan besparelsen ved at medbringe eget ekstraudstyr være besværet værd.

Afhent din bil til rette tid

Vær realistisk med hensyn til afhentningstidspunkt. De sidste par år, hvor der har været stor mangel på lejebiler, har nogle udlejere strammet deres regler for, hvornår de må annullere reservationer som “udeblivelser”. Et par timers forsinkelse i afhentning kan derfor være nok til, at din bil er udlejet til anden side. Læs derfor lejebetingelserne for din billeje grundigt, så du ikke får en ubehagelig overraskelse.

Det bedste råd er at indregne god til tid forsinkelser i flyet, køer ved paskontrol eller bagageudleveringen og til at finde frem til biludlejningsskranken. Et godt tip er, at anføre flynummer og planlagt ankomsttidspunkt på reservationen. Så er der mindre risiko for at blive straffet for flyforsinkelser.

Du bør dog på den anden side heller ikke møde alt for tidligt op for at hente din lejebil. Kommer du før den aftalte start på din lejeperiode, kan det koste en dags ekstra leje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Biludlejningsfirmaerne har jævnligt særlige kampagner og tilbud, som er en god chance for at finde ekstra billig billeje. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil have besked, når det sker. Det er ikke usædvanligt, at der kan være besparelser på op mod 50%, hvis du booker på det rigtige tidspunkt.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *